Käy kauppaa osakkeilla LYNXin kautta

Sijoita maailmanlaajuisesti yli 100 pörssissä

Käy kauppaa lähes kaikkien maailman pörssiyhtiöiden osakkeilla ja ota kaikki irti sijoituksistasi.

 • Alhaiset ja läpinäkyvät välityspalkkiot

 • Monipuolinen kaupankäyntialusta osakesijoittamista varten

 • Market Scanner: skannaa markkinat parhaiden osakkeiden löytämiseksi

 • Pääsy yli 100 pörssiin

 • Pääsy ensi- ja jälkimarkkinoille

 • Sijoitusideat ja osakeanalyysit


Kaupankäyntialusta osakesijoittamiseen

Osta ja myy osakkeita luotettavan kaupankäyntialustan kautta

Menestyksesi osakemarkkinoilla riippuu oikeasta kaupankäyntialustasta. Myös myrskyisinä aikoina haluat luottaa työkaluihin ja ominaisuuksiin, jotka auttavat sinua saavuttamaan parhaan tuoton sijoituksistasi. Siksi LYNX tarjoaa sinulle pääsyn palkitulle Trader WorkStation -kaupankäyntialustalle, johon voit luottaa erityisesti markkinoilla tapahtuvien tärkeiden ja ratkaisevien tapahtumien aikana.

Kaupankäyntialustan lukuisat työkalut auttavat sinua tekemään tärkeitä analyysejä ja toteuttamaan strategioitasi tehokkaasti. Valitse yli 60 erilaisen toimeksiantotyypin joukosta ja lähetä ne SMART Order Routing -tekniikan avulla, varmistaen näin aina edullisimmat kustannukset ja parhaat hinnat.

Osta ja myy osakkeita luotettavan kaupankäyntialustan kautta

Osakemarkkinoilla onnistuminen on kiinni oikeasta tekniikasta

 • Paras hinta osakkeillesi SMART Order Routingin ansiosta
 • Yli 60 toimeksiantotyyppiä; limit- ja stop-toimeksiannoista edistyneisiin iceberg-toimeksiantoihin.
 • Kaupankäyntityökalut, kuten ChartTrader, BookTrader ja Market Scanner
 • Vakaa kaupankäyntialusta myös turbulentteina aikoina
 • Reaaliaikaiset hintatiedot markkinadatan tilaajille

Suomenkielinen asiakaspalvelu

Haluamme palvella jokaista asiakastamme yksilöllisesti

Ystävällinen ja asiantunteva henkilökuntamme auttaa mielellään kaikissa palveluihimme liittyvissä kysymyksissä. Olitpa sitten asiakas tai kiinnostunut kuulemaan lisää LYNXistä, autamme sinua löytämään vastauksen kysymykseesi.

LYNX pyrkii tarjoamaan aina erinomaista palvelua. Tavoitat meidät puhelimitse, chatin kautta tai sähköpostitse.

Asiakaspalvelumme on avoinna arkisin 9–19. Tavoitat meidät numerosta +358 9 4245 1439 tai sähköpostitse info@lynxbroker.fi. Pyrimme vastaamaan viestiisi vuorokauden kuluessa.

LYNX: Asiantunteva ja paikallinen asiakaspalvelu


Työkalut osakekauppaan


Käy kauppaa älykkäiden kaupankäyntityökalujen avulla

Onnistuminen osakemarkkinoilla on paljon helpompaa, kun käytössäsi on oikeat työkalut.

Market Scanner ja ChartTrader ovat täydellisiä työkaluja, kun haluat käydä osakekauppaa. Market Scannerin avulla voit etsiä markkinoilta osakkeita, jotka täyttävät valitsemasi kriteerit ja soveltuvat strategiaasi. Sen jälkeen voit ostaa tai myydä osakkeita optimaalisesti, lähettämällä toimeksiannot suoraan kaaviossa ChartTraderin kautta.

