Optioiden siirtäminen

Voit siirtää (eng. roll over) kaikki salkussasi olevat optiot ennen niiden erääntymispäivää. Tällä tavoin voit jatkaa tiettyä strategiaa myös alkuperäisen erääntymispäivän jälkeen. Lue lisää aiheesta tästä artikkelista.

Option siirtäminen LYNX+ alustan kautta

Optioiden erääntymispäivän siirtäminen tarkoittaa nykyisen optiosopimuksesi (nykyiset optiosopimukset) sulkemista ja uuden sopimuksen (uusien sopimusten) avaamista myöhemmällä erääntymispäivällä tai eri toteutushinnalla.

Jos haluat sulkea optiosopimuksen (optiosopimukset) LYNX+ alustan kautta, siirry Salkku-sivulle ja Positiot-osioon. Klikkaa sen optioposition oikesta reunasta kolmea pistettä, jonka haluat siirtää, ja valitse Sulje positio. Tämä toiminto avaa sinulle automaattisesti koko position sulkevan toimeksiannon. Tarkista toimeksiannon ehdot ja kun olet valmis, klikkaa Lähetä toimeksianto lähettääksesi sen pörssiin.

Seuraavaksi etsi kohde-etuus hakupalkin avulla. Kun olet valinnut kohde-etuuden, löydät siihen liittyvät optiot yleisnäkymän Optiot-välilehdeltä (kaavion yläpuolella).

Etsi haluamasi optio(t) ja klikkaa sen vierestä joko O-painiketta ostaaksesi tai M-painiketta myydäksesi option(t).

Jos haluat luoda optioyhdistelmän, klikkaa sivun alareunasta +Luo optiocombo-painiketta ja lisää haluamasi sopimukset yhdistelmään klikkaamalla sinistä +Strategia-painiketta valitsemasi sopimuksen vierestä. Lisäämäsi sopimukset näkyvät seuraavaksi omassa ruudussaan. Kun olet valmis, klikkaa Luo toimeksianto avataksesi toimeksiantoruudun. Lisätietoja optioyhdistelmistä löydät täältä.

Optioiden siirtäminen TWS-alustan kautta

Klikkaa valikosta Trading Tools ja valitse Rollover Options. Näytölle avautuu ponnahdusikkuna, jossa voit tehdä kaikki tarvittavat asetukset.

Ponnahdusikkunan yläosassa voit valita, mitkä optiosopimukset haluat näkyviin. Voit myös määrittää, haluatko nähdä osto- vai myyntioptiot. Kun olet tehnyt valintasi, klikkaa Refresh List nähdäksesi kaikki valitsemiesi kriteerien mukaiset sopimukset.

Ruksita Roll To-sarake sen optioposition osalta, jonka haluat siirtää. Jos haluat valita toisen optiosopimuksen ostettavaksi tai myytäväksi, klikkaa haluamasi optioposition vieressä näkyvää kynäkuvaketta, mikä avaa optioketjut näytölle. Vahvista valintasi klikkaamalla OK.

Klikkaa Create Orders-painiketta. Järjestelmä luo automaattisesti toimeksiannot olemassa olevien optiosopimusten sulkemiseksi ja uusien sopimusten avaamiseksi myöhemmällä erääntymispäivällä. Ennen toimeksiannon lähettämistä, tarkista ja mukauta toimeksiannon ehdot toimeksiantoruudun Orders-osiossa ja kun olet valmis, klikkaa Transmit-painiketta lähettääksesi toimeksiannon(t) pörssiin.

Optioiden siirtäminen LYNX Trading-mobiilisovelluksen kautta

Siirry päävalikkoon ja valitse Option Exercise/Roll.

Klikkaa haluamaasi optiopositiota ja valitse Roll Position sovelluksen alaosasta.

Kun olet valinnut Roll Position-toiminnon, näet optioketjut, joista voit valita eri optioita ostettavaksi tai myytäväksi.

Klikkaa sovelluksen alaosasta näkyvää Roll Option-painiketta avataksesi toimeksiantoruudun, jossa voit määritellä toimeksiannon ehdot. Kun olet valmis, voit lähettää toimeksiannon pyyhkäisemällä oikealle Slide To Submit-painikkeen päältä.

Usein kysyttyä

Kyllä, optioiden siirrosta aiheutuu kustannuksia sekä olemassa olevien optiosopimusten sulkemisesta että uusien optiosopimusten avaamisesta pidemmällä maturiteetilla. Hinnastomme löydät tarvittaessa täältä.

  • TWS: Klikkaa päävalikosta Trading Tools ja valitse Rollover Options. Avoin rollover-toimeksianto näkyy Rollover Options-ponnahdusikkunan Orders-paneelin alla. Peruuta toimeksianto klikkaamalla C-painiketta (Cancel) Status-sarakkeesta. Löydät avoimen rollover-toimeksiannon myös Classic Trading-näkymän sekä Pending että Portfolio -välilehden kautta. Klikkaa C-painiketta (Cancel) Status-sarakkeesta peruuttaaksesi toimeksiannon.
  • LYNX Trading-mobiilisovellus: Siirry päävalikkoon ja valitse Transactions. Siirry Orders-välilehdelle ja etsi avoin rollover-toimeksianto, jonka haluat peruuttaa. Avaa toimeksiantoikkuna klikkaamalla toimeksiantoa. Sulje rollover-toimeksianto ikkunassa näkyvän sliderin avulla.

Viimeisten seitsemän päivän aikana siirretyistä optioista saat tietoa helposti sekä TWS-alustan että LYNX Trading -mobiilisovelluksen kautta.

  • TWS: Siirry valikkoriville ja klikkaa Trade History. Täältä löydät kaikki toteutuneet toimeksiannot, mukaan lukien rollover-optiot, määritetyn ajanjakson ajalta.
  • LYNX Trading-mobiilisovellus: Siirry päävalikkoon ja valitse Transactions. Seuraavaksi siirry Trades-välilehdelle ja valitse haluamasi päivämäärä. Löydät täältä kaikki toteutuneet toimeksiannot, mukaan lukien rollover-optiot, valitsemaltasi päivämäärältä.
  • Tiliote: Jos haluat nähdä kattavamman historian rollover-optioista, löydät tiedot tiliotteesi (Activity Statement) Trades-osiosta.