Kaupankäynti poikkeuksellisissa olosuhteissa

Tutustu markkinoiden volatiliteettiin ja siihen, miten se voi vaikuttaa salkkuusi.

Mitä poikkeukselliset olosuhteet ovat?

Rahoitusmarkkinat ovat tunnetusti epävakaita, ja muutokset voivat tapahtua äkillisesti ja voimakkaasti. Tätä kutsutaan markkinoiden volatiliteetiksi. Korkean volatiliteetin aikana, joka usein johtuu harvinaisista ja odottamattomista tapahtumista, suosittelemme sijoitussalkkusi tarkempaa seurantaa.

Kannustamme sinua myös kiinnittämään erityistä huomiota Interactive Brokersin viestintään.

Tässä artikkelissa käsittelemme, miten voit tiiviimmin seurata salkkuasi, missä löydät lisätietoa ja miten nämä tilanteet voivat mahdollisesti vaikuttaa salkkuusi.

Miten näen, onko tuote estetty?

Sijoittajille on ratkaisevan tärkeää pysyä ajan tasalla tilanteesta ja selvittää nopeasti, ovatko heidän salkussaan olevat tuotteet vielä kaupankäynnin kohteena, jotta he voivat tarvittaessa toimia nopeasti. Välittäjän tai pörssin mahdollisesti estämä tuotteen kaupankäynti voidaan havaita eri tietojen perusteella.

Alla kerromme, miten voit tarkistaa, onko tuotteiden kaupankäynti estetty odottamattoman tapahtuman vuoksi, jota kutsutaan usein mustan joutsenen tapahtumaksi (eng. Black Swan Event).

Esimerkit

Jos et voi lähettää toimeksiantoa, koska Interactive Brokers ei salli sen toteuttamista, saat välittömästi punaisen virheilmoituksen. Tarkista, liittyykö virheilmoitus meneillään oleviin poikkeuksellisiin olosuhteisiin; tämä näkyy yleensä muodossa Regulatory Restriction tai Sanctioned.

Kun olet kirjautunut TWS-alustalle, ensimmäiset merkit estetystä tuotteesta näkyvät Financial Instrument-sarakkeessa punaisella varoituskuvakkeella. Vie hiiri varoituskuvakkeen päälle lukeaksesi viesti. Sanat kuten Sanctioned tai Regulatory Restriction viittaavat yleensä poikkeuksellisista olosuhteista johtuvaan rajoitukseen.

Black Swan -tapahtumien aikana pörssit voivat pysyä suljettuina, eikä tuotteilla välttämättä voi käydä kauppaa. Tällaisissa tilanteissa varoitusmerkit eivät välttämättä näy alustoilla ensisilmäyksellä. Sen sijaan, kun olet täyttänyt toimeksiantoruudun ja avannut esikatseluikkunan, saat virheilmoituksen, jossa ilmoitetaan, että tuote on estetty sääntelyrajoituksen (Regulatory Restriction) vuoksi. Vaihtoehtoisesti viesti voi näyttää, että tuote on sanktioitu (Sanctioned).

Lisäksi voit saada tietoa tuotteiden kaupankäynnistä Interactive Brokersin verkkosivuilta tai muista ulkoisista lähteistä. Yleisesti ottaen Interactive Brokersin verkkosivut, asianomaiset pörssit tai valtuutettujen rahoitusviranomaisten verkkosivut tarjoavat luotettavaa tietoa. Voit lukea lisää tästä seuraavasta osiosta.

Huomautus
Tärkeää:

Tuotteet voidaan estää milloin tahansa, usein ilman ennakkovaroitusta.

Pysy ajantasalla

Sijoittajana on olennaista pysyä ajan tasalla rahoitusmarkkinoista. Pörssin verkkosivuilta löydät luotettavaa tietoa markkinarajoituksista ja tiettyjä osakkeita koskevista rajoituksista. Suosittelemme myös ulkoisten lähteiden käyttämistä lisätietojen hankkimiseksi.

MaaPörssiVerkkosivu
YhdysvallatNASDAQNasdaq: Stock Market, Data Updates, Reports & News
 New York Stock ExchangeThe New York Stock Exchange | NYSE
AustraliaAustralian Stock Exchangehttps://www2.asx.com.au/
BelgiaEuronext BrusselEuronext Brussels | live
KanadaToronto Stock ExchangeTMX Group
 TSX VentureTMX Group
SaksaFrankfurt Stock ExchangeFrankfurt Stock Exchange: Quotes, Charts and News
 Stuttgart Stock ExchangeHome | Börse Stuttgart
ViroNASDAQ BalticHome
RanskaEuronext Francehttps://www.euronext.com/en/markets/paris
Hong KongHong Kong Stock ExchangeHKEX
UnkariBudapest Stock ExchangeContents
IntiaNational Stock Exchange of IndiaNSE – National Stock Exchange of India Ltd: Live Share/Stock Market News & Updates, Quotes- Nseindia.com
ItaliaBorsa ItalianaBorsa Italiana: Italian Stock Exchange in Milan – Borsa Italiana
JapaniTokyo Stock ExchangeJapan Exchange Group
LatviaNASDAQ BalticHome
LiettuaNASDAQ BalticHome
MeksikoMexican Stock Exchange.::. Grupo BMV .::. Equity
AlankomaatEuronext NederlandEuronext Amsterdam – AEX | Live
NorjaNASDAQ Nordic
Oslo Stock Exchange
Nasdaq Nordic – Share quotes – Indexes – Company news – Nasdaq
 Oslo Stock ExchangeOslo | euronext.com
ItävaltaVienna Stock ExchangeAktien · Charts · News : Wiener Börse
PuolaWarsaw Stock Exchangehttps://www.gpw.pl/en-home
VenäjäMoscow Exchangehttps://www.moex.com/en/
SingaporeSingapore ExchangeSingapore Exchange – Singapore Exchange (SGX)
EspanjaBolsa de MadridBolsa de Madrid | BME Exchange
Iso-BritanniaLondon Stock ExchangeLondon Stock Exchange | London Stock Exchange
RuotsiNASDAQ Stockholm ABNasdaq Nordic – Share quotes – Indexes – Company news – Nasdaq
SveitsiSIX Swiss ExchangeThe Future of Finance Is Now | SIX