Etsitkö uusia osakkeita salkkuusi? Market Scanner auttaa sinua. Aseta hakukriteerit, kuten markkina-arvo ja volatiliteetti, ja anna Market Scannerin hoitaa loput. Löydät maailmanlaajuisesti osakkeita, jotka vastaavat tarkkoja vaatimuksiasi.

Market Scanner: etsi parhaat osakkeet

Aika ratkaisee, teetkö osakkeillasi voittoa vai tappiota. ChartTraderin avulla käyt kauppaa suoraan osakekaaviossa. Tämä mahdollistaa reagoinnin hintamuutoksiin ilman viivettä, oli kyseessä sitten toimeksiannon lähettäminen, muokkaaminen tai peruuttaminen. Lisäksi voit valita yli 120 teknisen indikaattorin joukosta, jotka voit lisätä jokaiseen kaavioon.

ChartTrader: käy kauppaa suoraan kaaviossa

Pre- ja aftermarket kaupankäynti

Kaupankäynti osakkeilla ensi- ja jälkimarkkinoilla

Pörssien normaalit kaupankäyntitunnit eivät rajoita sinua, kun käyt kauppaa LYNXin kautta. Seuraa markkinoita ammattilaisten tavoin ja hyödynnä viimeisimpiä tapahtumia myös normaalien kaupankäyntituntien ulkopuolella.

Harkitsetko kaupankäyntiä ennen pörssin aukeamista tai sen sulkeuduttua (engl. pre & after market)? On tärkeää muistaa, että kaupankäyntivolyymit ovat normaalien kaupankäyntituntien ulkopuolella yleensä paljon matalampia ja osto- ja myyntihintojen välisiset erotukset (spreadit) suurempia.

LYNX: Pre & after market kaupankäynti

Kaupankäyntiä missä tahansa
Kaupankäyntisovellus osakekauppaan

Kaupankäyntisovellus osakekauppaan

Kun käytössäsi on mobiilisovellus, voit sijoittaa missä ikinä oletkin. Olitpa sitten kotona, toimistolla tai tien päällä. Näin pidät osakesalkkusi hallinnassasi koko päivän.

Tarkastele reaaliaikaisia hintoja ja kaavioita, analysoi osakkeita ja indeksejä, lähetä osto- tai myyntitoimeksiantoja ja seuraa nykyisiä positioitasi. Kaupankäyntisovelluksen avulla pysyt ajan tasalla osakemarkkinoista missä ikinä liikutkin.

 • Älykkäät ominaisuudet osakekauppaan

 • Käy kauppaa maailmanlaajuisesti

 • Saatavana iOS:lle (Apple) ja Androidille

Mobiilisovellukset

SMART Order Routing

Paras hinta osakkeille taattu

Ainutlaatuisen SMART Order Routing -tekniikan ansiosta saat aina parhaan hinnan osakkeillesi. Toimeksiantosi lähetetään kaikkiin saatavilla oleviin pörsseihin, jolloin voit hyötyä parhaasta saatavilla olevasta hinnasta.

Paras hinta osakkeille taattu

Osakekauppaa kilpailukykyisin hinnoin

Selkeät ja läpinäkyvät välityspalkkiot

LYNXin kautta sinun ei tarvitse kohdata odottamattomia lisäkustannuksia. Kilpailukykyiset hintamme ovat aina selkeät ja läpinäkyvät. Ennen kuin lähetät toimeksiannon, näet kaupankäyntikulut yhdellä silmäyksellä.

Sijoittamisen ammattimaisella kaupankäyntialustalla osakkeisiin ei tarvitse olla kallista. LYNX tarjoaa sinulle mahdollisuuden sijoittaa osakkeisiin ja muihin arvopapereihin kilpailukykyiseen hintaan. Tutustu hinnastoomme tarkemmin täältä.

LYNX – yleiskatsaus osakehinnastoon

Osakkeet (EUR-määräiset) – Gettex

Välityspalkkio: 0,09% nimellisarvosta
Vähintään EUR 4,90.

