Senttiosakkeet LYNXin kautta
Pääsy jopa 7000 senttiosakkeeseen

Kaupankäyntiä kilpailukykyiseen hintaan sentti-, pink sheets- ja OTCBB-osakkeilla.

Mitä ovat senttiosakkeet? Senttiosakkeen tärkein ominaisuus on osakkeen hintataso. Senttiosakkeet ovat osakkeita, joiden hinta on alle 1 USD tai 1 EUR. Yhdysvaltain arvopaperi- ja pörssikomission mukaan alle 5 USD:n osakkeet saavat jo tämän leiman. Alhaisen hinnan lisäksi senttiosakkeille on ominaista suuri volatiliteetti. Tämän vuoksi suuria voittoja voidaan tehdä nopeasti, mutta myös tappiot voivat kasvaa nopeasti.

Jos käyt kauppaa LYNXin kautta, käytössäsi on jopa 7000 senttiosakkeen valimoima Alankomaista, Yhdysvalloista ja monista muista maista.

Avaa arvo-osuustili
Senttiosakkeet LYNXin kautta
 • Jopa 7000 senttiosakkeen valikoima

 • Kaupankäyntialusta, joka sisältää runsaasti toimeksiantotyyppejä

 • Ammattimaiset työkalut tehokkaampaan kaupankäyntiin

 • Kilpailukykyiset hinnat

 • Pääsy useisiin kansainvälisiin pörsseihin

 • MarketScanner senttiosakkeiden löytämisen tueksi

 • OTC-kauppapaikat, kuten OTCBB & Pink Sheets

 • Hyödy monipuolisesta sijoitusaiheisesta sisällöstä


Käy kauppaa senttiosakkeilla TWS-kaupankäyntialustan kautta

Käy kauppaa sentti- ja OTC-osakkeilla tehokkaan kaupankäyntialustan kautta

Jotta voit ostaa ja myydä senttiosakkeita menestyksekkäästi, tarvitset hyvän ohjelmiston, johon voit luottaa. Trader Workstationin (TWS) ansiosta sinulla on kaupankäyntialusta, johon voit luottaa ympäri vuorokauden ja joka antaa sinulle pääsyn kansainvälisille markkinoille. Käytössäsi on siis oikea tuki, kun käyt kauppaa näillä usein epävakailla ja riskialttiilla osakkeilla.

Lisäksi kaupankäyntialusta tarjoaa kattavat analyysimahdollisuudet, mukaan lukien yli 120 indikaattoria, Market Scanner-työkalun, sekä yli 60 toimeksiantotyyppiä ja algoritmia. Voit tutustua lisää TWS-kaupankäyntialustan etuihin ja ominaisuuksiin täältä.

Penny stocks voor de penny stocks trader

TWS-kaupankäyntialustan edut

 • Yli 60 toimeksiantotyyppiä
 • Yli 120 teknistä indikaattoria
 • Kaupankäynityökalut, kuten MarketScanner ja ChartTrader
 • Vakaa kaupankäyntialusta, myös epävakailla markkinoilla

Sijoita sentti-ja OTC-osakkeisiin kilpailukykyisin hinnoin

Hinnastomme senttiosakkeille

Senttiosakkeilla kaupankäyntiin liittyy riski. Voit saavuttaa hyvän tuoton, mutta voit myös kärsiä tappioita. Välityspalkkiot vaikuttavat tuottoosi.

Sijoittamisen ammattimaisella kaupankäyntialustalla sentti- ja OTC-osakkeisiin ei tarvitse olla kallista. LYNX tarjoaa sinulle mahdollisuuden sijoittaa osakkeisiin ja muihin arvopapereihin kilpailukykyiseen hintaan. Tutustu hinnastoomme tarkemmin täältä.

OTC handel van pennystocks via OTCBB en Pink Sheets
Pääsy pink sheets- ja OTCBB-osakkeisiin
Voit käydä kauppaa helposti OTC-markkinoilla Yhdysvalloissa. Pink Sheets ja OTC Bulletin Board tarjoavat tuhansia senttiosakkeita kaupankäynnin kohteeksi.
LYNX Kuukausittainen Uutiskirje
Vastaanota kuukausittainen
uutiskirjeemme
Tilaa kuukausittainen uutiskirjeemme, jossa käydään läpi markkinanäkymiä ja esitellään Sijoitusblogin uusimpia artikkeleita.
Gratis telefonische ondersteuning bij orders
Suomenkielinen asiakaspalvelu
Ystävällinen ja asiantunteva henkilökuntamme auttaa mielellään kaikissa palveluihimme liittyvissä kysymyksissä. LYNX pyrkii tarjoamaan aina erinomaista palvelua. Tavoitat meidät puhelimitse, chatin kautta tai sähköpostitse.

