Senttiosakkeet ominaisuudet - lupaavat senttiosakkeet
Kuka sijoittaja ei haaveilisi rikastumisesta senttiosakkeilla? Ostamalla paljon osakkeita muutamalla sentillä tai muutamalla kympillä, joiden arvo nousee sitten kymmenkertaiseksi. 
Senttiosakkeilla tämä ei ole mahdotonta, mutta onnistumisen mahdollisuudet ovat pienet ja riskit suuret. 

Tässä artikkelissa kerromme kaiken senttiosakkeista. Jos etsit välittäjää, jonka kautta voit käydä kauppaa senttiosakkeilla, klikkaa tästä

Senttiosakkeet 

Senttiosake (eng. penny stock) on yrityksen osake, jonka arvo on hyvin alhainen. Sana sentti viittaa siihen, että osakkeet ovat usein vain muutaman sentin arvoisia. 

Määritelmä
MITÄ OVAT SENTTIOSAKKEET? 

Senttiosakkeilla tarkoitetaan yleensä osakkeita, joilla käydään kauppaa alle 1 dollarilla (tai 1 eurolla) osakkeelta. Senttiosakkeet ovat usein pienempien, riskialttiimpien yritysten osakkeita. 

Yhdysvalloissa Securities and Exchange Commission (SEC) on määritellyt senttiosakkeeksi osakkeen, jolla käydään kauppaa alle 5 dollarilla. Tämä on sinänsä hieman outoa, sillä Yhdysvalloissa on lukemattomia suuria ja arvostettuja yrityksiä, jotka käyvät kauppaa alle tämän hinnan. Tämä voi kuitenkin olla myös syy siihen, että yritykset päättävät tehdä niin sanotun käänteisen osakejaon (eng. reverse stock split). Tämä vähentää liikkeeseen laskettujen osakkeiden määrää ja nostaa osakekohtaista hintaa. Taustalla on ajatus siitä, että osakkeilla, joiden hinta on alhainen, on yleensä huono imago. Suurten ja arvostettujen yritysten listautumishinta onkin usein reilusti yli 10 dollaria. 

Usein alhaisen osakekurssin myötä myös markkina-arvo on alhainen, vaikka se ei olekaan itsestäänselvyys. Alhaisen hinnan lisäksi senttiosakkeille on ominaista alhainen likviditeetti ja suuri volatiliteetti. Tämän vuoksi suuria voittoja voidaan tehdä nopeasti, mutta myös tappiot voivat kasvaa nopeasti.  

Vaikka joillakin senttiosakkeilla käydään kauppaa suurissa pörsseissä, kuten New Yorkin pörssissä (NYSE), suurimmalla osalla osakkeista käydään kauppaa pörssin ulkopuolella, eli over-the-counter (OTC), sähköisen OTC Bulletin Boardin (OTCBB) tai yksityisen OTC Markets Groupin kautta. 

Senttiosakkeiden ominaisuudet 

Senttiosakkeet yhdistetään yleensä pieniin yrityksiin. Monet senttiosakkeet ovat uusia yrityksiä, joiden markkina-arvo on hyvin alhainen, yleensä alle 250 miljoonaa dollaria. Mutta myös muutaman miljoonan tai sitä pienemmät yritykset ovat yleisiä. 

Senttiosakkeiden tärkeä ja riskialtis piirre on likviditeetin puute, mikä tarkoittaa, että markkinoilla on vain vähän aktiivisia ostajia ja myyjiä. Tämän vuoksi osakkeita voi joskus olla vaikea ostaa tai myydä nopeasti. Tämä johtuu yksinkertaisesti tunnettavuudesta sekä tietojen puutteesta. OTC-markkinoilla kaupankäynnin kohteena olevien yritysten (pink sheets) ei aina tarvitse toimittaa taloudellisia tietoja SEC:lle. 

Likviditeetin puutteen vuoksi sijoittajien kannattaa myös varautua suurempiin eroihin osto- ja myyntihintojen välillä. Alhaisen markkina-arvon ja suuremman epävarmuuden vuoksi senttiosakkeita olisi pidettävä erittäin spekulatiivisina. On tietysti mahdollista, että ostat oikean lottokupongin, mutta on myös yleistä, että sijoittajat menettävät koko sijoituksensa. Niinpä hyvän taustatutkimuksen tekeminen potentiaalisista senttiosakkeista on tärkeää. Stop-loss-toimeksiannon käyttäminen voi myös vähentää kohtuuttoman tappion riskiä. 

PENNY STOCKS
SIJOITTAMINEN SENTTIOSAKKEISIIN LYNXIN KAUTTA 

Käy kauppaa senttiosakkeilla (pink sheets- ja OTCBB-osakkeet) kilpailukykyiseen hintaan. Pääsy yli 7000 senttiosakkeeseen Yhdysvalloissa ja monissa muissa maissa.

Senttiosakkeiden edut 

Tähän mennessä senttiosakkeiden ominaisuudet ja keskeiset riskit ovat tulleet selviksi. Mutta mitkä ovat sitten edut ja syyt sijoittaa senttiosakkeisiin? 

