Kaupankäyntiluvat

Voit pyytää kaupankäyntilupia voidaksesi käydä kauppaa uusilla tuotteilla tai markkinoilla. Siirry tilinhallintaan ja seuraa tämän sivun ohjeita.

Huomautus
Tärkeää

Kaikkien tuotteiden osalta tarvitaan tietynlaista tietotasoa ja kokemusta, jotta sinua voidaan suojella hallitsemattomilta riskeiltä ja tappioilta. Jokainen tili on oikeutettu käymään kauppaa osakkeilla ja ETF-rahastoilla sekä muuntamaan valuuttoja.

Kirjaudu sisään

Valitse Account Trading Permissions

Valitse ylävalikosta Welcome ja pudotusvalikosta Settings.

Klikkaa Account Trading Permissions ja klikkaa Add/Edit (tai Request lisätäksesi uuden kaupankäyntiluvan) sen tuotteen kohdalta, jolle haluat pyytää kaupankäyntilupia. Valinta tulee tehdä jokaisen tuotteen ja markkinan osalta, jolla haluat käydä kauppaa.

Valitse luettelosta markkinat, joissa haluat käydä kauppaa valitsemallasi tuotteella. Mikäli lisäät markkinoita jo olemassa olevaan kaupankäyntilupaan, markkinan lisäämisen pitäisi tapahtua välittömästi pyynnöstä.

Kun olet valmis, klikkaa sivun oikeasta alakulmasta Continue.

Vahvista pyyntö

Tarkista pyyntösi ja mahdolliset liitteet. Syötä nimesi sivun vasemmassa reunassa näkyvän esimerkin mukaisesti ja lähetä pyyntö klikkaamalla Continue.

Jos kaikki tuotekohtaiset vähimmäisvaatimukset täyttyvät, kaupankäyntiluvat myönnetään yleensä 24 tunnin kuluessa. Uusien markkinoiden (maiden) lisääminen jo myönnettyihin tuotelupiin tapahtuu yleensä välittömästi.

Tarkista taloudellinen profiilisi

Kaupankäyntiluvan saamiseksi asiakkaan on täytettävä tuotekohtaiset vähimmäisvaatimukset, mukaan lukien taloudelliset tiedot, sijoituskokemus ja tavoitteet.

Jos haluat tarkistaa ja päivittää taloudellisia tietojasi, sijoituskokemustasi ja tavoitteitasi, siirry tilinhallintaan Settings-sivulle. Klikkaa Account Profile-osiosta Financial Profile. Huomioithan, että jos päivität tietojasi, sinun on pyydettävä kaupankäyntilupia uudelleen.

Usein kysyttyä

Jos kaikki tuotekohtaiset vähimmäisvaatimukset täyttyvät, kaupankäyntiluvat myönnetään yleensä 24 tunnin kuluessa. Uusien markkinoiden (maiden) lisääminen jo myönnettyihin tuotelupiin tapahtuu yleensä välittömästi.

Jos täytät senttiosakkeiden kaupankäyntiä koskevat tuotekohtaiset vähimmäisvaatimukset, voit lisätä luvan “United States (Penny Stocks)” klikkaamalla Add/Edit kohdasta “Stocks”.

Mikäli et täytä tuotekohtaisia vähimmäisvaatimuksia, edellä mainittu valinta ”United States (Penny Stocks)” ei ole näkyvissä sinulle. Tämä voi johtua seuraavista syistä:

  • Taloudelliset tietosi (Financial Information) eivät täytä tarvittavia vaatimuksia.
  • Sijoitustavoitteesi (Investment Experience) eivät täytä kriteerejä.
  • Sijoituskokemuksesi (Investment Objectives) ei täytä kriteerejä.
  • Käytössäsi ei ole mobiilivarmennusta (LYNX Key).


Huomioithan, että kumppanimme Interactive Brokers ei julkaise tietoa näistä vähimmäisvaatimuksista, ja näitä saatetaan päivittää tietyin väliajoin.

Optiot on jaettu kolmeen eri kaupankäyntilupaan:

  • Options: osake- ja indeksioptiot Pohjois-Amerikassa ja Australiassa
  • Stock options: osakeoptiot Euroopassa ja Aasiassa
  • Index options: indeksioptiot Pohjois-Amerikan ulkopuolella