OTCBB ja Pinksheet-osakkeet

Flag us

Välityspalkkio

Flag us

Vähintään

Flag us

Enintään

Palkittu välittäjä

LYNX – kansainvälisesti palkittu nettivälittäjä

Palvelumme on toistuvasti nimetty parhaaksi välittäjäksi lukuisissa riippumattomien tahojen, kuten Beleggers Belangenin ja IEX:n, viime vuosina tekemissä välittäjätutkimuksissa.

Palkittu nettivälittäjä
 • Beleggers Belangen -lehden välittäjävertailussa LYNX on nimetty jo kahdeksan kertaa Alankomaiden parhaaksi välittäjäksi.
 • LYNX on valittu neljästi Alankomaiden parhaaksi nettivälittäjäksi (“Gouden Stier”).
 • Yli 30 kansainvälistä palkintoa, muun muassa "paras välittäjä", "halvin välittäjä" ja "paras futuurivälittäjä".
24 ×
Kansainvälisesti palkittu
Gouden Stier

Paras nettivälittäjä

2 kertaa

BeleggersBelangen

Paras nettivälittäjä

8 kertaa

Handelsblatt

Paras nettivälittäjä

3 kertaa

BankingCheck

Halvin välittäjä

5 kertaa

Broker-Wahl

Kilpailun voittaja

4 kertaa


Senttiosakkeiden kaupankäynti älypuhelimella tai tabletilla

Mobiilisovellus: Sijoita senttiosakkeisiin missä vaan ja milloin tahansa

Penny stocks handelen via uw mobiel - LYNX Trading app

Mobiilikaupankäynti tarjoaa sijoittajille monia etuja. Et ole sidottu tiettyyn sijaintiin salkkusi seuraamiseksi. Voit reagoida markkinatilanteeseen milloin tahansa, halusitpa sitten avata uusia positioita, realisoida voittoja tai suojata vähemmän onnistuneita positioita stoplossilla.

Erityisesti senttiosakkeiden kohdalla on tärkeää tarkistaa salkku säännöllisesti. Älypuhelimelle ja tabletille tarkoitetun mobiilisovelluksen avulla tämä on helppoa, sillä pääset aina käsiksi salkkuusi. Mobiilisovelluksessa voit luoda tarkkailulistoja, joten voit pitää suosikki osakkeitasi silmällä milloin tahansa.

 • Käy kauppaa missä ja milloin tahansa

 • Edistykselliset kaupankäyntityökalut

 • Saatavilla iOS (Apple) ja Android


Yksinkertaista senttiosakkeiden hankintaa ja OTC-kaupankäyntiä

Hyödylliset kaupankäyntityökalut

Nämä kaupankäyntityökalut helpottavat ja tehostavat penniosakkeiden ostamista ja myymistä.

LYNXin asiakkaana saat käyttöösi palkitun TWS-kaupankäyntialustan, jonka kautta saat käyttöösi tehokkaat kaupankäyntityökalut. MarketScanner ja ChartTrader soveltuvat erinomaisesti senttiosakkeilla käytävään kaupankäyntiin, sillä voit löytää ja analysoida parhaat senttiosakkeet ja käydä niillä kauppaa heti muutamalla klikkauksella.

MarketScanner

MarketScannerin avulla löydät strategiaasi ja vaatimuksiisi sopivia potentiaalisia senttiosakkeita. Voit määritellä parametrit, kuten hinnan, kaupankäyntimäärän ja viimeisten 52 viikon korkeimman ja matalimman hintatason. Tämän jälkeen työkalu skannaa eri markkinat vain muutamassa sekunnissa. Kun olet löytänyt senttiosakkeen, jolla haluat käydä kauppaa, voit tehdä toimeksiannon suoraan hakutuloksista.

Penny stocks handelen: vind geschikte penny stocks met de Mark Scanner

ChartTrader

Senttiosakkeet ovat usein alttiita voimakkaille kurssimuutoksille, ja muiden osakkeiden tavoin niiden volatiliteetti voi vaihdella. ChartTrader auttaa sinua visualisoimaan kurssiliikkeitä ja volatiliteettia. Avaa kaavio, määritä aikahorisontti ja saat käyttöösi yli 120 teknistä indikaattoria, joita voit käyttää analyysin luomiseen. Tämän jälkeen voit muutaman hiiren klikkauksella antaa osto- tai myyntitoimeksiannon suoraan kaaviossa.

Penny stocks handelen; gebruik de handige Grafiek Trader


Aloita sijoittaminen senttiosakkeisiin ja OTC-kaupankäynti

LYNX - Satojatuhansia kansainvälisiä sijoitusmahdollisuuksia

Voit sijoittaa LYNXin kautta paljon muuhunkin kuin vain senttiosakkeisiin.

