Käy kauppaa optioilla LYNXin kautta
Tutustu kaupankäyntimahdollisuuksiin

Käy kauppaa osake-, indeksi-, futuuri- ja valuuttaoptioilla helposti ja edullisesti tärkeimmissä kansainvälisissä pörsseissä.

Euroopassa voit käydä kauppaa helposti Euronext- tai Eurex-pörsseissä, joiden yhteenlaskettu kaupankäyntivolyymi on yli 2 miljardia sopimusta vuodessa.

Yhdysvalloissa voit osallistua kaupankäyntiin CME:n ja CBOE:n kaltaisissa pörsseissä. Päivittäisillä, viikoittaisilla, kuukausittaisilla ja vuosittaisilla optioilla voit reagoida yli 3 000 eri yhdysvaltalaisen osakkeen hintakehitykseen.

Kaupankäyntimahdollisuuksia löytyy myös Aasian suurista pörsseistä, kuten Hongkongista, Tokiosta ja Koreasta.

Jos haluat ottaa seuraavan askeleen sijoittamisessa, avaa arvo-osuustili LYNXin kautta.

Avaa arvo-osuustili
Sijoita yhdysvaltalaisiin optioihin LYNXin kautta
 • Optiot yli 3000 yhdysvaltalaisen yhtiön osakkeille

 • Alhaiset ja läpinäkyvät välityspalkkiot optioille

 • Kaupankäyntialusta monilla analyysimahdollisuuksilla

 • Ammattimaiset työkalut optiosijoittamiseen

 • Suora pääsy tärkeimpiin optiopörsseihin

 • Toteuta useita optioyhdistelmiä kerralla

 • Optiotietoa sijoitusblogista

 • Luo osto- ja myyntioptiostrategioita

Haluamme palvella jokaista asiakastamme yksilöllisesti

Ystävällinen ja asiantunteva henkilökuntamme auttaa mielellään kaikissa palveluihimme liittyvissä kysymyksissä. Olitpa sitten asiakas tai kiinnostunut kuulemaan lisää LYNXistä, autamme sinua löytämään vastauksen kysymykseesi.

LYNX pyrkii tarjoamaan aina erinomaista palvelua. Tavoitat meidät puhelimitse, chatin kautta tai sähköpostitse.

Asiakaspalvelumme on avoinna arkisin 9–19. Tavoitat meidät numerosta +358 9 4245 1439 tai sähköpostitse info@lynxbroker.fi. Pyrimme vastaamaan viestiisi vuorokauden kuluessa.

LYNX: Asiantunteva ja paikallinen asiakaspalvelu

Nopeaa, älykästä ja helppoa optiokauppaa

Pääsy huippuluokan kaupankäyntialustaan

LYNXin kautta sijoitat monipuolisen ja vakaan kaupankäyntialustan kautta, joka on täydellinen aktiiviselle optiosijoittajalle. Voit käydä helposti kauppaa osto- ja myyntioptioilla ja lähettää monimutkaisia optiostrategioita, kuten Iron Condor ja Butterfly, pörssiin kerralla. Smart Routing -tekniikka varmistaa, että toimeksiantosi toteutetaan edullisimpaan hintaan.

Alustan kattavien analyysiominaisuuksien ansiosta sinulla on heti tarvittavat tiedot, jotta voit käydä menestyksekästä optiokauppaa. Näet esimerkiksi optioiden kreikkalaiset kirjaimet ja volatiliteetin yhdellä silmäyksellä.

Kaupankäyntityökalujen, kuten Combo Trader ja Option Trader, avulla pääset markkinoille nopeasti ja tehokkaasti.

De optie broker - voor het handelen in opties

Optiopörssissä onnistuminen on kiinni oikeasta tekniikasta

 • Osta tai myy osto- ja myyntioptioita
 • Luo yhdistelmätoimeksiantoja
 • Luo omia optiostrategioita
 • Kattavat optioanalyysit
 • Näe odotettu volatiliteetti sopimusta kohden

Toimi älykkäästi, tehokkaasti ja hallitusti

Pidä kontrolli edistyneiden kaupankäyntityökalujen avulla

Kaupankäyntialustalla sinulla on käytössäsi edistykselliset työkalut, jotka auttavat sinua sijoituksissasi. Optiokauppaa varten on kehitetty erityisesti Option Trader, Combo Trader, Options Portfolio ja Option Strategy Lab. Näiden avulla voit käydä kauppaa tehokkaammin ja hallita riskejä paremmin.

