parhaat osingot USA
Osinko-osakkeisiin sijoittaminen voi olla kannattava strategia. Etenkin volatiileina aikoina vakaat yritykset, joilla on tasaiset osingot, tuottavat yleensä paremmin kuin koko markkinat keskimäärin. Tässä artikkelissa tutustumme osinkosijoittamiseen ja esittelemme mielenkiintoisia yhdysvaltalaisia osinko-osakkeita.

Etsitkö välittäjää, jonka kautta voit käydä kauppaa lukemattomilla osakkeilla maailmanlaajuisesti – mukaan lukien Yhdysvaltojen parhailla osinko-osakkeilla? Klikkaa tästä ja tutustu LYNXiin.

Osinkosijoittaminen

Osinkosijoittaminen on sijoittamisen muoto, jossa sijoittaja etsii korkeita osinkoja maksavia yrityksiä. Osingot ovat osa yrityksen voitosta, joka maksetaan osakkeenomistajille. Osinkoja voidaan maksaa vuosittain, puolivuosittain, neljännesvuosittain tai jopa kuukausittain. 

Kaikki yritykset eivät maksa voitoistaan osinkoja, sen sijaan voitot saatetaan esimerkiksi investoida yrityksen kasvuun. Siksi hyvän osinkosijoitusstrategian kannalta on olennaista löytää oikeat osakkeet. Osinkojen koon lisäksi niiden vakaudella on sijoittajalle suuri merkitys. Vakaan ja ennustettavan tulonlähteen luominen tasaisia osinkoja maksavia osakkeita ostamalla on suosittu sijoitusstrategia. 

Lisää osinkoaiheisia artikkeleita:  

Lue lisää parhaista eurooppalaisista osinko-osakkeista täältä
Lue lisää maailman parhaista osinko-osakkeista täältä

Yhdysvaltain osakkeet, joiden osingonmaksu kasvaa vuosittain

Osingoilla voi olla huomattava merkitys sijoittajille. Tavoitteena on löytää osake, jonka maksettavat osingot kasvavat vuosittain yrityksen kasvaessa. Osinkosijoittajat vielä usein sijoittavat saadut osingot uusiin osakkeisiin, jolloin seuraavana vuonna sijoittaja saa entistä enemmän osinkoja. Tällä korkoa korolle -vaikutuksella, jossa saadut osingot sijoitetaan joka kerta uudelleen, voidaan luoda lumipalloefekti. Jos yritys onnistuu pitämään voittonsa tasaisena tai jopa kasvamaan, sijoittaja voi tehdä myös kurssivoittoa. 

Yhdysvalloissa osinkoja maksavilla yrityksillä on pitkä historia, ja monet yhtiöt keskittyvät siellä myös osinkojen kasvattamiseen. Tasaisesti vuosikymmeniä kasvava osinko kertoo pienestä riskistä ja tällaisilla yhtiöillä pitäisi olla liiketoimintamalli, joka onnistuu tuottamaan voittoa myös laskusuhdanteissa tai kriiseissä.

Mikä on osinkoaristokraatti?

Yhtiöille, jotka ovat nostaneet osinkojaan kerta toisensa jälkeen, on myös keksitty oma nimitys. Osakkeesta puhutaan osinkoaristokraattina, jos yhtiö on korottanut osinkoaan vähintään 25 peräkkäisenä vuotena. 

Ensi arviolta tämä kriteeri kuulostaa lähes mahdottomalta. Yhdysvaltojen noin 8 000 pörssiin listatusta yhtiöstä tällä hetkellä noin 67 täyttää edellä mainitun kriteerin ja on siksi ansainnut “osinkoaristokraatin” arvonimen. 90 % kaikista osinkoaristokraateista tulee Yhdysvalloista. Tällaiset yritykset ovat onnistuneet kasvamaan vuosikymmeniä, selviytymään erilaisista taloussuhdanteista ja maksamaan samalla tasaista osinkoja. Näiden yritysten liiketoimintamallit ovat siten optimoitu pitkän aikavälin menestykseen. 
 
