Kaupankäynti normaalien kaupankäyntituntien ulkopuolella

LYNXin kautta on mahdollista käydä kauppaa myös normaalien kaupankäyntituntien ulkopuolella. Lue lisää aiheesta tältä sivulta.

Huomio
Kaupankäyntiajat:

Saksan pörssien, kuten Xetra, normaali kaupankäyntiaika on klo 09:00-17:30 paikallista aikaa (klo 10:00-18:30 Suomen aikaa). Yhdysvaltalaisissa pörsseissä, kuten NYSE tai NASDAQ, kaupankäynti tapahtuu normaalisti klo 09:30-16:00 paikallista aikaa (klo 16:30-23:00 Suomen aikaa). Joillakin kauppapaikoilla kaupankäynti on kuitenkin mahdollista myös näiden normaalien kaupankäyntituntien ulkopuolella (pre- ja aftermarket). Tämä tarjoaa mahdollisuuden käydä kauppaa esimerkiksi yhtiöiden tulosjulkistusten jälkeen tai muiden merkittävien markkinatapahtumien aikana.

LYNX+

Kun olet valinnut tuotteen ja avannut toimeksiantoruudun, valitse Toteuta pörssin normaalien aukioloaikojen ulkopuolella-ruutu, jos haluat, että toimeksianto voidaan toteuttaa myös normaalien kaupankäyntituntien ulkopuolella.

Trader Workstation (TWS)

  • Uusi toimeksiantoikkuna

Avaa toimeksiantoikkuna klikkaamalla Order alustan vasemmasta yläkulmasta.Toimeksiantoikkunan oikealla puolella voit valita, haluatko, että toimeksianto voidaan toteuttaa myös normaalien kaupankäyntituntien ulkopuolella (“Allow the order to be filled outside of regular trading hours“).

  • Muokkaa toimeksiantoriviä

Jos olet jo avannut toimeksiantorivin TWS-alustalla, voit muokata sitä niin, että se voidaan toteuttaa myös normaalien kaupankäyntituntien ulkopuolella. Avaa toimeksiantoruutu klikkaamalla toimeksiantoriviä kahdesti hiiren vasemmalla painikkeella. Ikkunan oikealla puolella voit valita, haluatko, että toimeksianto voidaan toteuttaa myös normaalien kaupankäyntituntien ulkopuolella (“Allow the order to be filled outside of regular trading hours“). Kun olet valmis, klikkaa Transmit-painiketta.

Huomio
Tärkeää

Voit määrittää asetukset niin, että jokainen toimeksianto voidaan oletusarvoisesti toteuttaa normaalien kaupankäyntituntien ulkopuolella. Löydät tarkemmat ohjeet tähän tämän artikkelin Usein kysyttyä -osiosta.

LYNX Trading-mobiilisovellus

Kun olet valinnut haluamasi tuotteen ja avannut toimeksiantoruudun, siirry kohtaan Outside RTH ja aktivoi tämä valinta (Androidilla valinta löytyy Time-in-force-pudotusvalikosta).

Usein kysyttyä

TWS

Siirry päävalikkoon, klikkaa Edit ja valitse Global Configuration. Valitse Presets ja haluamasi rahoitusväline. Valitse Allow order to be activated, triggered, or filled outside of regular trading hours-valinta, ja kun olet valmis, klikkaa Apply ja OK.

LYNX Trading-mobiilisovellus

Siirry päävalikkoon ja valitse Settings. Seuraavaksi valitse Trading Settings ja Trading Presets. Valitse haluamasi rahoitusväline ja klikkaa Timing-valintaa. Aktivoi Outside Regular Trading Hours-kenttä.

Huomautus: Sinun on määriteltävä nämä asetukset jokaiselle rahoitusvälineelle erikseen.

Voit käydä kauppaa muun muassa osakkeilla ja ETF-rahastoilla normaalien kaupankäyntituntien ulkopuolella. Futuurisopimuksilla voit käydä kauppaa myös niin sanottujen likvidien kaupankäyntituntien ulkopuolella. Esimerkiksi optioiden osalta tämä ei ole mahdollista.

Kaupankäyntiajat vaihtelevat pörssikohtaisesti ja omaisuusluokittain. Nämä tiedot löytyvät TWS:stä kaksoisklikkaamalla tuotetta.

Normaalien kaupankäyntituntien ulkopuolella kaupankäyntivolyymit ovat yleensä paljon matalampia ja osto- ja myyntihintojen välisiset erotukset (spreadit) suurempia. Toimeksiannot saattavat toteutua vain osittain tai jopa jäädä kokonaan toteutumatta.

Normaalien kaupankäyntituntien ulkopuolella käytävään kaupankäyntiin ei kohdistu lisäkustannuksia. Voit käydä kauppaa oletushinnaston mukaisesti. Huomioithan kuitenkin yleiset riskit, joita aiheutuu normaalien kaupankäyntituntien ulkopuolella.

Vain tiettyjä toimeksiantotyyppejä tuetaan. Toimeksiantotyyppejä, kuten Market ja Stop, ei toteuteta normaalien kaupankäyntuntien ulkopuolella.

Futuurit ovat poikkeus: Market- ja Limit-toimeksiannot toteutetaan normaalisti, myös ennen niin sanottuja likvidejä kaupankäyntiaikoja ja niiden jälkeen. Tämä asetus koskee myös Stop-toimeksiantoja. On syytä huomioida, että Market (MKT) -toimeksiantojen osalta erillistä ORTH (Outside regular trading hours)-valintaa ei vaadita toimeksiannon asetuksissa, kun taas Stop (STP) -toimeksiantojen osalta erillinen ORTH-valinta on välttämätön.

Lisätietoja toimeksiantotyypeistä löydät täältä.

Kyllä, voit käydä kauppaa yhdysvaltalaisilla osakkeilla yön yli (02:00 – 09:50 CET). Lisäksi voit käydä kauppaa Cboe S&P 500 -indeksioptioilla ja CME Group S&P 500 Index-futuurioptioilla.

Luettelo arvopapereista, joilla voi käydä yön yli-kauppaa, löytyy täältä.

Yön yli -kaupankäynnissä sallitaan vain day limit-toimeksiannot. Nämä toimeksiannot ovat aktiivisia vain yön yli -kaupankäyntisession aikana, ja ne peruutetaan automaattisesti klo 09:50 CET, jos niitä ei toteuteta.

Varmistathan, että Allow order to be filled during overnight session -ruutu on ruksattu toimeksiantoruudussa ennen kuin lähetät toimeksiannon pörssiin.

Toimeksiantojen lähettäminen yön yli -istuntoa varten on mahdollista vain TWS-kaupankäyntialustan kautta.