Näiden työkalujen avulla voit esimerkiksi tarkastella kaikkia kohde-etuuden optiosarjoja yhdellä näytöllä. Lisäksi voit koota optioyhdistelmiä, jotka perustuvat hinta- ja/tai volatiliteettiodotuksiisi. Tämän jälkeen lähetät nämä pörssiin yhtenä yhdistelmätoimeksiantona. Tämä tekee optiokaupasta älykkäämpää, helpompaa ja nopeampaa.

Option Trader

Selkeä, analyyttinen ja nopea

Option Traderilla voit tarkastella ja käydä kauppaa tietyn kohde-etuuden koko optiosarjalla. Yhdellä näytöllä voit nopeasti analysoida riskejä, nähdä implisiittisen volatiliteetin, laskea optiosopimusten käyvän arvon ja lähettää (yhdistelmä)toimeksiantoja. Lisäksi näet jatkuvasti kaikki siihen liittyvät optioiden kreikkalaiset kirjaimet. 

Option Trader tarjoaa sijoittajille mielenkiintoisia vaihtoehtoja. Valittujen optioiden hinnat näkyvät selkeästi yhdessä ikkunassa

Option Portfolio

Mukauta riskiprofiiliasi helposti

Options Portfolio -työkalun avulla voit säätää salkkusi riskiprofiilia optiokaavioiden perusteella. Näin löydät aina edullisimman ratkaisun sijoitustavoitteidesi saavuttamiseksi.

Option Portfolio-työkalulla hallitset riskiprofiiliasi

Option Strategy Lab

Yhdistä odotuksesi oikeaan optiostrategiaan

Option Strategy Lab auttaa sinua löytämään potentiaalisia optiostrategioita, jotka vastaavat kohde-etuuden odotettua hintaa ja volatiliteettia. Lajittelemalla optiostrategioita option preemion, toteutushinnan tai erääntymispäivän mukaan saat välittömästi yleiskuvan sinulle sopivimmista strategioista. Tämän jälkeen voit vertailla niitä odotettujen voittojen ja tappioiden, Deltan, Gamman, Thetan ja Rhon perusteella. Löysitkö odotuksiasi vastaavan optiostrategian? Läheta toimeksiantosi suoraan optiopörssiin Option Strategy Labin kautta.

Combo Trader

Nopeus ja turvallisuus yhdistyvät parhaalla mahdollisella tavalla

Combo Trader sopii erinomaisesti aktiiviselle optiosijoittajalle, joka haluaa lähettää koko optioyhdistelmän yhdellä kertaa pörssiin. Sinun ei tarvitse enää odottaa, että toimeksianto toteutetaan vaihe vaiheelta. Kun toimeksianto toteutetaan, koko yhdistelmä otetaan aina mukaan. Näin voit laatia helposti vaikka straddle-, strangle- ja butterfly-optiostrategioita.

Käytä kaupankäyntityökaluja apunasi sijoituskohteiden analysoinnissa ja optimaalisten kauppapaikkojen hyödyntämiseksi.


Pääsy pörssiin missä tahansa oletkin

Käy kauppaa mobiilisovelluksella älypuhelimellasi tai tabletillasi

Optio-mobiilisovellus optiokauppaa varten älypuhelimeen ja tablettiin

Lataa sovellus ja pääset käsiksi lähes kaikkiin Yhdysvaltojen, Euroopan ja Aasian optiopörsseihin. Suoraan puhelimellasi tai tabletillasi.

Seuraa salkkuasi, analysoi mielenkiintoisia optiosarjoja, luo optioyhdistelmiä ja tee toimeksiantoja sovelluksen kautta.

 • Ihanteellinen mobiilisovellus optiokaupankäyntiin

 • Edistykselliset analyysit, myös mobiililaitteissa

 • Optiokauppaa missä tahansa oletkin

 • Saatavana iOS:lle (Apple) ja Androidille


Käy kauppaa aina parhaaseen hintaan

Paras hinta optioille taattu

SMART Routing -toiminnon ansiosta toimeksiantosi lähetetään automaattisesti pörssiin, joka tarjoaa parhaan hinnan ja suurimman kaupankäyntivolyymin.

Näin sinun ei tarvitse itse valvoa eri optiopörssejä. Lähetitpä pörssiin sitten toimeksiannon yksittäiselle optiosopimukselle tai kokonaiselle optioyhdistelmälle, voit olla varma, että saat toimeksiannoistasi parhaan mahdollisen hyödyn irti.