Vastuuvapauslauseke: Huomioithan, että LYNX ei ota vastuuta edellä mainituista lähteistä.

Kuinka poikkeukselliset olosuhteet vaikuttavat salkkuuni?

Poikkeuksellisilla markkinoilla tapahtuu merkittäviä volatiliteettimuutoksia sisäisten tai ulkoisten tapahtumien vaikutuksesta. Tällaisilla markkinaliikkeillä voi olla useita seurauksia, kuten:

Kasvava volatiliteetti

Volatiliteetti on tilastollinen mittari, joka kuvaa tietyn arvopaperin tai markkinaindeksin tuottojen hajontaa. Mitä korkeampi volatiliteetti on, sitä yleensä riskialttiimpi arvopaperi on. Volatiliteettia mitataan usein joko saman arvopaperin tai markkinaindeksin tuottojen keskihajontana tai varianssina.

Arvopaperimarkkinoilla volatiliteetti liittyy usein suuriin heilahteluihin jompaankumpaan suuntaan. Esimerkiksi, kun osakemarkkinat nousevat ja laskevat yli prosentin pitkällä aikavälillä, puhutaan volatiileista markkinoista. Kohde-etuuden volatiliteetti on keskeinen tekijä optiosopimuksia hinnoiteltaessa.

INFO
Huomautus

Kun markkinat liikkuvat voimakkaasti, volatiliteetti yleensä kasvaa.


Muutokset IBKR:n asettamissa vakuusvaatimuksissa

LYNXin kautta avattua arvo-osuustiliäsi säilytetään Interactive Brokersilla (”IB”). Arvo-osuustili voi olla joko käteis- tai limiittiluottotili. Jos kyseessä on limiittiluottotili, IB:llä on tiukat vakuusvaatimukset, jonka ehdot löytyvät täältä: Margin Requirements | Interactive Brokers LLC

Interactive Brokers määrittelee vakuusvaatimukset, joten LYNX palveluntarjoajana ei voi vaikuttaa niihin. Asiakkaiden turvallisuuden varmistamiseksi kaikissa tilanteissa Interactive Brokers voi muuttaa tiettyjä vakuusvaatimuksiin liittyviä toimenpiteitä rahoitusmarkkinoiden ennennäkemättömän epävakauden sattuessa milloin tahansa ja täysin oman harkintansa mukaan. Tällaisissa tilanteissa muutokset kannustavat pienentämään asiakassalkkujen vipuvaikutusta ja varmistavat siten, että asiakastilit on rahoitettu asianmukaisesti.

Interactive Brokers on sitoutunut ennakoivaan, varovaiseen ja realistiseen lähestymistapaan riskienhallinnassa.

On tärkeää varmistaa, että sinulla on riittävästi ylimääräistä likviditeettiä suojellaksesi salkkuasi likvidoinnilta, joka voi tapahtua vakuusvaatimusten korotusten seurauksena. Mikäli vakuusvaatimuksia ei täytetä, salkun positiot voidaan likvidoida välittömästi ilman erillistä ilmoitusta.

Pörssi-/ja lakisääteiset muutokset

Pörssit voivat rajoittaa tai keskeyttää kaupankäynnin tietyillä arvopapereilla joko ennakkoilmoituksella tai ilman ennakkoilmoitusta.

Välittäjät noudattavat kaikkia rajoituksiin tai kaupankäynnin keskeytyksiin liittyviä määräyksiä, jotka vaikuttavat toimeksiantojen välittämiseen.

Tämä voi johtaa seuraaviin tapahtumiin:

  • Uusia positioita ei voida avata.
  • Nykyisiä positioita ei voida enää sulkea.
  • Kohteena olevien omaisuuserien siirrot eivät välttämättä ole käytettävissä.

Vastuuvapauslauseke:
Tällä sivulla olevat tiedot eivät koske mitään yksittäistä LYNXin sivuliikettä. Sivuliikekohtaiset tiedot löytyvät sinua koskevan sivuliikkeen verkkosivuilta. Sivuliikekohtaiset tiedot voivat poiketa tällä sivulla esitetyistä tiedoista.

Näytä koko vastuuvapauslauseke Sulje koko vastuuvapauslauseke