Hyvä tietää: sijoittaminen senttiosakkeisiin
Määritelmä ja ominaisuudet: mitä ovat senttiosakkeet?

Senttiosakkeet ovat enimmäkseen pienten, tuntemattomien yritysten osakkeita. Senttiosakkeiden tärkein ominaisuus on niiden hinta. Euroalueella ne ovat osakkeita, joiden markkina-arvo on alle yksi euro, ja Yhdistyneessä kuningaskunnassa osakkeita, joiden arvo on alle yksi punta. Yhdysvalloissa määritelmä on hieman erilainen, sillä myös alle 5 Yhdysvaltain dollarin arvoisia osakkeita kutsutaan penniosakkeiksi (“penny stocks”). Penniosakkeet ovat yleisiä Pohjois-Amerikan, Aasian ja Australian markkinoilla. Näillä erittäin spekulatiivisilla osakkeilla käydään harvoin kauppaa säännellyissä pörsseissä.  Jos haluat käydä kauppaa senttiosakkeilla yksityissijoittajana, tarvitset välittäjän, joka välittää toimeksiannon puolestasi senttiosakkeiden markkinapaikalle.

Miksi sijoittaa senttiosakkeisiin?

Senttiosakkeet ovat hyvin riskialttiita ja spekulatiivisia osakkeita, mutta ne tarjoavat myös mahdollisuuksia. Usein spekuloijat sijoittavat senttiosakkeisiin, koska muutaman sentin kurssinousu voi tuottaa suuria voittoja. Suurin osa sijoittajista valitsee kuitenkin tunnetummat osakkeet, joilla on korkeampi markkina-arvo. Vain harvat sijoittajat keskittyvät senttiosakkeisiin. He etsivät tuntemattomia osakkeita, jotka ovat perustaltaan hyvässä asemassa, koska ne toimivat esimerkiksi innovatiivisella alalla.

Hyödyt ja riskit lyhyesti

Senttiosakkeiden ja -osakkeiden kaupankäynnin edut

Pitkäaikainen pääoman kasvu

Sijoittajat ostavat osakkeita ja toivovat niiden arvon kasvavan osakekurssien nousun kautta. Osinkosijoitukset tyypillisesti tarjoavat parhaan tuoton eri sijoitustuotteista pitkällä aikavälillä. Lyhyellä aikavälillä osakkeiden arvo voi kuitenkin vaihdella merkittävästikin. Toteutuneeseen tuottoon vaikuttaa erilaiset muuttujat, kuten yrityksen liikevoitto, korkotaso ja yleinen taloustilanne. Osakekurssiin voikin siten vaikuttaa sekä markkinariski että yrityskohtaiset riskit.

Osinkotuotto

Yritykset voivat jakaa liikevoittonsa osinkoina osakkeenomistajille. Sijoittaja on oikeutettu osinkoon, mikäli hän on ostanut osakkeen ennen osingon irtoamispäivää (ex-dividend date). Osingot voivat täydentää sijoittajan tuottoa tai toimia hänen säännöllisenä tulonlähteenä.

Likviditeetti

Osakkeista koostuva sijoitussalkku on yleensä suhteellisen likvidi, koska sijoittaja voi vaihtaa osakkeensa käteiseksi käytännössä milloin tahansa. Mikäli osake on kaupankäynnin kohteena pörssissä ja kaupankäyntiä ei ole pysäytetty, osakkeet voidaan yleensä myydä suhteellisen nopeasti. On tärkeää kuitenkin huomioida, että osa osakkeista on vähemmän likvidejä.

Hajauttaminen

Hajauttamalla varallisuuden useisiin osakkeisiin eri sektoreilla ja eri markkinoilla sijoittaja hajauttaa myös riskiä. Osakkeet ovat helppoja tuotteita sijoitussalkun hajauttamiseen, koska osakkeita löytyy laaja valikoima ja ne ovat helposti saatavilla.

Laaja valikoima

Sijoittaessa osakkeisiin, sijoittaja voi valita maailmanlaajuisen valikoiman monilta eri aloilta. Näin sijoittaja voi sijoittaa juuri niihin yrityksiin ja aloihin, joissa hän näkee mahdollisuuksia.

Senttiosakkeiden ja -osakkeiden kaupankäynnin riskit

Riski yhtiön hallinnan menettämisestä

Jos yrityksen tulos on heikko tai markkinatilanne on yrityksen näkökulmasta negatiivinen, osakekurssi voi laskea alle osakkeen ostohinnan. Konkurssissa osakekurssi voi pudota jopa nollaan. Jos yritys menee konkurssiin, sen osakkeilla ei enää käydä kauppaa ja listautuminen pörssiin yleensä peruutetaan. Kun toimitsijamies nimitetään, osakkeenomistajat ovat viimeisiä velkojien luettelossa ja saavat mahdollisesti jäljellä olevan arvon (mikäli muiden velkojien vaatimukset saadaan täytettyä).