Opties handelen met beste prijsgarantie met smart routing functionaliteit

Kaupankäyntiä optioilla ilman piilokustannuksia

Selkeät ja läpinäkyvät välityspalkkiot optioille

LYNXin kautta voit käydä kauppaa yhdysvaltalaisilla optioilla alhaisin ja läpinäkyvin hinnoin. Emme käytä vähimmäishintaa toimeksiantoa kohden. Maksat vain kaupankäynnin kohteena olevien optiosopimusten määrästä. Ennen kuin lähetät toimeksiannon, näet yhdellä silmäyksellä, kuinka paljon kustannukset ovat.

Vähimmäistransaktiomaksu (enintään 1 USD yksityis- ja yhteistileillä ja enintään 15 euroa yritystileillä), ulkoisia tuote- ja epäsuoria transaktiomaksuja tai muita maksuja saatetaan periä. Lisätietoja löydät hinnastostamme.

LYNX Kuukausittainen Uutiskirje
Vastaanota kuukausittainen uutiskirjeemme
Tilaa kuukausittainen uutiskirjeemme, jossa käydään läpi markkinanäkymiä ja esitellään Sijoitusblogin uusimpia artikkeleita.
Kostenloos opties uitoefenen - Aandelenopties - indexopties
Optioiden maksuton toteuttaminen
Onko sinulla salkussasi optioita ja haluaisitko toteuttaa ne? Eurooppalaisilla osakeoptioilla tai yhdysvaltalaisilla indeksioptioilla voit tehdä tämän maksutta kaupankäyntialustan tai mobiilisovelluksen kautta.
Gratis telefonische ondersteuning bij orders
Suomenkielinen asiakaspalvelu
Ystävällinen ja asiantunteva henkilökuntamme auttaa mielellään kaikissa palveluihimme liittyvissä kysymyksissä. LYNX pyrkii tarjoamaan aina erinomaista palvelua. Tavoitat meidät puhelimitse, chatin kautta tai sähköpostitse.

LYNX - yleiskatsaus optiohinnastoon

Optiot Alankomaissa – Euronext Amsterdam

OptioHinta per sopimus
OsakeoptioEUR 2,5
IndeksioptioEUR 2,5
FutuurioptioEUR 2,7

Optiot Yhdysvalloissa

OptioHinta per sopimus
OsakeoptioUSD 3,5
IndeksioptioUSD 3,5
FutuurioptioUSD 4

Tarkemmat tiedot hinnoistamme löydät Hinnasto-sivustoltamme.

Tutustu hinnastoomme
Kaupankäynti optioilla: Mitä sinun tulee tietää

Määritelmä: Mitä optiot ovat?

Optiot ovat johdannaissopimuksia, joiden avulla optioiden haltijalla on oikeus ostaa (osto-optio) tai myydä (myynti-optio) arvopaperi tulevaisuudessa kiinteään hintaan. Nämä arvopaperit voivat olla esimerkiksi osakkeita, indeksejä, valuuttoja tai raaka-aineita. Optioilla käydään kauppaa niin sanotuissa optiopörsseissä, joita kutsutaan myös johdannaispörsseiksi. Jos haluat ostaa tai myydä (kirjoittaa) optioita itse yksityissijoittajana, tarvitset optiokaupankäyntiin välittäjän. Välittäjä toimii välittäjänä lähettääkseen toimeksiannon johdannaispörssiin, kuten Euronext tai Eurex.

Miksi sijoittaa optioihin?

Optiot ovat monipuolisia sijoitustuotteita, ja ne sopivat erilaisiin sijoitusstrategioihin. Voit esimerkiksi käyttää optioita paitsi lisätuottojen kerryttämiseen myös salkkusi riskien hallintaan suojaamalla osakepositioita optioilla. Optioilla kaupankäynti voi tarjota monia etuja sekä lyhyellä että pitkällä aikavälillä.

Optiokaupan hyödyt ja riskit

Hyödyt optiokaupassa

Hintojen muutoksiin reagoiminen

Optioilla sijoittaja voi helposti hyötyä sekä hinnan noususta että laskusta omistamatta kohde-etuutta.

Lisätuoton hankkiminen

Sijoittaja voi hankkia lisätuottoja osakkeillaan myymällä niille optioita. Kun sijoittaja myy option, hän saa siitä vastineeksi preemion. Myyjä saa pitää tämän preemion. On kuitenkin mahdollista, että optio toteutetaan, jolloin sijoittaja joutuu toimittamaan kohde-etuutena olevat osakkeet toteutushintaan.

