Arvopapereiden siirto

Portefeuille overboeken - Overstappen naar broker LYNX

Voit halutessasi siirtää arvopapereita tai koko sijoitussalkun, kun arvo-osuustilisi on avattu. Kerromme tällä sivulla, miten se tapahtuu ja mitä sinun tulisi ottaa huomioon.

Onko sinulla arvo-osuustili jossakin suuressa pankissa tai muulla välittäjällä? Voit useimmissa tapauksissa siirtää arvopapereita maksutta. Kerromme poikkeuksista, joissa veloitamme siirrosta tällä sivulla. Huomaathan, että pankkisi tai välittäjäsi saattaa veloittaa siirrosta. Suosittelemme tutustumaan kuluihin etukäteen.


Arvopapereiden siirron vaiheet

Kuinka arvopaperien siirto LYNXin kautta avatulle tilille onnistuu?

1
Avaa arvo-osuustili

Jotta voit siirtää arvopapereita, tarvitset LYNXin kautta avatun arvo-osuustilin. Jos sinulla ei vielä ole arvo-osuustiliä, voit avata sen helposti täyttämällä tilin avauslomakkeen verkossa. Kun olet lähettänyt meille kaikki tarvittavat tiedot ja asiakirjat, arvo-osuustili avataan useimmiten viikon sisällä.

2
Täytä siirto-ohjeistus verkossa

Jos haluat siirtää portfoliosi tai osan siitä, luo sähköinen siirto-ohjeistus ja täytä sinne kaikki siirrettävät arvopapereita koskevat tiedot. Siirto-ohjeistus luodaan tilinhallintaportaalin kautta.

Olethan yhteydessä asiakaspalveluumme, jotta voimme ohjeistaa sinua, kuinka siirto-ohjeistus luodaan tilinhallintaportaalin kautta.

3
Arvopapereiden siirto

Kun olet luonut siirto-ohjeistuksen tilinhallinnan kautta, pyydä nykyistä välittäjääsi lähettämään valitsemasi arvopaperit. Seuraavaksi Interactive Brokers on yhteydessä nykyiseen välittäjääsi. Kun siirtopyyntösi on käsitelty, arvopaperisi siirretään sähköisesti ja ne ovat valmiina kaupankäyntiin LYNXin kautta avatulla arvo-osuustililläsi.

Arvopapereiden siirron kesto riippuu sen hetkisestä käsittelyjonosta, sekä välittäjien välisestä kommunikaatiosta.

Usein kysytyt kysymykset

Usein kysytyt kysymykset

Kuinka paljon arvopapereiden siirto maksaa?

Arvopapereiden siirto on useimmiten maksutonta. Katso hinnastostamme milloin siirrosta veloitetaan maksu. Vanha pankkisi tai välittäjäsi voi kuitenkin periä siirrosta maksun. Tarkista, mitä maksuja nykyinen välittäjäsi veloittaa salkkusi siirtämisestä.

Kuinka kauan siirto kestää?

Siirto voi joskus kestää jopa 3-4 viikkoa riippuen, kuinka paljon siirtohakemuksia Interactive Brokersilla ja pankillasi tai välittäjälläsi on pyyntöhetkellä. Valitettavasti LYNX ei voi vaikuttaa siirtoaikaan.

Voinko käydä kauppaa arvopapereilla siirron aikana?

Arvopapereilla ei voi käydä kauppaa siirron aikana. Jos aiot myydä arvopapereita lyhyellä aikavälillä, sinun ei kannata siirtää näitä positioita.

Voinko siirtää arvopapereita yhteistilille?

Voit siirtää arvopapereita yhteistilille ainoastaan toiselta yhteistililtä, jolla on samat tilinhaltijat.

Näkyykö arvopaperien ostotiedot siirron jälkeen?

Siirron yhteydessä ostohintoja ei siirretä automaattisesti. Siirretyt arvopaperit kirjataan arvo-osuustilillesi senhetkiseen markkinahintaan. Sinulla on tietenkin mahdollisuus muuttaa ostohintoja ja muita tietoja, kuten ostopäivää, position kokoa tai valuuttaa, jälkikäteen arvo-osuustilin tilinhallinnan kautta. Säilytä kuitenkin nykyisen välittäjäsi arvopapereiden ostokuitit, jotta voit todistaa oston esimerkiksi veroviranomaisten esittämien kysymysten varalta.