Osakkeet (USD-määräiset) – NYSE

Välityspalkkio: USD 0,01 per osake. Vähintään USD 5,00
Enintään 2% nimellisarvosta

Tarkemmat tiedot koskien hinnoitteluamme löydät Hinnasto-sivustoltamme.

Tutustu hinnastoomme

Kaupankäynti osakkeilla: Mitä sinun tulee tietää
Määritelmä: Mitä osakkeet ovat?

Jos omistat yrityksen osakkeita, olet automaattisesti sen osaomistaja. Osakkeenomistajana sinulla on myös erityisoikeuksia, kuten äänioikeus ja/tai osinko-oikeus. Osakkeen hinta määräytyy pääasiassa kysynnän ja tarjonnan perusteella, jotka kohtaavat pörssissä. Koska et vähittäissijoittajana voi suoraan ostaa tai myydä osakkeita pörssissä, tarvitset kaupankäyntiin osakevälittäjän. Osakevälittäjä toimii välikätenä tai välittäjänä. Välittäjä vastaanottaa toimeksiantosi ja välittää sen sitten pörssiin.

Miksi sijoittajat käyvät kauppaa osakkeilla?

Sijoittajat käyvät kauppaa osakkeilla monista eri syistä. Yksi tärkeä motiivi on toivoa sijoituksen arvon kasvavan ajan myötä. Sijoittajat voivat omistaa osakkeita lyhyellä tai pitkällä aikavälillä, mutta he tavoittelevat voittoa molemmissa tapauksissa. Toinen strategia on osakkeiden lyhyeksi myynti, jossa sijoittaja ennustaa osakekurssin laskevan. Lyhyeksi myynti soveltuu kuitenkin vain kokeneille sijoittajille. Lisäksi osingot ovat houkutteleva tapa saada lisätuottoa sijoituksille. Osakkeenomistajat voivat saada osingot joko käteisenä tai uudelleensijoittamalla ne uusiin osakkeisiin.

Osakekaupan hyödyt ja riskit

Hyödyt osakekaupassa

Sijoittajat ostavat osakkeita ja toivovat niiden arvon kasvavan osakekurssien nousun kautta. Osinkosijoitukset tyypillisesti tarjoavat parhaan tuoton eri sijoitustuotteista pitkällä aikavälillä. Lyhyellä aikavälillä osakkeiden arvo voi kuitenkin vaihdella merkittävästikin. Toteutuneeseen tuottoon vaikuttaa erilaiset muuttujat, kuten yrityksen liikevoitto, korkotaso ja yleinen taloustilanne. Osakekurssiin voikin siten vaikuttaa sekä markkinariski että yrityskohtaiset riskit.

Yritykset voivat jakaa liikevoittonsa osinkoina osakkeenomistajille. Sijoittaja on oikeutettu osinkoon, mikäli hän on ostanut osakkeen ennen osingon irtoamispäivää (ex-dividend date). Mikäli osake ostettiin kyseisenä päivänä tai sen jälkeen, sijoittaja ei ole oikeutettu osinkoon. Osingon irtoamispäivänä osakekurssi yleensä laskee osingon (brutto-osingon) verran. Osinko maksetaan yleensä käteisenä tai osakkeina. Yritys päättää missä muodossa osingot maksetaan, tai sijoittajan annetaan itse valita. Sijoittaja, joka on oikeutettu osinkoon muttei ole tehnyt päätöstä saa osingon yrityksen oletusvaihtoehdon mukaan. Yleensä tämä on käteisosinko. Osingot voivat täydentää sijoittajan tuottoa tai toimia säännöllisenä tulonlähteenä.

Osakkeista koostuva salkku on yleensä suhteellisen likvidi, koska sijoittaja voi vaihtaa osakkeensa käteiseksi käytännössä milloin tahansa. Mikäli osake on kaupankäynnin kohteena pörssissä ja kaupankäyntiä ei ole pysäytetty, osakkeet voidaan yleensä myydä suhteellisen nopeasti. On tärkeää kuitenkin huomioida, että osa osakkeista on vähemmän likvidejä. Peukalosääntönä voidaan pitää, että likviditeetillä on yleensä positiivinen vaikutus yrityksen osakekurssin arvoon.