Tiukan kriteerin vuoksi sen täyttävät yritykset ovat poikkeuksetta hyvän markkina-aseman omaavia, alojansa hallitsevia yrityksiä. Lisäksi yrityksille on tyypillistä jokin ominaisuus, joka vaikeuttaa niiden kilpailijoiden kasvumahdollisuuksia. Mitä tämä tarkoittaa, selviää paremmin, kun tarkastelemme esimerkiksi osinkoaristokraatti Coca-Colaa. Lukemattomat kilpailijat eivät ole onnistuneet tuomaan markkinoille menestyksekkäämpää virvoitusjuomaa, ja jäljitelmätuotteet jäävät kauas Coca-Colan menestyksestä. Coca-Colasta on tullut standardi, joka on lähes kulttuurisesti ankkuroitunut. Samaan aikaan yrityksellä on erinomainen infrastruktuuri, eikä Coca-Colan hinta ole kaukana kilpailevien tuotteiden hinnoista. 

Lisäksi, jos olisit esimerkiksi ostanut McDonald’sin osakkeita 20 vuotta sitten, olisit paitsi moninkertaistanut sijoituksesi (+1200 %), ja saisit myös nykyään noin 25 prosentin osinkotuottoa silloisen ostohinnan perusteella. 

Tasaiset osinkojen korotukset tekevät pienistä osinkotuotoista ajan mittaan erittäin korkeita. Ei liene parempaa tapaa huolehtia eläkkeestäsi kuin pitää salkussasi muutama osinkoaristokraatti.

Turvallinen sijoitus ja korkea tuotto 

Osinkoaristokraatit ovat tuottaneet paremmin kuin laajat markkinat pitkällä aikavälillä, ja samalla niiden kurssitappiot ovat olleet pienempiä heikoissa markkinavaiheissa. LYNXin kautta sinun on mahdollista käydä kauppaa kaikilla osinkoaristokraateilla.  

Osinkoaristokraatit sopivat sekä aloittelijoille että kokeneille sijoittajille. Jos haluat ottaa pienemmän riskin, nämä osakkeet ovat erinomaisia perussijoituksia. Osinkoaristokraateilla voit voittaa indeksin ja tuottaa vakaata passiivista tuloa. 

Minkä yhdysvaltalaisten osinko-osakkeiden ostamista kannattaa harkita juuri nyt?

Vakaat osinkoyhtiöt joutuvat yleensä paineen alle vain silloin, kun niiden koko sektori on laskussa tai koko talous on taantumassa. Silti nämä vahvat osinko-osakkeet onnistuvat kasvattamaan osakekohtaista tulosta lähes aina. 

Parhaiden osinko-osakkeiden arvostukset ovat harvoin alhaisia. Mitkä osinkoaristokraatit ovat tällä hetkellä matalasti arvostettuja, tarjoavat korkeimmat osinkotuotot tai mahdollisesti jopa korkean kasvun? 

Korkeimmat osinkotuotot

Ensimmäinen kysymys, joka herää, on tietenkin, mitkä osakkeet tarjoavat korkeimman osinkotuoton? Nykyisessä ilmapiirissä ilmeinen strategia on torjua inflaatiota vahvoilla osinko-osakkeilla. 

Tämä on tietysti sitäkin houkuttelevampaa osinkoaristokraattien kohdalla, sillä nämä yhtiöt ovat kasvattaneet osingonmaksujaan tasaisesti vuosikymmenien ajan. Näin korotuksia voidaan odottaa myös tulevaisuudessa. 
 
Samalla on ymmärrettävä, että yritys voi harvoin maksaa valtavia summia ja kasvaa samanaikaisesti voimakkaasti. On punnittava, mikä on sinulle tärkeämpää sijoittajana. 

Yhdysvaltalainen osinko-osakeKaupankäyntitunnus Osinkotuotto
British American TobaccoBTI9,73 %
AltriaMO9,43 %
Leggett & Platt LEG8,94 %
Enterprise ProductsEPD7,31 %
Universal Health Realty Income TrustUHT7,08 %
Tiedot kerätty 27. helmikuuta 2024

(British American Tobacco ei ole varsinaisesti osinkoaristokraatti, koska osake ei kuulu S&P500-indeksiin, mutta 26 vuotta jatkuneella osinkojen jatkuvalla korotuksella se täyttää kaikki muut vaatimukset.) 

