Tulokset

Seuraa salkkusi kehitystä ja pidä silmällä tekemiäsi kauppoja, voittoja ja tappioita.

LYNX+

Tutustu salkkusi tilastoihin, mukaan lukien osakkeiden ja optioiden kehitys, kumulatiivinen tuotto, nettovoitto ja paljon muuta.

Siirry Tulokset-sivulle

Kirjaudu sisään LYNX+ alustalle ja valitse vasemmasta ylävalikosta Tulokset-sivu.
Valitse Tulokset-sivun yläreunasta haluamasi ajanjakso tarkastellaksesi tuloksiasi.

Tilastot

 • Kumulatiivinen tuotto: Kumulatiivinen tuotto ei heijasta toteutuneita voittoja ja tappioita, vaan ainoastaan salkun kehitystä. Kun tappio realisoituu ja sen jälkeen tehdään talletuksia, tuleville voitoille annetaan vähemmän painoarvoa suhteessa salkun kokonaisarvoon. Tämän vuoksi kumulatiivisen tuoton laskeminen pitkien ajanjaksojen aikana talletuksineen ja nostoineen voi olla monimutkaista. On olennaista ymmärtää, että kumulatiivinen tuotto määräytyy johdonmukaisen matemaattisen kaavan avulla ja tarjoaa tietoa salkun pitkän aikavälin kehityksestä.
 • Nettovoitto: Toteutuneet voitot valitulla ajanjaksolla.
 • Suurin pudotus: Pudotus mitataan ajalta, jolloin lasku alkaa, aina siihen hetkeen saakka, kun uusi huippu saavutetaan.
 • Peak-To-Valley: Suurimman pudotuksen aikaväli.
 • Palautuminen: Aika, joka on tarvittu suurimmasta pudotuksesta palautumiseen. Mikäli aika näkyy sulkeissa, palautuminen on meneillään valitun ajanjakson lopussa.
 • Salkun arvo jakson alussa: Salkun nettovarallisuusarvo valitun ajanjakson alussa.
 • Salkun arvo jakson lopussa: Salkun nettovarallisuusarvo valitun ajanjakson lopussa.
 • Talletukset ja nostot: Valitun ajanjakson aikana tehtyjen talletusten ja nostojen välinen erotus.

Salkun kehitystä kuvaavat kaaviot

 • Salkun arvo: Salkun kokonaisarvo valitulta ajanjaksolta.
 • Kumulatiivinen tuotto: Salkun arvon kumulatiivinen kehitys valitulta ajanjaksolta.
 • Päiväkohtainen tuotto %: Näyttää salkun päivittäisen kehityksen valitulta ajanjaksolta
 • Salkku: Salkun eri omaisuusluokkien erittely.

Toteutuneet toimeksiannot

Kun selaat Tulokset-välilehteä alaspäin, löydät lisää tilastoja tapahtumistasi. Voit ryhmitellä ne tapahtuman, tuoteryhmän tai arvopaperin mukaan. Tilasto-osiosta näet nettovoiton, parhaan ja huonoimman tapahtuman sekä sen, mikä on odotettu tulos aiempien kauppojen perusteella.

Tapahtumat

Tulokset-sivun alareunassa näet kaikki tilisi tapahtumat. Voit tarkastella tapahtumia joko vakionäkymässä tai yksityiskohtaisemmin klikkaamalla Toimeksiantotyyppi & Pörssi-näkymää.

Tilinhallinta

Saa kattava kokonaiskuva arvo-osuustilisi kehityksestä, mukaan lukien keskeiset tilastot, riskimittarit, attribuutio vs. vertailuindeksi -analyysi, ESG-pisteytys ja paljon muuta.

Valitse PortfolioAnalyst

Kirjaudu ensin tilinhallintaan. Seuraavaksi valitse ylävalikosta Performance & Reports ja pudotusvalikosta PortfolioAnalyst.

Time Period

Voit tarkastella PortfolioAnalystin tietoja seuraavilta aikajaksoilta: yhden päivän ajalta (1D), viikon ajalta (7D), kuukauden alusta lähtien (MTD), yhden kuukauden ajalta (1M), vuoden alusta lähtien (YTD), yhden vuoden ajalta (1Y) tai mukautetulta päivämääräväliltä.

Frequency

Valitse tietojen tiheys – päivittäin (daily), kuukausittain (monthly) tai neljännesvuosittain (quarterly).

Performance Measure

TWR– ja MWR-painikkeet tarjoavat sinulle helpon tavan vaihtaa aikapainotettujen tuottojen ja rahapainotettujen tuottojen välillä. Jos haluat vertailla tuottojasi johonkin vertailukohteeseen, klikkaa Add-painiketta Benchmarks-otsikon alta ja valitse haluamasi tuote listalta.

Configure Dashboard

PortfolioAnalyst-etusivulla on valmiiksi määritelty näkymä, jota voit muokata mieltymystesi mukaan. Jos haluat tehdä muutoksia näkymään, klikkaa sivun oikeasta yläreunasta Configure Dashboard-painiketta. Voit poistaa ja lisätä eri osioita näkymääsi klikkaamalla plus (+) ja X -kuvakkeita.