Osa sijoittajista unohtaa hajauttamisen, ja he sijoittavat ainoastaan yhteen toimialaan tai omaisuuslajiin. Tämä niin sanottu keskittymäriski vähenee, kun pääomaa hajautetaan useisiin osakkeisin, toimialoihin tai omaisuuseriin. Osakkeiden kohdalla sijoittaja voi hajauttaa omistuksiaan sijoittamalla eri toimialoille.

Sijoittajat voivat valita laajan valikoiman eri alojen osakkeita maailmanlaajuisesti. Erilaisten pörssien ja palveluntarjoajien ansiosta sijoittajille on tarjolla enemmän kuin tarpeeksi valinnanvaraa.

Riskit osakekaupassa

Jos yrityksen tulos on heikko tai markkinatilanne on yrityksen näkökulmasta negatiivinen, osakekurssi voi laskea alle osakkeen ostohinnan. Konkurssissa osakekurssi voi pudota jopa nollaan. Jos yritys menee konkurssiin, sen osakkeilla ei enää käydä kauppaa ja listautuminen pörssiin yleensä peruutetaan. Kun toimitsijamies nimitetään, osakkeenomistajat ovat viimeisiä velkojien luettelossa ja saavat mahdollisesti jäljellä olevan arvon (mikäli muiden velkojien vaatimukset saadaan täytettyä).

Markkinariski on riski siitä, että markkinat kokonaisuutena kääntyvät laskuun, mikä vaikuttaa arvopapereiden hintoihin ja arvostustasoihin. Markkinariskiin vaikuttavat makrotaloudelliset tekijät, kuten talouskasvun hidastuminen tai korkotason muutokset.

Osakkeiden hinnat voivat olla hyvin epävakaita. Sijoittajien tulee olla tietoisia siitä, että heidän osakkeidensa arvo voi vaihdella merkittävästi lyhyellä aikavälillä. Tämä koskee yksittäisiä osakkeita, toimialoja ja markkinoita kokonaisuudessaan.

Toimialakohtainen riski tarkoittaa, että tietty sektori kokee tappioita, esimerkiksi ilmailuala, jos uutisoidaan uudesta terrori-iskusta. Nämä tapahtumat voivat kuitenkin tarjota myös ostomahdollisuuksia, mutta sijoittajan tulee harkita, onko hän valmis ottamaan riskin. Vaihtoehtoisesti sijoittaja saattaa uskoa osakekurssien jatkavan laskua entisestään, ja hän päätyy myymään sijoituksiaan pois.

Kuten toimialakohtainen riski, osakekohtainen riski tarkoittaa, että tietty osakekurssi saattaa laskea negatiivisesta julkisuudesta tai markkinoilla vallitsevasta negatiivisesta näkemyksestä johtuen. Nämä ovat yleensä seurauksia huonosta taloudellisesta tuloksesta tai muutoksista yrityksen johdossa, joita markkinat eivät ota hyvin vastaan.

Osakkeiden lyhyeksi myymiseen voi liittyä huomattavasti suurempia riskejä kuin osakkeiden ostamiseen. Osakkeen lyhyeksi myyjällä potentiaaliset tappiot ovat käytännössä rajoittamattomat, sillä osakekurssi voi nousta loputtomasti. Lisätietoja lyhyeksi myynnistä ja siihen liittyvistä riskeistä löydät täältä.

Sijoittajan käydessä kauppaa osakkeella, joka on listattu muussa valuutassa kuin euroissa, hänen sijoituksiinsa kohdistuu valuuttariski. Osakkeiden valuutan arvon laskiessa euroon verrattuna, myös osakkeiden arvo laskee.

