Tietosuojalausunto 

Henkilötietojesi huolellinen käsittely on meille ensisijaisen tärkeää. Vakuutamme, että henkilökohtaisia tietojasi kerätään, käsitellään ja käytetään vain ilmoitettuihin tarkoituksiin. 

Voit milloin tahansa perua hyväksynnän esimerkiksi sähköpostisi tai puhelinnumerosi käyttöön ottamalla meihin yhteyttä. 

1. Kuka vastaa henkilötietojesi käsittelystä?

Henkilötietojen käsittelystä vastaa LYNX. Tämä tietosuojalausunto pätee kaikkiin LYNXin toimiin, jotka liittyvät yhtiön asiakkaiden ja asiakkuudesta kiinnostuneiden henkilöiden tietojen käsittelyyn sekä www.lynxbroker.fi -sivuston vierailijoiden tietojen käsittelyyn. 

Yhteystiedot: 

LYNX B.V.
Herengracht 527
1017 BV Amsterdam
Alankomaat 

Tietosuojasta vastaavan henkilön yhteystiedot: 

LYNX B.V.
Data Protection Officer
Herengracht 527
1017 BV Amsterdam
Alankomaat
privacy@lynx.nl 

2. Mitä tietoja käsittelemme?

Käsittelemme henkilötietoja, jotka saamme asiakkailtamme tai muilta asianomaisilta henkilöiltä osana liikesuhdettamme. Lisäksi käsittelemme henkilötietoja, jotka saamme oikeutetusti julkisesti saatavilla olevista lähteistä tai jotka saamme kolmansilta osapuolilta, siinä määrin kuin se on tarpeen palveluidemme tarjoamiseksi. 

Merkityksellisiä henkilötietoja ovat yhteystiedot (nimi, osoite ja muut yhteystiedot) ja muut henkilön tunnistamisen mahdollistavat tiedot (esimerkiksi henkilöllisyystodistuksen tiedot). Lisäksi niihin voi sisältyä tietoja, jotka koskevat talletuksia, toimeksiantoja, sopimusvelvoitteiden täyttämistä (esimerkiksi tapahtumien liikevaihtotiedot), taloudellista asemaa (esimerkiksi tulot ja varat, varojen alkuperä) sekä mainos- ja myyntitietoja (mukaan lukien mainospisteet), dokumentointitietoja (esimerkiksi puheluiden tallentaminen laatutarkoituksiin) ja muita tietoja, jotka ovat verrattavissa lueteltuihin luokkiin. 

3. Mikä on tietojen käsittelyn tarkoitus ja millä oikeudellisilla perusteilla käsittelemme henkilötietojasi?

Käsittelemme henkilötietojasi Euroopan unionin ja Euroopan talousalueen yleisen tietosuoja-asetuksen (GDPR-asetus) mukaisesti seuraavin perustein: 

a. Sopimusvelvoitteiden täyttäminen

Henkilötietojen käsittely suoritetaan rahoituspalvelujen tarjoamiseksi ja välittämiseksi osana asiakkaidemme kanssa tekemiemme sopimusten täytäntöönpanoa tai pyynnöstä suoritettavien, sopimusta edeltävien toimien suorittamiseksi. Tietojenkäsittelyn tarkoitukset perustuvat ensisijaisesti erityiseen sopimukseen. Lisätietoja tietojenkäsittelystä on asianomaisissa sopimuksissa ja yleisissä sopimusehdoissa. 

b. Oikeutetut edut (Artikla 6 (1) f GDPR)

Käsittelemme henkilötietojasi tarvittaessa laajemmin, kuin sopimuksen varsinainen toteuttaminen edellyttää, omien tai kolmansien osapuolten oikeutettujen etujen suojaamiseksi.  

Esimerkkejä:
• Tietokantojen välinen tietojenvaihto poliittisesti vaikutusvaltaisten henkilöiden ja potentiaalisten, pakotelistalla olevien asiakkaiden tunnistamiseen
• Suoramarkkinoinnin analysointi ja optimointi
• Mainostaminen ja markkinatutkimus, mikäli et ole kieltänyt tietojesi käyttöä näihin tarkoituksiin
• Lain vaatimusten täyttämien ja puolustautuminen laillisissa kysymyksissä
• Tietoturvan varmistaminen yrityksen sisällä
• Rikosten ehkäisy ja tutkinta
• Toimenpiteet liiketoimintaa sekä palvelujen ja tuotteiden kehittämiseksi
• LYNXin riskienhallinta
• Konkurssitapausten velkojien tai pesänhoitajien tarvitsemat tiedot 

c. Suostumus

Olet antanut suostumuksesi henkilötietojesi käsittelyyn yhtä tai useampaa erityistä tarkoitusta varten (esimerkiksi sähköpostiosoitteen käyttäminen suoramarkkinointiin ja uutiskirjeiden lähettämiseen). 

Voit peruuttaa suostumuksesi milloin tahansa. Tämä koskee myös ennen GDPR:n voimaantuloa 25.5.2018 annettuja suostumuksia. Suostumuksen kumoaminen ei vaikuta tietojenkäsittelyn laillisuuteen ennen lopullista kumoamista. 

d. Oikeudellisten velvoitteiden täyttäminen tai yleinen etu

Rahoituspalvelujen tarjoajana meillä on erinäisiä oikeudellisia velvoitteita, joita ovat mm. lainsäädännön vaatimukset (esimerkiksi arvopaperimarkkinalaki, rahanpesun torjunta, pankkitoiminta, verotusta koskevat säännökset) sekä valvontaviranomaisten (esimerkiksi Alankomaiden rahoitusmarkkinaviranomainen (AFM) ja Alankomaiden keskuspankki (DNB)) vaatimukset. Käsittely on tarpeen henkilöllisyyden ja iän tarkastamiseksi, rikollisuuden ja rahanpesun torjumiseksi sekä yrityksen sisäisten riskien arvioinnissa ja hallinnassa. 

  • Verotunnistenumeron ja sosiaaliturvatunnuksen käsittely verosäännösten mukaisesti 

Edellä mainittujen lakisääteisten vaatimusten mukaisesti pyydämme sinua antamaan meille verotunnistenumerosi ja/tai sosiaaliturvatunnusnumerosi tilin avaamisen yhteydessä. Rahoituspalveluyrityksenä meillä on lakisääteinen velvollisuus pyytää ja käsitellä verotunnistetietojasi meihin sovellettavien verosäännösten mukaisesti, kun tarjoamme rahoituspalveluja asiakkaillemme. Tämä velvoite on osa rahoituslaitosten, kuten rahoituspalveluyritysten, lakisääteistä velvollisuutta toimittaa asiakkaiden verotiedot yhdessä verotunnistenumeron kanssa asianomaisille veroviranomaisille. Sinulla on lakisääteinen velvollisuus antaa meille verotunnistenumerosi, kun avaat tilin. Jos et anna meille verotunnistenumeroasi, emme voi tarjota sinulle rahoituspalveluja. 

  • Verotunnistenumeron ja sosiaaliturvatunnuksen toimittaminen Interactive Brokers Ireland Limitedille 

Jotta voimme avata arvo-osuustilin ja tarjota sinulle rahoituspalveluja, meidän on välitettävä verotunnistenumerosi ja/tai sosiaaliturvatunnuksesi Interactive Brokers Ireland Limitedille (jäljempänä: “IBIE”), joka on rekisteröity rahoituspalveluyritykseksi Alankomaiden rahoitusmarkkinaviranomaiselle (AFM). Interactive Brokers on rahoituspalveluyrityksenä velvollinen käsittelemään ja toimittamaan verotunnistetietosi veroviranomaisille samojen verosäännösten mukaisesti. Interactive Brokers on rekisterinpitäjänä myös vastuussa henkilötietojesi, mukaan lukien verotunnistetietojesi, käsittelystä. Tekemällä kanssamme perussopimuksen annat meille nimenomaisen valtuuden avata puolestasi, nimissäsi ja sinun riskilläsi arvo-osuustilin Interactive Brokersiin, jolloin sinun ja Interactive Brokersin välille syntyy suora sopimus. Arvo-osuustiliäsi ei avata meille, vaan Interactive Brokersille. Valtuutettuna välittäjänä toimitamme verotunnistetietosi Interactive Brokersille antamasi valtakirjan mukaisesti. Interactive Brokers avaa arvo-osuustilin ainoastaan, mikäli heillä on asiakkaan verotunnistetiedot. 

4. Henkilötietojen kerääminen ja käyttäminen

Henkilötietojesi kerääminen ja käyttäminen auttaa meitä mukauttamaan palveluitamme ja parantamaan sivujen käytettävyyttä. Käytämme tietojasi sopiaksemme kanssasi tilauksista, rahoitustuotteista ja palveluista. Tämän lisäksi käytämme tietoja markkinointitarkoituksiin (lisätietoja on jäljempänä kohdassa “Sähköposti”) sekä päivittääksemme asiakastietojasi ja ylläpitääksemme asiakastiliäsi meillä sekä suositellaksemme palveluita, jotka saattavat kiinnostaa sinua. Käytämme tietojasi myös parantaaksemme tuotetarjontaamme ja järjestelmäämme, estämään tai havaitsemaan verkkosivustomme väärinkäyttöä tai antamaan kolmansille osapuolille mahdollisuuden suorittaa teknisiä, logistisia tai muita palveluja puolestamme. 

Keräämme seuraavia tietoja: 

  • Antamasi henkilötiedot: Keräämme ja tallennamme tiedot, jotka annat vierailemalla sivustollamme tai vastaavin tavoin. Annat meille tietojasi, kun etsit tietoa sivustoltamme, ilmoittaudut kursseillemme, osallistut arvontaamme ja/tai kyselyihimme, tilaat uutiskirjeemme/infopakettimme tai olet yhteydessä asiakaspalveluumme. Tässä yhteydessä antamiasi tietoja voivat olla esimerkiksi nimesi, osoitteesi, puhelinnumerosi, tilitietosi, tililläsi olevat sijoituspositiot ja seurantalistan sisältö. Halutessasi voit olla jakamatta tiettyjä tietoja, mutta tämä saattaa rajoittaa palveluitamme / saatavilla olevia ominaisuuksia. 
  • Automatisoitu tiedonhankinta: Tallennamme tiettyjä tietoja, kun olet meihin yhteydessä tai vierailet verkkosivustollamme. Kuten monet muutkin verkkosivustot, käytämme myös evästeitä, mikä tarkoittaa sitä, että keräämme tietoja, kun vierailet LYNXin verkkosivulla. Esimerkkejä keräämistämme ja analysoimistamme tiedoista ovat erityisesti IP-osoite, joka yhdistää tietokoneesi internetiin, sähköpostin vastaanotto- ja lukutiedot, kirjautumiset, sähköpostiosoitteet, tietokoneen ja internet-yhteyden tiedot, kuten selaintyyppi ja selainversio, käyttöjärjestelmä ja alusta sekä URL-klikkauspolku verkkosivustollamme. Klikkauspolku tarkoittaa järjestystä, jolla liikut sivustollamme, mukaan lukien päivämäärä ja kellonaika, evästeiden määrä sekä tuotteet, joita katsot tai etsit.  
  • Sähköposti: Jotta voimme tehdä sähköpostiviesteistämme sinulle hyödyllisempiä ja kiinnostavampia, keräämme usein tietoja siitä, mitä LYNXin sähköpostiviestejä olet avannut, jos tietokoneesi tukee tätä ominaisuutta. Jos et halua vastaanottaa meiltä sähköpostiviestejä, ilmoita siitä meille osoitteeseen privacy@lynx.nl. 
  • Henkilötietojen kerääminen muista lähteistä: Saatamme toisinaan kerätä henkilötietojasi muista lähteistä ja yhdistää niitä jo olemassa oleviin tietoihimme. Esimerkkejä muista lähteistä saaduista tiedoista ovat päivitetyt yhteystiedot, joilla varmistetaan, että kommunikointi onnistuu ja saat meiltä aina viimeisimmät tiliotteet tai muut tärkeät viestit. Muita esimerkkejä ovat tiedot mahdollisesta asemastasi poliittisesti vaikutusvaltaisena henkilönä tai esiintymisestäsi pakotelistalla, joita käytämme väärinkäytösten, erityisesti petosten, havaitsemiseksi ja tiettyjen rahoituspalvelujen ja maksutapojen tarjoamiseksi sinulle. 

5. Kenen kanssa jaamme tietojasi?

LYNXin sisällä eri yksiköt saavat tietojasi johtuen sopimusvelvoitteista sekä oikeudellisista velvollisuuksistamme. Myös palveluntarjoajamme voivat saada tietoja näillä perusteilla, kunhan he säilyttävät luottamuksellisuuden. Nämä yritykset toimivat seuraavilla aloilla: IT-palvelut, logistiikka, painatus, tietoliikenne, konsultointi, myynti ja markkinointi.

Mitä tulee tietojen siirtoon yrityksemme ulkopuolisille tahoille, olemme rahoituspalveluyrityksenä sitoutuneet pitämään luottamuksellisina kaikki asiakkaita koskevat tiedot ja arvioinnit, jotka saamme tietoomme. Pääsääntöisesti voimme luovuttaa sinua koskevia tietoja vain, jos laki sitä edellyttää, jos olet antanut suostumuksesi tai jos meillä on muusta syystä valtuudet antaa tietoja. Näissä tilanteissa henkilötietojen vastaanottajia voivat olla:  

  • Julkiset tahot ja laitokset (finanssivalvonta, verottajat, lainvalvontaviranomaiset), jos laki niin edellyttää. 

Muita tietojen vastaanottajia voivat olla ne, joille olet antanut meille luvan toimittaa tietoja tai joille voimme luovuttaa henkilötietoja laillisten syiden vuoksi. 

LYNXin tarjoamiin palveluihin kuuluu sopimuksen tekeminen asiakkaan ja IBIE:n välillä. Tätä tarkoitusta varten LYNX kerää sinulta henkilötietoja, jotka LYNX siirtää IBIE:lle sopimuksen tekemistä (tilin avaamista) varten. LYNX ei voi vaikuttaa siihen, miten IBIE käsittelee tietojasi. Lisätietoja on IBIE:n tietosuojaselosteessa, johon pääsee linkistä Interactive Brokers Privacy Notice. 

6. Siirretäänkö henkilötietojasi EU:n ulkopuolisiin maihin tai kansainvälisiin organisaatioihin?

Tiedonsiirtoa Euroopan unionin ulkopuolisiin maihin tapahtuu, mikäli:  

  • tietojasi tarvitaan toimeksiantojen toteutukseen (maksut ja toimeksiannot) 
  • laki edellyttää tätä (esim. verovelvoitteet), tai 
  • olet antanut meille suostumuksesi. 

Lisäksi tiedonsiirtoa ulkopuolisiin maihin voi tapahtua: 

  • yksittäistapauksissa Yhdysvalloissa tai muussa ulkopuolisessa maassa sijaitsevalle IT-palveluntarjoajalle, jotta yrityksen IT-toiminnot voidaan turvata eurooppalaisen tietosuojavaatimusten mukaisesti  
  • asianomaisen suostumuksella tai rahanpesun ja terrorismin rahoituksen torjuntaa koskevien oikeudellisten säännösten nojalla tai muissa rikosoikeudellisissa toimissa ja oikeudellisten velvoitteiden täyttämiseksi Euroopan unionin tietosuojavaatimusten mukaisesti. 

7. Evästeet

Evästeet ovat pieniä tekstitiedostoja, jotka palvelin tallentaa käyttäjän tietokoneelle selaimen (esim. Microsoft Explorer, Google Chrome tai Mozilla Firefox) kautta. Mikäli vierailet uudelleen verkkosivustolla, joka on välittänyt evästeen selaimellesi, selaimesi tunnistetaan ja vierailuasi käsitellään yksilöllisesti. 

Lisätietoja evästeistä on sivulla Evästekäytäntö ja evästeasetukset. 

8. Kuinka kauan henkilötietoja säilytetään?

Käsittelemme ja säilytämme henkilötietojasi niin kauan kuin se on välttämätöntä sopimusehtojen ja oikeudellisten velvoitteiden täyttämiseksi. 

Mikäli tietoja ei enää tarvita sopimusvelvoitteiden tai oikeudellisten velvoitteiden täyttämiseksi, niin ne poistetaan tietyn ajan kuluttua. Säilytämme kuitenkin tiedot seuraavissa tapauksessa: 

  • Noudattaaksemme sovellettavaa lainsäädäntöä, kuten verolakia, finanssivalvontalakia ja lakia rahanpesun ja terrorismin rahoittamisen estämisestä. Tietojen säilyttämisen aikaraja on useimmissa tapauksissa 5 vuotta.

9. Mitä oikeuksia sinulla on käyttäjänä?

Jokaisella käyttäjällä on oikeus saada pääsy omiin tietoihin, oikeus vaatia epätarkkojen tai virheellisten tietojen oikaisua, oikeus tietojen poistoon, oikeus saada rekisterinpitäjä rajoittamaan käsittelyä, oikeus vastustaa tietojen käsittelyä ja oikeus siirtää tiedot järjestelmästä toiseen. 

Tietosuojasta on oikeus valittaa toimivaltaiselle tietosuojaviranomaiselle.  

Voit peruuttaa suostumuksesi henkilötietojen käsittelyyn milloin tahansa. Tämä koskee myös sellaisten suostumusten peruuttamista, jotka on annettu meille ennen yleisen tietosuoja-asetuksen voimaantuloa eli ennen 25. toukokuuta 2018.  

Huomaa, että peruuttaminen koskee vain tulevaisuutta. Tämä ei vaikuta käsittelyyn, joka on jo tapahtunut ennen suostumuksen peruuttamista. 

10. Onko sinulla velvollisuus toimittaa tietoja?

Osana liikesuhdettamme sinun on annettava henkilötiedot, jotka ovat tarpeen liikesuhteen solmimiseksi, toteuttamiseksi ja päättämiseksi sekä liikesuhteeseen liittyvien sopimusvelvoitteiden täyttämiseksi, tai jotka laki velvoittaa meitä keräämään. Ilman näitä tietoja emme yleensä voi tehdä tai toteuttaa sopimusta kanssasi.  

Erityisesti rahanpesua koskevien määräysten vuoksi olemme velvollisia tunnistamaan sinut ennen liikesuhteen aloittamista henkilöllisyystodistuksen avulla sekä kirjaamaan nimesi, syntymäpaikkasi, syntymäaikasi, kansalaisuutesi, osoitteesi ja henkilöllisyystodistuksesi tiedot. Jotta voimme noudattaa tätä lakisääteistä velvoitetta, sinun on toimitettava meille tarvittavat tiedot ja asiakirjat sekä ilmoitettava meille välittömästi kaikista muutoksista liikesuhteen aikana. 

Jos et toimita meille tarvittavia tietoja ja asiakirjoja, emme voi aloittaa tai jatkaa liikesuhdetta.  

Erityisesti rahanpesua koskievien määräysten vuoksi meidän on käytävä läpi seuraavat henkilötietosi: nimi, syntymäpaikka, syntymäaika, kansalaisuus, osoite ja henkilöllisyystodistustiedot. Jotta voimme täyttää tämän lakisääteisen velvollisuuden (rahanpesulaki), sinun on annettava meillä nämä tiedot ja ilmoitettava meille välittömästi, mikäli tietoihin tulee muutoksia asiakkuussuhteen aikana. 

Mikäli emme saa tarvittuja tietoja ja asiakirjoja, emme voi aloittaa tai jatkaa asiakassuhdetta. 

11. Teettekö automaattista päätöksentekoa?

Pääsääntöisesti emme tee päätöksiä, jotka perustuvat automaattiseen käsittelyyn. Mikäli käytämme tällaisia menettelytapoja yksittäistapauksissa, ilmoitamme siitä sinulle erikseen, jos laki näin määrää. 

12. Profilointi

Teemme ajoittain profilointia eli tietojen automaattista käsittelyä. Tämä pätee seuraaviin tapauksiin: 

  • Lakisääteisten ja sääntelyyn liittyvien vaatimusten mukaisesti olemme sitoutuneet torjumaan rahanpesua, terrorismin rahoittamista ja omaisuusrikoksia. Tämän vuoksi teemme tietojen arviointia.
  • Käytämme arviointityökaluja kohdennettuun markkinointiin ja laadun varmistamiseen. Nämä mahdollistavat asiakkaan tarpeisiin perustuvan viestinnän ja mainonnan, mukaan lukien markkina- ja mielipidetutkimukset.

13. Tietosuojavaltuutettu

Sinulla on oikeus tehdä tarvittaessa valitus henkilötietojesi käsittelystä Alankomaiden tietosuojaviranomaiselle: 

Autoriteit Persoonsgegevens 

Postbus 93374 

2509 AJ Den Haag 

14. Oikeuksien käyttöä koskevat pyynnöt

a. Tapauskohtainen arviointi

Voit kieltää henkilötietojesi käsittelyn nimettyihin tarkoituksiin. Tämä pätee myös profilointiin, jota käytämme mainostarkoituksiin. Käsittelemme tietojasi tämän jälkeen vain, jos käsittelylle on laillisesti velvoittavia syitä. 

b. Oikeus vastustaa tietojen käsittelyä suoramarkkinointitarkoituksiin

Käsittelemme henkilötietoja suoramarkkinointia varten. Voit milloin tahansa pyytää, että emme käsittele henkilötietojasi tällaiseen tarkoitukseen, mukaan lukien profilointi, siltä osin, kun se liittyy tällaiseen suoramarkkinointiin. 

Vapaamuotoinen pyyntö tulee lähettää seuraavaan osoitteeseen: 

LYNX B.V. 

Data Protection Officer 

Herengracht 527 

1017 BV Amsterdam 

Alankomaat 

privacy@lynx.nl 

PDF 

Tämä tietosuojalausunto on saatavilla myös PDF-tiedostona. 

Lataa tietosuojalausunto PDF-muodossa.