Eniten osinkoja nostivat sellaiset yritykset kuin Roper, Nordson, Abbott Laboratories, Automatic data processing ja S&P Global.

Millä osinkoaristokraateilla on alhaisin P/E-luku?

Seuraavasta taulukosta löydät osinkoaristokraatit, joiden P/E-luvut ovat alhaisimmat. Tilastollisesti tarkasteltuna osakkeet, joilla on poikkeuksellisen alhainen P/E-luku, eivät ole erityisen hyvä sijoituskohde, sillä ne ovat yleensä yrityksiä, joilla on ongelmia. Näitä ongelmia voi olla monenlaisia, ja niihin liittyy yleensä kasvun puute. 

Jos kuitenkin löydät oikean osakkeen, jonka P/E-luku on erityisen alhainen, voit odottaa poikkeuksellisen suuria voittoja.

 Yhdysvaltalainen osinko-osakeKaupankäyntitunnusP/E- lukuOsinkotuotto
AlbemarleALB6,71,24 %
Archer Daniels MidlandADM7,53,38 %
AltriaMO8,29,39 %
3M MMM9,9 6,51 %
Franklin Resources BEN10,54,47 %
Tiedot kerätty 27. helmikuuta 2024

Maailman tunnetuin sijoittaja Warren Buffett näyttää olevan vakuuttunut siitä, että Chevron on yksi näistä erityisistä osakkeista. Chevronin osuutta hänen johtamassaan Berkshire Hathaway sijoitusyhtiössä kasvatettiin hiljattain entisestään. Chevronin osuuden arvo on tällä hetkellä noin 18,8 miljardia dollaria eli noin 5,4 prosenttia Berkshiren salkusta.

Nopeimmin kasvavat yritykset 

Kun katsotaan edellistä taulukkoa, herää luonnollisesti kysymys, mitkä osinkoaristokraatit todella tekevät voittoa. 

Seuraavassa taulukossa luetellaan lupaavimmat ehdokkaat, jotka ovat osoittaneet suurinta kasvua ja jotka voivat jatkaa voimakasta kasvua myös tulevaisuudessa. Taulukossa on analysoitu vuoden 2016 tietoja, mukaan lukien saatavilla olevat ennusteet vuoden 2026 loppuun asti. Tämä pitkän aikavälin lähestymistapa on tarpeen kokonaiskuvan saamiseksi. 

Osakkeet on lajiteltu sen mukaan, mitkä osakkeet ovat osoittaneet voimakkainta kasvua kyseisellä ajanjaksolla. Viimeisessä kolumnissa on esitetty kuluvan ja tulevan tilikauden odotettu voittojen kasvu.

Yhdysvaltalainen osinko-osakeKaupankäyntitunnusP/E-lukuOdotettu P/E-lukuOsinkotuottoOdotettu voiton kasvu
Brown & BrownBRO29,923,60,62 %8-27 %
CintasCTAS48,343,00,86 %11-12 %
WW GranigerGWW26,424,70,77 %7-9 %
S&P GlobalSPGI33,930,60,85 %11-15 %
LindeLIN31,328,71,15 %9-11 %
Tiedot kerätty 27. helmikuuta 2024

Jälkikäteen tarkasteltuna Caterpillar, Chevron, Lowes, Nucor, West Pharma ja Exxon ovat myös kasvattaneet voittojaan merkittävästi, mutta niitä ei ole sisällytetty taulukkoon, koska niiden voittojen ei odoteta kasvavan tämän ja/tai tulevan tilikauden aikana. 

Kasvuluvut vuodesta 2016 vuoteen 2026 asti ovat kaikissa tapauksissa kaksinumeroisia prosenttilukuja. Arvostus on kuitenkin vastaavasti korkeampi, eikä osinko ole aivan yhtä runsas. 
 
Jos sijoitushorisontti on useiden vuosien mittainen, nopeasti kasvavat yritykset tarjoavat kuitenkin parhaat mahdollisuudet – varsinkin jos ne hankitaan houkuttelevaan hintaan. 