Ajoitusriski on riski, että osaketta ostetaan tai myydään väärään aikaan. Kaikki markkinasektorit eivät noudata samaa hintasykliä. Hintasyklin ymmärtäminen ja ymmärrys siitä, miten yritys toimii syklin eri vaiheissa, voi auttaa ajoitusriskien hallinnassa.

Sijoittajaprofiili

Milloin tämä tuote sopii sinulle?

 • Haluat pääoman kasvua
 • Haluat ansaita tuloja osinkojen muodossa
 • Haluat sijoittaa lyhyellä aikavälillä (alle kolme vuotta)
 • Haluat sijoittaa keskipitkällä aikavälillä (kolmesta kymmeneen vuotta)
 • Haluat sijoittaa pitkällä aikavälillä (yli kymmenen vuotta)

Milloin tämä tuote ei sovi sinulle?

 • Haluat säilyttää pääoman
 • Haluat suojautua positioiltasi (hedging)
 • Haluat spekuloida vipuvaikutuksella

Riskinsietokyky

Milloin tämä tuote sopii sinulle?

 • Olet valmis menettämään koko alkuperäisen sijoituksesi
 • Olet valmis menettämään enemmän kuin koko alkuperäisen sijoituksesi
 • Haluat sijoittaa yksinkertaisiin tuotteisiin
 • Haluat sijoittaa matalan tai keskisuuren riskin tuotteisiin

Milloin tämä tuote ei sovi sinulle?

 • Et ole halukas tai valmis kärsimään suhteellisen pientä tappiota alkuperäisestä sijoituksestasi
 • Olet valmis sijoittamaan vipuvaikutuksella
 • Olet valmis sijoittamaan monimutkaisiin tuotteisiin
 • Olet valmis sijoittamaan korkeariskisiin tuotteisiin

Tarjoamme LYNXin kautta seuraavat tuoteryhmät osakekategoriassa:

TuoteryhmäRiski-indikaattori
EUR-määräiset osakkeetKeskisuuri
Ei EUR-määräiset osakkeetKeskisuuri
Ei EUR-määräiset osakkeet | senttiosakkeetSuuri
Kehittyvien markkinoiden osakkeetSuuri

* Tuoteryhmä on joukko rahoitusinstrumentteja, jotka ovat keskenään samankaltaisia eri kriteerien perusteella (esim. tuotteen toiminta, monimutkaisuus ja riski).

Haluatko lisätietoja osakkeista ja tämän tuotteen ominaisuuksista? Lisätietoja osakkeisiin sijoittamisesta löydät täältä.


Kaupankäynti suosituilla osakkeilla

Suositut osakkeet LYNXin kautta

LYNXin kautta voit ostaa ja myydä maailman suosituimpia ja vaihdetuimpia osakkeita. Voit esimerkiksi käydä kauppaa suosituimmilla eurooppalaisilla tai yhdysvaltalaisilla osakkeilla, sijoittaa blue chip -osakkeisiin tai rakentaa salkkusi omista suosikkiosakkeistasi. Seuraavat osakkeet ovat tällä hetkellä sijoittajiemme suosiossa:

Eurooppalaiset osakkeet

Yhdysvaltalaiset osakkeet

Eurooppalaiset osakepörssit

Kansainväliset osakepörssit


Sijoitusblogi

Paranna tietämystäsi sijoitusblogin avulla

Menestyminen pörssissä edellyttää tietämystä markkinoista. LYNXin sijoitusblogi auttaa sinua juuri siinä ja sisältää kirjoituksia liittyen LYNXin tarjoamiin sijoitustuotteisiin, strategioihin, sekä analyyseihin. Näiden lisäksi voit löytää tietoa pörssien aukioloajoista, tulevista osingoista ja tulosjulkaisuista. 

Tutustu sijoitusblogiin

LYNX – Muutakin kuin välittäjä osakkeille

Ota selvää, millä muilla tuotteilla voit käydä kauppaa, kun aloitat kaupankäynnin LYNXin kautta: