Sisääntuleva siirto

Jos haluat siirtää arvopapereita LYNXin kautta avatulle arvo-osuustilille, seuraa alla olevia ohjeita. Siirtopyyntösi toimitetaan suoraan Interactive Brokersille käsiteltäväksi.

Kirjaudu sisään

Täytä luovuttavan välittäjän tiedot

Valitse ylävalikosta Transfer & Pay ja pudotusvalikosta Transfer Positions.

Seuraavalla sivulla valitse Incoming transfer.

Valitse maa, jossa välittäjäsi sijaitsee. Jos luovuttava välittäjäsi tai pankkisi sijaitsee Yhdysvalloissa tai Kanadassa, valitse USA tai Canada. Muissa tapauksissa valitse “All Other Regions“. Valitse siirtomenetelmä ja klikkaa Select-painiketta.


Täytä seuraavat tiedot:

 • Financial Institution – Valitse luovuttava välittäjä tai pankki, josta teet siirron.
 • Your Account Number at Broker – Syötä tilinumerosi sen rahoituslaitoksen osalta, josta haluat siirtää positioita.
 • Name of Account Holder at Financial Institution – Syötä nimesi tähän. Jos sinulla on yritystili, syötä tähän yrityksesi nimi. 
 • Account Type – Valitse tilityyppi, joka sinulla on luovuttavassa rahoituslaitoksessa.
 • Country of Financial Institution – Valitse luovuttavan välittäjän tai pankin sijaintimaa.
 • Contact email of your Financial Institution – Tiedustele etukäteen luovuttavalta rahoituslaitokselta sähköpostiosoitteesta, johon Interactive Brokers voi tarvittaessa olla yhteydessä siirtoon liittyen ja ilmoita se tähän.
 • Save Broker Information – Jos aiot tehdä tulevaisuudessa muita siirtoja tästä rahoituslaitoksesta, voit tallentaa tiedot, jotta sinun ei tarvitse täyttää niitä uudelleen seuraavalla kerralla.

Valitse siirrettävät positiot

Valitse siirrettävä(t) positio(t) sivun alaosassa kohdassa Assets klikkaamalla Add Asset ja klikkaa Search.

Näyttöön avautuu uusi ikkuna, jossa sinun on etsittävä siirrettävä positio.

Osakkeita voi hakea symbolin, ISIN– tai CUSIP-tunnuksen tai yhtiön nimen perusteella.


Kun olet lisännyt siirrettävän position, sinun on vielä valittava, onko sinulla lyhyt vai pitkä positio, sekä syötettävä osakkeiden/sopimusten määrä.


Jos haluat lisätä useampia siirrettäviä positioita klikkaa Save and Add More.

Kun olet valmis klikkaa Save and Finish.

Vahvista siirtopyyntö

Viimeisessä vaiheessa sinulta pyydetään vahvistusta. Syötä etu- ja sukunimesi tyhjään kenttään ja vahvista painamalla Continue -painiketta.

Seuraavalla sivulla näet vahvistuksen siitä, että olet suorittanut sisääntulevan siirtopyynnön.
Klikkaa View Form saadaksesi näkyviin Letter of Authorisation (Valtuutuskirje) -lomakkeen.

Allekirjoita ja lähetä asiakirja luovuttavalle rahoituslaitokselle.

Huomautus
Siirtojen käsittelyajat

Siirtojen käsittelyajat voivat vaihdella huomattavasti muutamasta arkipäivästä useisiin viikkoihin riippuen siirron monimutkaisuudesta, sen hetkisestä käsittelyjonosta sekä välittäjien välisestä kommunikaatiosta.

Usein kysyttyä

Positioiden siirto on mahdollista esimerkiksi osakkeilla, ETF-rahastoilla ja joukkovelkakirjoilla.