Markkinariski

Markkinariski on riski, että koko markkina kääntyy laskuun, mikä vaikuttaa arvopapereiden hintaan ja arvostustasoihin. Markkinariskiin vaikuttavat makrotaloudelliset tekijät, kuten talouskasvun hidastuminen tai korkotason muutokset.

Volatiliteettiriski

Osakkeiden hinnat voivat olla hyvin epävakaita. Sijoittajien tulee olla tietoisia siitä, että heidän osakkeidensa arvo voi vaihdella merkittävästi lyhyellä aikavälillä. Tämä pätee yksittäisiin osakkeisiin, toimialoihin sekä koko markkinaan.

Toimialakohtainen riski

Toimialakohtainen riski tarkoittaa, että tietty sektori kokee tappioita, esimerkiksi ilmailuala, jos uutisoidaan uudesta terrori-iskusta. Nämä tapahtumat voivat kuitenkin tarjota myös ostamismahdollisuuksia, mutta sijoittajan tulee harkita, onko hän valmis ottamaan riskin. Vaihtoehtoisesti sijoittaja saattaa uskoa osakekurssien jatkavan laskua entisestään, ja hän päätyy myymään sijoituksiaan pois.

Osakekohtainen riski

Kuten toimialakohtainen riski, osakekohtainen riski tarkoittaa, että tietty osakekurssi saattaa laskea negatiivisesta julkisuudesta tai markkinoilla vallitsevasta negatiivisesta näkemyksestä johtuen. Nämä ovat yleensä seurauksia huonosta taloudellisesta tuloksesta tai muutoksista yrityksen johdossa, joita markkinat eivät ota hyvin vastaan.

Riski rajoittamattomasta tappiosta lyhyeksi myynnissä

Osakkeiden lyhyeksi myymiseen voi liittyä huomattavasti suurempia riskejä kuin osakkeiden ostamiseen. Osakkeen lyhyeksi myyjällä potentiaaliset tappiot ovat käytännössä rajoittamattomat, sillä osakekurssi voi nousta äärettömän paljon. Voit lukea lyhyeksi myynnistä lisää täältä.

Valuuttariski

Sijoittajan käydessä kauppaa osakkeella, joka on listattu muussa valuutassa kuin euroissa, hänen sijoituksiinsa kohdistuu valuuttariski. Osakkeiden valuutan arvon laskiessa euroon verrattuna, myös osakkeiden arvo laskee.

Ajoitusriski

Ajoitusriski on riski ostaa tai myydä osake väärään aikaan. Kaikki toimialat eivät seuraa samaa taloussykliä. Suhdanteen ja yrityksen tuloksen välisen suhteen ymmärtäminen eri vaiheissa voi auttaa hallitsemaan ajoitusriskejä.

LYNXin kautta tarjotut tuoteryhmät*:

TuoteryhmäRiski-indikaattori
EUR-määräiset osakkeetKeskisuuri
Ei EUR-määräiset osakkeetKeskisuuri
Ei EUR-määräiset osakkeet | senttiosakkeetSuuri
Kehittyvien markkinoiden osakkeetSuuri

* Tuoteryhmällä tarkoitetaan sellaisten rahoitusinstrumenttien ryhmittelyä, jotka ovat keskenään samankaltaisia eri kriteerien perusteella (esim. tuotteen toimintatapa, monimutkaisuus ja riski).

Lisätietoja osakkeisiin sijoittamisesta löydät seuraavalta sivulta:

Tuotetiedot – Osakkeet


Senttiosakkeisiin sijoittaminen

Miksi sijoittaa senttiosakkeisiin LYNXin kautta?

 • Käyttäjäystävällinen alusta
 • Senttiosakkeiden kaupankäynti mobiilisovelluksen kautta
 • Monipuolinen valikoima toimeksiantotyyppejä
 • Lyhyeksimyynti
 • MarketScanner: löydä oikeat senttiosakkeet
 • Jopa 7000 senttiosakkeen valikoima

Huomautukset: LYNX/Interactive Brokers ei pysty vastaanottamaan USD-määräisiä OTC-osakkeita toiselta palveluntarjoajalta.

Mikäli haluat käydä kauppaa OTC-osakkeilla LYNXin kautta, sinun haettava tähän erillistä kaupankäyntilupaa, kun tilinavaushakemuksesi on hyväksytty. Huomioithan, että lupien hakemiseksi asiakkaalla tulee olla riittävä tietotaso, sekä taloudellinen kantokyky senttiosakkeilla sijoittamiseen. Interactive Brokers ei julkista tietoa vähimmäisvaatimuksista ja näitä saatetaan päivittää tietyin väliajoin.