Joustavuus

Kun sijoittaja ostaa osto-option, hän on vahvistanut hinnan, jolla voi ostaa kohde-etuuden. Tämä antaa sijoittajalle joustavuutta päättää erääntymispäivään asti, ostaako hän osakkeet toteutushintaan. Vastaavasti sama pätee myyntioptioon: tällä optiolla sijoittajalla on erääntymispäivään asti aikaa myydä osakkeet toteutushintaan.

Riskienhallinta

(Ostetuilla) myyntioptioilla sijoittaja voi suojautua salkun osakkeiden arvon mahdolliselta laskulta.

Vipuvaikutus

Vipuvaikutus voi mahdollistaa suuremman tuoton saavuttamisen kohde-etuuteen tehtyjä sijoituksia pienemmällä alkuinvestoinnilla. Vivulla sijoittaminen on kuitenkin riskialttiimpaa kuin suora sijoittaminen kyseisiin osakkeisiin. Kaupankäynti optioilla antaa sijoittajille mahdollisuuden hyödyntää osakearvon muutosta maksamatta osakkeista niiden koko hintaa.

Riskit optiokaupassa

Markkinariski

Option preemio määräytyy useiden tekijöiden perusteella. Esimerkiksi kohde-etuuden hinta, erääntymispäivä ja option toteutushinta vaikuttavat asiaan. Tämän seurauksena option arvo voi myös laskea nopeasti tai se voi jopa vanhentua arvottomana. Lisäksi optiopreemion arvonmuutos voi kehittyä eri tavalla kuin kohde-etuuden hinnanmuutos.

Vipuvaikutuksen kielteinen vaikutus

Aivan kuten vipuvaikutus voi kasvattaa voittoja, se voi myös aiheuttaa lisätappioita. Pieni hinnan lasku voi vaikuttaa suuresti option arvoon. Tämän seurauksena sijoittaja voi menettää enemmän kuin alkuperäisen sijoituksen.

Rajoittamattomat tappiot myydessäsi optioita

Myytyihin optioihin voi liittyä huomattavasti suurempia riskejä kuin ostettuihin. Kun sijoittaja myy optioita, hänen vastaanottama preemio on kiinteä. Mahdolliset tappiot voivat kuitenkin ylittää saadun preemion määrän. Optioiden myyminen, ilman että myyjä omistaa kyseisiä kohde-etuuksia sopimuksen mahdollisen toteutumisen kattamiseksi, voi aiheuttaa rajoittamattomia tappioita.

Vakuuksien muutospyyntö

Optiokaupassa sijoittaja voi menettää enemmän kuin alkuperäisen sijoituksensa. Kirjallisen optiosopimuksen mukaiset velvoitteet eivät rajoitu vakuusvaatimuksiin. Jos markkinat kehittyvät sijoitukseen nähden epäsuotuisasti tai jos vakuusvaatimuksia nostetaan, sijoittajaa voidaan kehottaa tekemään lisätalletuksia sijoituksen ylläpitämiseksi (margin call). Jos sijoittaja ei pysty noudattamaan tätä kehotusta, välittäjällä on oikeus sulkea positio, jolloin sijoittaja on yksin vastuussa mahdollisista menetyksistään.

Aika-arvon menetys

Optioilla on erääntymispäivä, joten niiden voimassaoloaika on rajoitettu. Option jäljellä oleva aika-arvo loppuu optiopreemiosta eräpäivän lähestyessä. Sijoittajan on tärkeää tarkistaa, onko ostetun option voimassaoloaika sopiva hänen strategiaansa.

Likviditeettiriski

Markkinatakaajilla on tärkeä rooli likviditeetin tarjoamisessa optiomarkkinoille. Toisaalta heidän velvollisuutensa on antaa ehdollisia tarjouksia, joten tietyn strategian toteuttaminen voi riippua tarjousten saamisesta markkinatakaajilta.

Valuuttariski

Jos sijoittaja käy kauppaa muissa valuutoissa kuin euroissa noteeratuilla optioilla, hän altistuu valuuttariskille. Jos valuutta, jossa optio on noteerattu, laskee euroon nähden, se voi vaikuttaa kielteisesti option arvoon.

