W-8BEN-lomake

W-8BEN-lomake on tärkeä asiakirja sijoittajille tai henkilöille, jotka eivät asu Yhdysvalloissa. Tältä sivulta löydät ohjeita W-8BEN-lomakkeen täyttämiseen.

Kirjaudu sisään

Siirry profiiliisi

Valitse ylävalikosta Welcome ja pudotusvalikosta Settings.

Account Profile-osiosta, valitse Profile. Profile-osiosta, klikkaa sinistä ‘i‘-kuvaketta.

Tarkista henkilötietosi

Skrollaa ponnahdusikkunaa alaspäin ja klikkaa oikeasta alareunasta Update Tax Forms.

Tarkista ensin, että henkilötietosi pitävät edelleen paikkaansa. Täytä/muuta seuraavien sivujen tietoja tarpeen mukaan, ja klikkaa Continue sivun oikeasta alareunasta, kunnes W-8BEN-lomake tulee näkyviin.

Part II -osiossa ilmoita maa, jossa olet verovelvollinen. Part III -osiossa allekirjoita lomake kirjoittamalla nimesi annetun esimerkin mukaisesti.

Klikkaa lopuksi sivun oikeasta alareunasta Continue, kunnes saat vahvistuksen “Your tax form update request has been submitted”.

Lisätietoja

Jos sinulla on kysyttävää W-8BEN-lomakkeen täyttämisessä tai oman erityistilanteesi selvittämisessä, tutustu IRS:n virallisesti julkaisemiin W-8BEN-lomakkeen ohjeisiin. Voit myös olla suoraan yhteydessä verottajaan tai muuhun veroasiantuntijaan.

Mikäli sinulla on teknillisiä ongelmia lomakkeiden täyttämisessä tilinhallinnan kautta, otathan yhteyttä asiakaspalveluumme.

Usein kysyttyä

W-8BEN-lomake on olennainen kaikille, jotka saavat tuloja Yhdysvalloista ja jotka eivät ole Yhdysvaltain kansalaisia tai asukkaita. Lomakkeella vahvistetaan henkilön ulkomaalaisasema, ja sen avulla voidaan hakea verosopimusetuja, jotka oikeuttavat alennettuun tai vapautettuun verokantaan kaksinkertaisen verotuksen välttämiseksi. Lomakkeen toimittaminen asianomaisille tahoille auttaa estämään liiallisen lähdeveron pidättämisen Yhdysvalloista peräisin olevista tuloistasi ja varmistamaan, että Yhdysvaltain sijoituksistasi pidätetään vähemmän veroja.

Verosopimusedut viittaavat Yhdysvaltojen ja ulkomaisten maiden välisissä verosopimuksissa esitettyihin järjestelyihin. Näihin etuihin voi kuulua alennettuja tai vapautettuja verokantoja tietyn tyyppisille tuloille, kuten osingoille, koroille tai rojalteille.

W-8BEN-lomake täytetään kerran, mutta se saattaa vaatia säännöllisiä päivityksiä tai tarkistuksia olosuhteiden muutosten perusteella. Jos esimerkiksi verotuksellinen asuinpaikkasi tai henkilötietosi muuttuvat, on tärkeää päivittää lomake vastaavasti.

W-8BEN-lomakkeen toimittamatta jättäminen saattaa johtaa ylimääräiseen veronpidätykseen Yhdysvaltojen lähteistä saatavista tuloistasi. Ilman lomaketta lähdeverottaja tai -laitos voi joutua soveltamaan oletusarvoista ennakonpidätysprosenttia, mikä puolestaan voi aiheuttaa korkeammat verokustannukset.

Et. W-8BEN-lomake on välttämätön asiakirja, jotta voit vahvistaa ulkomaalaisasemasi ja hakea verosopimusetuja. Ilman voimassa olevaa ja täytettyä lomaketta et voi hyödyntää näitä etuja.

Haluamme myös viitata IRS:n verkkosivustoon (www.irs.gov), josta löydät yksityiskohtaisempaa tietoa W-8BEN-E-lomakkeen täyttämisestä. Suosittelemme, että tutustut tähän verkkosivustoon, sillä Yhdysvaltojen kanssa tehty verosopimus voi olla hyvin monimutkainen.

Kyllä, mikäli olosuhteissasi tai lomakkeessa antamissasi tiedoissa tapahtuu muutoksia, sinun tulee päivittää lomake vastaavasti. Noudata yllä mainittuja ohjeita päivittääksesi lomake.

Vastuuvapauslauseke:
Jos tarvitset tämän sivun lukemisen jälkeen apua tai neuvoja W-8BEN-lomakkeen täyttämisessä tai oman tilanteesi määrittelyssä, katso IRS:n virallisesti julkaisemat W-8BEN-lomakkeen ohjeet ja/tai käänny vero- tai oikeudellisen neuvonantajan puoleen.

Näytä koko vastuuvapauslauseke Sulje koko vastuuvapauslauseke