LYNXin ja sen kumppanin Interactive Brokersin on aina noudatettava voimassa olevia lakeja ja määräyksiä. Siksi myös tämän prosessin aikana varmistamme, että siirto täyttää kaikki lakisääteiset vaatimukset ja vaatimustenmukaisuusstandardit. Tarkistamme tässä yhteydessä seuraavat ehdot:

 • Alkuperäisen arvo-osuustilin nimi on oltava sama kuin vastaanottavan arvo-osuustilin nimi.
 • Strukturoituja tuotteita, sijoitusrahastoja ja Yhdysvaltain OTC-osakkeita, kuten penny stock-, pink sheet-, tai Yhdysvaltain micro cap -osakkeita, ei voida siirtää.
 • Omistuksen on säilyttävä ennallaan. Siirto ei voi tapahtua henkilöltä A henkilölle B, eikä siirto kolmannelle osapuolelle ole sallittua.

Mikäli olet epävarma tietyn arvopaperin siirtoon liittyen, olethan yhteydessä asiakaspalveluumme.

Siirtojen käsittelyaika on noin 3 viikkoa. Yksittäistapauksissa käsittelyaika voi olla pidempi.

LYNX ei veloita arvopapereiden siirrosta toiselle palveluntarjoalle, ellei kyseessä ole erityinen siirtomenetelmä (kuten DRS-siirto).

Huomioithan, että vastapuoli (luovuttava välittäjä/pankki) voi periä maksun siirroista. LYNX ei kata näitä kustannuksia.

FOP tarkoittaa Free Of Payment ja on maailmanlaajuisesti tuettu arvopaperien siirtomenetelmä. Yhdysvaltalaisilta välittäjiltä tehtäviin siirtoihin käytä ACATS-, DRS- tai FOP (USA) -menetelmää.

LYNX ei ole vastuussa verotusmenettelyistä, jotka liittyvät ulkomailla tapahtuvaan arvo-osuustilin hallinnointiin. Tämän vuoksi arvopaperien hankintahintoja ei siirretä automaattisesti eikä myöskään tappiontasaussaldojasi. Kun siirto on suoritettu, voit päivittää hankintahinnat manuaalisesti tarvittaessa.

Jos salkussasi on euromääräinen arvopaperi, ja haluat myydä sen Yhdysvaltain dollareissa Yhdysvaltalaisessa pörssissä, säilytysyhteisön vaihtaminen on aloitettava etukäteen. Tässä prosessissa positio siirretään toiseen säilytysyhteisöön, mikä mahdollistaa käytettävissä olevien pörssien ja kaupankäyntivaluutan vaihtumisen. Tämän avulla voit myös siirtää arvopapereita, joiden kaupankäynti on keskeytetty tietyllä markkinasegmentillä, toiseen säilytysyhteisöön, jotta voit käydä niillä kauppaa eri pörssissä ja eri kaupankäyntivaluutalla.

Huomioithan, että säilytysyhteisön vaihtamisesta peritään 10 Yhdysvaltain dollarin maksu per positio, ja maksu veloitetaan tilisi perusvaluutassa.

Lisäksi siirrettävällä positiolla ei voida käydä kauppaa noin 2-3 viikon ajan säilytysyhteisön vaihdon aikana.

Arvopaperit, jotka on listattu Yhdysvaltain dollareissa tai euroissa:

 • Kirjaudu tilinhallintaan.
 • Valitse ylävalikosta Transfer & Pay ja pudotusvalikosta Transfer Positions. Seuraavaksi valitse Depository / Trading Currency Change.
 • Valitse Search Type.
 • Riippuen valitsemastasi hakutyypistä (Search Type), kirjoita seuraavaan kenttään arvopaperin kaupankäyntitunnus, ISIN, CUSIP tai yhtiön nimi.
 • Syötä pörssin nimi ja klikkaa Search.
 • Positio näkyy näytölläsi. Syötä määrä asianmukaiseen kenttään ja uusi valuutta sarakkeeseen Change Symbol To. Klikkaa Continue.
 • Viimeisessä vaiheessa vahvista henkilöllisyytesi ja klikkaa Continue.


Jos et pysty syöttämään säilytysyhteisön muutosta yllä olevien ohjeiden avulla, otathan yhteyttä asiakaspalveluumme.