Sijoittajaprofiili

Milloin optiot sopivat tavoitteisiisi?
 • Haluat suojautua positioiltasi (hedging)
 • Haluat spekuloida vipuvaikutuksella
 • Haluat ansaita tuloja preemioiden muodossa
 • Haluat sijoittaa lyhyellä aikavälillä (alle kolme vuotta)
Milloin tämä tuote ei sovi tavoitteisiisi?
 • Haluat säilyttää pääoman
 • Haluat pääoman kasvua
 • Haluat sijoittaa keskipitkällä aikavälillä (kolmesta kymmeneen vuotta)
 • Haluat sijoittaa pitkällä aikavälillä (yli kymmenen vuotta)

Riskinsietokyky

Milloin tämä tuote sopii sinulle?
 • Olet valmis menettämään koko alkuperäisen sijoituksesi
 • Olet valmis menettämään enemmän kuin koko alkuperäisen sijoituksesi
 • Olet valmis sijoittamaan vipuvaikutuksella
 • Olet valmis sijoittamaan monimutkaisiin tuotteisiin
 • Olet valmis sijoittamaan korkeariskisiin tuotteisiin
Milloin tämä tuote ei sovi sinulle?
 • Et ole halukas tai valmis kärsimään suhteellisen pientä tappiota alkuperäisestä sijoituksestasi
 • Haluat sijoittaa yksinkertaisiin tuotteisiin
 • Haluat sijoittaa matalan tai keskisuuren riskin tuotteeseen

Tarjoamme LYNXin kautta seuraavat tuoteryhmät optiokategoriassa:

TuoteryhmäRiski-indikaattori
EUR-määräiset pitkät optiotKorkea
Muut kuin EUR-määräiset pitkät optiotKorkea
Kehittyvien markkinoiden pitkät optiotKorkea
EUR-määräiset lyhyet optiotKorkea
Muut kuin EUR-määräiset lyhyet optiotKorkea
Kehittyvien markkinoiden lyhyet optiotKorkea

Haluatko lisätietoja optioista ja tämän tuotteen ominaisuuksista? Lisätietoja optiohin sijoittamisesta löydät täältä.


Online-optiokauppa

Miksi käydä optiokauppaa LYNXin kautta?

LYNX on täällä sinua varten. Panostamme joka päivä siihen, että saat parhaan mahdollisen hyödyn sijoituksistasi. Olemme ylpeitä siitä, että palvelumme on jo useita kertoja palkittu eri kansainvälisillä palkinnoilla. Jos käyt kauppaa LYNXin kautta, saat myös pääsyn TWS-kaupankäyntialustalle, jonka avulla voit hyödyntää erilaisia edistyksellisiä kaupankäyntityökaluja optiostrategiasi optimaaliseen toteuttamiseen. Koska voit sijoittaa kaikkiin tärkeimpiin eurooppalaisiin, yhdysvaltalaisiin ja aasialaisiin optiopörsseihin, voit hyödyntää markkinoiden mahdollisuuksia maailmanlaajuisesti. Kilpailukykyiset ja läpinäkyvät hinnat varmistavat myös, että voit toteuttaa kaupat edullisesti.

 • Kilpailukykyiset hinnat optioille
 • Laaja valikoima kaupankäynnin kohteena olevia optioita
 • Erinomainen alusta ja työkalut
 • Sovellus mobiililaitteille ja tableteille
 • Lähetä optioyhdistelmiä kerralla

Kaupankäynti suosituilla optioilla

Suositut optiot LYNXin kautta

Aloita kaupankäynti päivittäisillä, viikoittaisilla, kuukausittaisilla tai vuosittaisilla optioilla. Tarvitsetko inspiraatiota?

Nämä ovat suosituimpia optioita:

Hollantilaiset osakeoptiot

Eurooppalaiset osakeoptiot

Yhdysvaltalaiset osakeoptiot

Aasialaiset osakeoptiot

 • Tencent (700)
 • HSBC (5)
 • Geely Automobile (175)
 • Toyota (7203)
 • Sony (6758)

Indeksioptiot

Yhdysvaltalaiset futuurioptiot

ETF-optiot

 • S&P 500 ETF Trust (SPY)
 • QQQ Trust (QQQ)
 • Russell 2000 ETF (IWM)
 • Silver Trust ETF (SLV)
 • Ark Innovation ETF (ARKK)

Valuuttaoptiot

LYNX – Muutakin kuin välittäjä optioille

Ota selvää, millä muilla tuotteilla voit käydä kauppaa, kun aloitat kaupankäynnin LYNXin kautta: