Kaupankäynti ensi-ja jälkimarkkinoilla

Käy kauppaa normaalien kaupankäyntituntien ulkopuolella.

Haluatko sijoittaa joustavasti myös pörssin normaalien kaupankäyntituntien ulkopuolella? LYNXin kautta tämä on mahdollista. Voit esimerkiksi reagoida välittömästi yritysten, kuten Teslan, Applen ja NVIDIAn, viimeisimpiin neljännesvuosilukuihin, jotka julkaistaan vasta normaalien kaupankäyntituntien jälkeen.

Avaa arvo-osuustili nyt

Kaupankäynti ensi- ja jälkimarkkinoilla on mahdollista seuraavien maiden pörsseissä:

Eurooppa

 • Alankomaat
 • Saksa
 • Belgia
 • Ranska
 • Iso-Britannia

Pohjois-Amerikka

 • Yhdysvallat
 • Kanada

Kaupankäynti pre- ja after market tuntien aikana: hyvä tietää

Mitä tarkoitetaan ensi- ja jälkimarkkinoilla tapahtuvalla kaupankäynnillä?

Ensi- ja jälkimarkkinoilla (eng. pre- and after-market) tapahtuvalla kaupankäynnillä tarkoitetaan mahdollisuutta lähettää toimeksiantoja normaalien kaupankäyntituntien ulkopuolella.

Jos lähetät toimeksiantoja ennen tietyn pörssin aukeamista, käyt kauppaa ensimarkkinoilla. Jos käyt kauppaa sen jälkeen kun pörssi on suljettu, käyt kauppaa jälkimarkkinoilla.

Ensi- ja jälkimarkkinoilla käytävä kaupankäynti on erityisen suosittua suurten osakkeiden osalta Yhdysvaltain osakemarkkinoilla. Näissä osakkeissa on paljon kaupankäyntivolyymia, mikä vähentää hajontaa verrattuna vähemmän suosittuihin osakkeisiin.

Kaupankäynti on mahdollista aloittaa Yhdysvaltojen osakemarkkinoilla jo klo 11:00 Suomen aikaa, vaikka markkinat avautuvat vasta klo 16:30. Pörssin sulkeuduttua klo 23:00 voit jatkaa kaupankäyntiä aina klo 03:00 asti yöllä.

LYNX: Pre & after market kaupankäynti

Huomioithan: sijoittajien suojelemiseksi suurilta hajonnoilta, et voi käydä LYNXin kautta kauppaa STP- tai MKT-toimeksiannoilla normaalien kaupankäyntituntien ulkopuolella. Voit käyttää ainoastaan rajahintaisia (eng. limit) toimeksiantotyyppejä.

Hyödyt & haitat

Kaupankäynnin hyvät ja huonot puolet normaalien kaupankäyntituntien ulkopuolella

Kaupankäyntiin normaalien kaupankäyntituntien ulkopuolella liittyy monia etuja, mutta myös haittoja. Esittelemme niitä tarkemmin alla.

Hyödyt

 • Voit reagoida suoraan kurssiliikkeisiin normaalien kaupankäyntituntien ulkopuolella. Tämä on erityisen mielenkiintoista neljännesvuositulosten julkistamisen yhteydessä.
 • Voit lähettää toimeksiantoja ennen kuin suurin osa yksityissijoittajista alkaa käydä kauppaa.

Haitat

 • Sinun tulee ottaa huomioon alhaisempi likviditeetti ja lisääntynyt volatiliteetti.
 • Toimeksiantosi voi toteutua, vaikka kurssi ei koskaan saavuta näitä hintoja normaalien kaupankäyntituntien aikana. Tämä voi vaikuttaa toimeksiantoosi sekä positiivisesti että negatiivisesti.

Kenelle ensi- ja jälkimarkkinoilla käytävä kaupankäynti sopii?

LYNXin kautta kaikki sijoittajat voivat käydä kauppaa ensi- ja jälkimarkkinoilla. Suosittelemme kuitenkin tutustumaan siihen, miten STP-, MKT- ja LMT-toimeksiannot toimivat. Ainoastaan LMT-toimeksiannot hyväksytään normaalien kaupankäyntituntien ulkopuolella.

Erinomainen palvelu

Asiakkaamme on etusijalla.

Ystävällinen ja asiantunteva henkilökuntamme auttaa mielellään kaikissa palveluihimme liittyvissä kysymyksissä. Olitpa sitten asiakas tai kiinnostunut kuulemaan lisää LYNXistä, autamme sinua löytämään vastauksen kysymykseesi.

Tavoitat meidät puhelimitse, chatin kautta tai sähköpostitse. Asiakaspalvelumme on avoinna arkisin 9–19. Tavoitat meidät numerosta +358 9 4245 1439 tai sähköpostitse info@lynxbroker.fi. Pyrimme vastaamaan viestiisi vuorokauden kuluessa.

LYNX: Asiakkaamme on etusijalla