Kasvuosakkeiden arvostukset ovat kuitenkin tällä hetkellä historiallisiin standardeihin nähden korkeat. Mutta ei ihme. S&P500 ja monet muut indeksit ovat kaikkien aikojen korkeimmillaan.

Johtopäätös Yhdysvaltojen osinko-osakkeista

Sijoittaminen osinko-osakkeisiin voi olla tuottoisaa. Siitä huolimatta sijoittajan ei kannata tuijottaa pelkästään osinkojen määrää. Sijoittajan kannattaakin arvioida, onko yrityksen maksama osake riittävän tasainen ja kestävällä tasolla. Lopulta sijoittajan on päätettävä, pitääkö hän osakkeen hintaa kohtuullisena. Artikkelin taulukoissa esitellyt osakkeet tarjoavat korkeita osinkotuottoja, mutta myös niiden hinnat vaikuttavat houkuttelevilta. Lisäksi sijoittaja voi tutustua esimerkiksi seuraaviin osakkeisiin:

Yleiskatsaus: Yhdysvaltain osinkoaristokraatit

Yhdysvaltalainen osinkoaristokraatti Kaupankäyntitunnus Yhdysvaltalainen osinkoaristokraatti Kaupankäyntitunnus 
W. W. Grainger GWW Exxon Mobil Corp XOM 
Abbott Laboratories ABT Hormel Foods Corp IBM 
AbbVie Inc ABBV IBM HRL 
Aflac Inc AFL Kimberly Clark KMB 
Albemarle Inc ALB Coca-Cola Co KO 
Amcor Inc AMCR Leggett & Platt LEG 
A O Smith Corp AOS Illinois Tool Works ITW 
Archer Daniels Midland ADM McDonald’s MCD 
Atos Inc ATO Lowes Companies LOW 
Automated Data Processing APD Johnson Johnson JNJ 
Becton Dickinson BDX Medtronic MDT 
Brown Forman BF.B Nordson Corp NDSN 
Brown & Brown Inc BRO Next Era Energy NEE 
Cardinal Health Inc CAH Nucor NUE 
Caterpillar CAT Reality Income 
Chevron Corp CVX S&P Global SPGI 
C.H. Robinson Worldwide CHD Procter & Gamble PG 
Chubb CB PepsiCo PEP 
Church & Dwight  CHRW Pentair PNR 
Cincinnati Financial CINF PPG Industries PPG 
Cintas Corp CTAS J.M. Smucker SJM 
The Clorox Company CLX Sherwin-Williams SHW 
Colgate-Palmolive CL Roper Technologies ROP 
Dover Corp DOV Stanley Black & Decker SWK 
Emerson Electric ESS Target Corporation TGT 
Essex Property Trust EMR Sysco SYY 
Expeditors International of Washington EXPD T. Rowe Price TROW 
Federal Realty Investment Trust FTR Walgreen Boots Alliance WBA 
Franklin Resources BEN McCormick MKC 
General Dynamics GD Wal-Mart WMT 
Genuine Parts Company GPC West Pharmaceutical Services Inc WST 
LindeLIN

Sijoittaminen parhaisiin Yhdysvaltain osinko-osakkeisiin LYNXin kautta

LYNXin kautta voit käydä kauppaa lukuisilla osakkeilla, suoraan yhtiöiden kotipörsseissä. Näin voit hyötyä suurista kaupankäyntivolyymeista ja pienemmistä osto- ja myyntihintojen välisistä erotuksista. LYNXin kautta voit hyödyntää erinomaista sijoitustuotevalikoimaa, sillä voit käydä kauppaa osakkeilla, ETF-rahastoilla, futuureilla, optioilla ja monilla muilla sijoitustuotteilla edullisesti. Vertaile kaupankäyntikulujamme kilpailijoihin ja käy tulevaisuudessa kauppaa ammattimaisen kaupankäyntialustan kautta.

--- ---

--- (---%)
Mkt Cap
Vol
Päivän ylin
Päivän alin
---
---
---
---

Displaying the --- chart

Displaying today's chart