Ulosmenevä siirto

Jos haluat siirtää arvopapereita LYNXin kautta avatulta arvo-osuustililtä, seuraa alla olevia ohjeita. Siirtopyyntösi toimitetaan suoraan Interactive Brokersille käsiteltäväksi.

Kirjaudu sisään

Täytä vastaanottavan välittäjän tiedot

Valitse ylävalikosta Transfer & Pay ja pudotusvalikosta Transfer Positions.


Seuraavalla sivulla valitse Outgoing transfer.

Valitse maa, jossa välittäjäsi sijaitsee. Jos vastaanottavan välittäjäsi tai pankkisi sijaitsee Yhdysvalloissa tai Kanadassa, valitse USA tai Canada. Muissa tapauksissa valitse “All Other Regions“. Valitse siirtomenetelmä ja klikkaa Select-painiketta.

Täytä seuraavat tiedot

 • Financial Institution – Valitse vastaanottava välittäjä tai pankki, jonne teet siirron.
 • Your Account Number at Broker – Syötä tilinumerosi sen rahoituslaitoksen osalta, jonne haluat siirtää positioita.
 • Name of Account Holder at Financial Institution – Syötä nimesi tähän. Jos sinulla on yritystili, syötä tähän yrityksesi nimi. 
 • Account Type – Valitse tilityyppi, joka sinulla on vastaanottavassa rahoituslaitoksessa.
 • Country of Financial Institution – Valitse vastaanottavan välittäjän tai pankin sijaintimaa.
 • Contact email of your Financial Institution – Tiedustele etukäteen vastaanottavalta rahoituslaitokselta sähköpostiosoitteesta, johon Interactive Brokers voi tarvittaessa olla yhteydessä siirtoon liittyen ja ilmoita se tähän.
 • Save Broker Information – Jos aiot tehdä tulevaisuudessa muita siirtoja tähän rahoituslaitokseen, voit tallentaa tiedot, jotta sinun ei tarvitse täyttää niitä uudelleen seuraavalla kerralla.

Valitse siirrettävät positiot

Valitse siirrettävä(t) positio(t) sivun alaosassa kohdassa Assets klikkaamalla Add Asset ja klikkaa Search.

Huomautus
Siirrettävät positiot

Jos haluat siirtää koko salkkusi, valitse kysymykseen Transfer all assets? (“Siirrä kaikki varat?”) Yes ja vahvista valinta klikkaamalla oikeassa alakulmassa olevaa Continue-painiketta. Jos haluat siirtää vain osan positioistasi, sinun on valittava No.

Näyttöön avautuu uusi ikkuna, jossa sinun on etsittävä siirrettävä positio.
Osakkeita voi hakea symbolinISIN– tai CUSIP-tunnuksen tai yhtiön nimen perusteella.

Kun olet lisännyt siirrettävän position, sinun on vielä valittava, onko sinulla lyhyt vai pitkä positio, sekä syötettävä osakkeiden/sopimusten määrä.

Kun olet valmis klikkaa Save and Finish.

Vahvista siirtopyyntö

Viimeisessä vaiheessa sinulta pyydetään vahvistusta. Syötä etu- ja sukunimesi tyhjään kenttään ja vahvista painamalla Continue -painiketta.

Seuraavalla sivulla näet vahvistuksen siitä, että olet suorittanut ulosmenevän siirtopyynnön.

huomautus
SIIRTOJEN KÄSITTELYAJAT

Siirtojen käsittelyajat voivat vaihdella huomattavasti muutamasta arkipäivästä useisiin viikkoihin riippuen siirron monimutkaisuudesta, sen hetkisestä käsittelyjonosta sekä välittäjien välisestä kommunikaatiosta.

Usein kysyttyä

Positioiden siirto on mahdollista esimerkiksi osakkeilla, ETF-rahastoilla ja joukkovelkakirjoilla.

LYNXin ja sen kumppanin Interactive Brokersin on aina noudatettava voimassa olevia lakeja ja määräyksiä. Siksi myös tämän prosessin aikana varmistamme, että siirto täyttää kaikki lakisääteiset vaatimukset ja vaatimustenmukaisuusstandardit. Tarkistamme tässä yhteydessä seuraavat ehdot:

 • Alkuperäisen arvo-osuustilin nimi on oltava sama kuin vastaanottavan arvo-osuustilin nimi.
 • Strukturoituja tuotteita, sijoitusrahastoja ja Yhdysvaltain OTC-osakkeita, kuten penny stock-, pink sheet-, tai Yhdysvaltain micro cap -osakkeita, ei voida siirtää.
 • Omistuksen on säilyttävä ennallaan. Siirto ei voi tapahtua henkilöltä A henkilölle B, eikä siirto kolmannelle osapuolelle ole sallittua.

Mikäli olet epävarma tietyn arvopaperin siirtoon liittyen, olethan yhteydessä asiakaspalveluumme.

Siirtojen käsittelyaika on noin 3 viikkoa. Yksittäistapauksissa käsittelyaika voi olla pidempi. Ennen kuin teet uloslähtevän siirtopyynnön, varmistathan, että välittäjäsi tai pankkisi voi vastaanottaa positiot.

Valitettavasti tämä ei ole mahdollista. Voit nostaa varoja LYNXin kautta arvo-osuustililtä vain omissa nimissäsi olevalle pankkitilille. Lisätietoja varojen nostosta löydät täältä.

FOP tarkoittaa Free Of Payment ja on maailmanlaajuisesti tuettu arvopaperien siirtomenetelmä. Yhdysvaltalaisille välittäjille tehtäviin siirtoihin käytä ACATS-, DRS- tai FOP (USA) -menetelmää.

LYNX ei veloita arvopapereiden siirrosta toiselle palveluntarjoalle, ellei kyseessä ole erityinen siirtomenetelmä (kuten DRS-siirto).

Huomioithan, että vastapuoli (vastaanottava välittäjä/pankki) voi periä maksun siirroista. LYNX ei kata näitä kustannuksia.

Kun huomaat, että positiot näkyvät kohdetilillä, voit katsoa siirron olevan valmis. Vaihtoehtoisesti vastaanottavan välittäjän pitäisi ilmoittaa sinulle tästä.

Jos salkussasi on euromääräinen arvopaperi, ja haluat myydä sen Yhdysvaltain dollareissa Yhdysvaltalaisessa pörssissä, säilytysyhteisön vaihtaminen on aloitettava etukäteen. Tässä prosessissa positio siirretään toiseen säilytysyhteisöön, mikä mahdollistaa käytettävissä olevien pörssien ja kaupankäyntivaluutan vaihtumisen. Tämän avulla voit myös siirtää arvopapereita, joiden kaupankäynti on keskeytetty tietyllä markkinasegmentillä, toiseen säilytysyhteisöön, jotta voit käydä niillä kauppaa eri pörssissä ja eri kaupankäyntivaluutalla.

Huomioithan, että säilytysyhteisön vaihtamisesta peritään 10 Yhdysvaltain dollarin maksu per positio, ja maksu veloitetaan tilisi perusvaluutassa.

Lisäksi siirrettävällä positiolla ei voida käydä kauppaa noin 2-3 viikon ajan säilytysyhteisön vaihdon aikana.

Arvopaperit, jotka on listattu Yhdysvaltain dollareissa tai euroissa:

 • Kirjaudu tilinhallintaan.
 • Valitse ylävalikosta Transfer & Pay ja pudotusvalikosta Transfer Positions. Seuraavaksi valitse Depository / Trading Currency Change.
 • Valitse Search Type.
 • Riippuen valitsemastasi hakutyypistä (Search Type), kirjoita seuraavaan kenttään arvopaperin kaupankäyntitunnus, ISIN, CUSIP tai yhtiön nimi.
 • Syötä pörssin nimi ja klikkaa Search.
 • Positio näkyy näytölläsi. Syötä määrä asianmukaiseen kenttään ja uusi valuutta sarakkeeseen Change Symbol To. Klikkaa Continue.
 • Viimeisessä vaiheessa vahvista henkilöllisyytesi ja klikkaa Continue.


Jos et pysty syöttämään säilytysyhteisön muutosta yllä olevien ohjeiden avulla, otathan yhteyttä asiakaspalveluumme.