Tietoa optioista

Optio-sivustolla löytyy tietoa niin aloittelijalle, kuin kokeneellekin optiosijoittajalle. Mitä ovat put/call-optiot? Mikä vaikuttaa optioiden hintoihin ja mikä merkitys kreikkalaisilla kirjaimilla on optiokaupassa? Mitä eroja on eurooppalaisten ja yhdysvaltalaisten optioiden välillä? Mikä optiostrategia sopii parhaiten omaan sijoittamistyyliisi?

Optioilla sijoittaminen Yhdysvaltojen indekseihin, futuureihin ja ETF:iin

Amerikkalaisiin indekseihin perustuvia optioita on tarjolla useita. Lue erilaisista indeksioptioista ja siitä, miksi ne ovat parempia Yhdysvalloissa.

Lue lisää

Optiostrategia: takaamattoman put-option myynti (naked put)

Myymällä takaamattomia put-optioita voidaan esimerkiksi ostaa osakkeita nykyistä markkinahintaa alhaisemmalla hinnalla. Lue lisää artikkelista.

Lue lisää

Optioiden perusteet ja positiot yksinkertaisilla esimerkeillä

Ovatko optiot vielä hukassa? Lue mitä optiot tarkoittavat, millaisia eri optiopositioita on, miten ne tuottavat voittoa sekä mitä perustermit tarkoittavat.

Lue lisää

Optioiden volatiliteetti

Lue miten optioiden volatiliteettia tulkitaan ja hyödynnetään sijoittamisessa. Artikkelissa käsitellään historiallinen- ja implisiittinen volatiliteetti.

Lue lisää

Kreikkalaiset kirjaimet optioissa (Option Greeks)

Lue miten eri kreikkalaiset kirjaimet ovat, miten niitä hyödynnetään sijoittamisen tukena ja esimerkiksi miten niillä voi suojella sijoitusten arvoa.

Lue lisää

Mikä on optio ja miten optiot toimivat?

Optiot koetaan usein riskikkäinä sijoituksina. Tämä ei kuitenkaan ole täysin totta ja kyseiset ennakkoluulot liittyvät enemmän tietämättömyyteen aiheesta. Tässä artikkelissa kerron mitä optiot ovat, mistä option arvo koostuu ja mitkä ovat tärkeimmät termit optioihin liittyen.

Lue lisää

Kasvata tuottoa ja rajoita riskiä: optiostrategia covered call

Voit kasvattaa tuottoasi ja rajoittaa riskiäsi kirjoittamalla covered call-option. Tässä artikkelissa selvennetään covered callin käyttöä.

Lue lisää

Optioyhdistelmät kaupankäyntijärjestelmässä

Optioyhdistelmät ovat suosittuja kokeneiden optiosijoittajien keskuudessa. Niiden avulla pystyt hallitsemaan riskejä ja maksimoimaan voittoja.

Lue lisää
Yhteystieto ikoni Soita
+358 (0)9-4245 1439
Yhteystieto ikoni Lähetä sähköpostia
info@lynxbroker.fi
Yhteystieto ikoni Keskustele
chatissa