Alla lyhyt kuvaus eri osioista, joita voit lisätä näkymääsi:

 • Holdings: Näyttää salkkusi arvon ja tuoton ja tarjoaa erittelyn omaisuusluokittain, tilin ja tilityypin mukaan.
 • Key Statistics: Tarjoaa keskeiset luvut, kuten nettovarallisuusarvon (NAV), tuotot, talletukset/nostot, parhaimmat ja huonoimmat tuotot sekä tuottojakauman valitsemaltasi ajanjaksolta.
 • Performance: Esittää visuaalisesti kumulatiiviset ja kausittaiset tuotot, mikä mahdollistaa vertailuanalyysin tekemisen.
 • Portfolio Movers: Korostaa salkun parhaiten ja huonoiten menestyneet tuotteet valitulta ajanjaksolta.
 • Allocation: Tarjoaa tietoa salkun jakautumisesta omaisuusluokittain, sektoreittain, alueittain, maantieteellisesti ja rahoitusvälineittäin.
 • Risk Measures: Näyttää salkun riskit eri mittareilla, kuten Max Drawdown, Sortino Ratio, Sharpe Ratio, Calmar Ratio, Alpha, Beta, positiiviset jaksot, negatiiviset jaksot ja paljon muuta.
 • ESG: Tarjoaa ympäristöön, sosiaaliseen vastuuseen ja hallinnointitapaan (ESG) liittyviä salkkuluokituksia, mukaan lukien salkun kokonaispistemäärät, ristiriitaisuuksien jakautuminen, suurimpien omistusosuuksien pistemäärät sekä parhaimmat ja huonoimmat ESG-toimijat.
 • Concentration: Näyttää salkun keskittyneisyyden arvon ja painoarvon mukaan.
 • Attribution vs. Benchmark: Analysoi salkun sektorijakauman ja arvopaperivalintojen vaikutusta suorituskykyyn verrattuna vertailuindeksiin.

Usein kysyttyä

IBIE-migraation myötä U-tilinumerosi päivitettiin. Jos haluat tarkastella tietoja ennen vuotta 2021, klikkaa sivun yläosassa U-numerosi vierestä Add/Edit. Klikkaa oikealla näkyvässä ikkunassa oikeassa yläkulmassa näkyvää sinistä filtterikuvaketta, valitse Migrated ja klikkaa Apply. Rastita vanha tili, poista uuden tilin valintaruutu ja paina Continue. Voit nyt tarkastella tietoja vuodelta 2020 ja sitä aikaisemmilta vuosilta.

Kumulatiivisen tuottosuhteen laskemiseksi tietyn ajanjakson aikana tuottojakso jaetaan osajaksoihin aina, kun rahavirta tapahtuu. Tämän jälkeen lasketaan osakauden tuottosuhde alla olevan kaavan mukaisesti:


RN = [Ending Market Value (EMV) / (Beginning Market Value (BMV) + Cash Flow (CF))] – 1

Lopullinen kumulatiivinen tuottosuhde lasketaan kaikkien osakausien geometrisen yhdistämisen perusteella:


Cumulative return ratio = [(1 + RN1) x (1 + RN2) x … x (1 + RNn) – 1] x 100

Esimerkki:
Kumulatiivisen tuottosuhteen laskeminen ajanjaksolle 1.05-25.7 2023, jossa rahavirrat tapahtuvat 25.05, 08.07 ja 25.07.:

PäivämääräAlkuarvo (BMV)Loppuarvo (EMV)Rahavirrat (CF)Tuotto
1/05/2023100.000 EUR110.000 EUR010,00%
25/05/2023110.000 EUR82.000 EUR-25.000 EUR-3,53%
21/06/202382.000 EUR87.000 EUR06,10%
8/07/202387.000 EUR102.000 EUR12.000 EUR3,03%
25/07/2023102.000 EUR105.000 EUR500 EUR2,44%

Lopullisen kumulatiivisen tuottosuhteen laskenta:
[(1+10%) x (1 – 3,53%) x (1+6,1%) x (1+3,03%) x (1+2,44%)] – 1 = 18,83%.

Kyllä, voit luoda PortfolioAnalyst-raportin tilinhallinnan kautta noudattamalla seuraavia ohjeita:

 1. Kirjaudu tilinhallintaan.
 2. Valitse ylävalikosta Performance & Reports ja pudotusvalikosta PortfolioAnalyst.
 3. Klikkaa Reports-välilehteä PortfolioAnalyst-sivulta.

Valitse seuraavista oletusarvoisista tulostusvaihtoehdoista raporttia varten:

 • Snapshot PDF
 • Detailed PDF
 • Detailed CSV

Jos haluat luoda raportin, valitse haluamasi ajanjakso ja tulostusvaihtoehto. Jos sinulla on useita tilejä, voit luoda yhdistetyn raportin kaikille valituille tileille tai yksittäiset raportit kullekin valitulle tilille. Lisäksi voit luoda mukautettuja raportteja klikkaamalla sinistä (+) -kuvaketta Custom Report-osion oikeasta yläkulmasta.