Suuri kasvupotentiaali 

Koska senttiosakkeita myyvät yritykset listautuvat usein pörssiin varhaisessa vaiheessa, niillä on tilaa merkittävälle kasvulle. Jotkin yritykset, kuten Amazon.com (AMZN), aloittivat aikoinaan senttiosakkeina, mutta kasvoivat myöhemmin merkittäviksi yrityksiksi. Menestyvien yritysten löytäminen varhaisessa vaiheessa voi siis antaa sijoittajille tuhansien prosenttien tuoton. 

Edellä mainittujen seikkojen lisäksi joillakin osakkeilla saatetaan käydä kauppaa epäoikeudenmukaisesti senttiosakkeina. Ehkä markkinat ovat epäoikeudenmukaisesti aliarvostaneet osakkeen tai se on kärsinyt useista takaiskuista. Jos näkymät paranevat, alhainen osakekurssi voi tarjota sijoittajille ainutlaatuisen tilaisuuden. Tuntemattomuus tai tuotteet, joita ei ole vielä tuotu markkinoille, voivat myös aiheuttaa alhaisen arvonmäärityksen. 

Pienten yritysten rahoittaminen 

Pääasiassa Yhdysvalloissa listautuminen pörssiin on yksinkertainen ja nopea tapa hankkia pääomaa. Pienet yritykset listautuvat yleensä pörssiin senttiosakkeina saadakseen rahoitusta suurelta yleisöltä. Nämä yritykset voivat käyttää pörssilistautumista lähtökohtana kasvaa suuremmille markkinoille. Alkuvaiheen sijoittajilla on näin mahdollisuus sijoittaa aloittaviin yrityksiin. 

Senttiosakkeiden haittapuolet 

Senttiosakkeilla käytävään kaupankäyntiin liittyvien riskien lisäksi luetellaan muutamia muita haittapuolia. 

Sijoittajille tarjotun tiedon puute 

Mainitsimme sen juuri äsken, mutta sijoittajille suunnattujen tietojen puute on suuri haittapuoli. Suuret ja tunnetut yritykset raportoivat taloudelliset tuloksensa siististi joka vuosineljännes. Pienten yritysten tietoja on joskus vaikeampi löytää tai niitä ei ole saatavilla. 

Lyhyt historia tai uhkaava konkurssi 

Suhteellisen uusista yrityksistä tiedetään usein vielä hyvin vähän. Usein nämä yritykset ovat vielä perustamisvaiheessa, eikä niillä välttämättä ole lainkaan tuotteita tai palveluja. Jotkut yritykset eivät koskaan näe päivänvaloa ja saattavat pian lähestyä konkurssia. 

Jos osakkeella käydään kauppaa senttiosakkeena, vaikka sen hinta on aikaisemmin ollut paljon korkeampi, on yleensä merkki siitä, että yrityksessä on jotain vialla. Jos ongelmat eivät lopulta ole kovin pahoja tai jos yhtiö onnistuu pääsemään takaisin raiteilleen, tämä voi tarjota mahdollisuuksia sijoittajille.  

Likviditeetti ja petokset 

Joillakin senttiosakkeilla, kuten aiemmin mainittiin, on alhainen likviditeetti. Tällainen likviditeetti ei ole ongelma ainoastaan kaupankäynnin kannalta, vaan se myös houkuttelee petoksiin. Jotkut sijoittajat manipuloivat tiettyjä osakkeita käyttämällä suhteellisen pieniä määriä hinnan nostamiseksi ja huuman luomiseksi. Sijoittajien tulisi olla aina varuillaan niin sanottujen pompi and dump -toimien suhteen. 

Lupaavat senttiosakkeet vuonna 2024 

Aloitetaan sanomalla, että lupaavien senttiosakkeiden löytäminen on erittäin haastavaa. Maailmanlaajuisesti löytyy tuhansia osakkeita, ja taustatutkimuksen tekeminen vie valtavasti aikaa. Alle olemme koonneet luettelon sellaisten yritysten senttiosakkeista, jotka ovat viime aikoina olleet esillä talousmediassa. LYNX korostaa, että tätä ei missään nimessä pidä pitää sijoitusneuvontana. Nämä ovat vain muutamia esimerkkejä senttiosakkeista, jotta saat käsityksen siitä, millaisia senttiosakkeita on tarjolla. 

  • Lion Electric (NYSE: LEV): Tämä sähkökäyttöisiin kuorma-autoihin erikoistunut yritys, on osoittanut vahvaa kasvua. Vuonna 2024 sen odotetaan hyötyvän energiamurroksen nopeutumisesta, erityisesti kun maat edistävät siirtymistä perinteisistä ajoneuvoista sähköautoihin.
  • IAMGOLD (NYSE: IAG): Tämä kultaan erikoistunut kaivosyhtiö on kasvanut merkittävästi viime vuosina. Se voisi hyötyä mahdollisesta kullan hinnan noususta, etenkin jos inflaatio jatkaa hidastumistaan.
  • Tilray Brands (Nasdaq: TLRY): Tämän lääke- ja kannabisyhtiön osakkeella käydään kauppaa historiallisen alhaisilla hinnoilla, mutta sillä on potentiaalia voimakkaaseen elpymiseen. Erityisesti jos kannabiksen luokitus Yhdysvalloissa muuttuu ja sitä pidetään vähemmän vaarallisena aineena, Tilrayn osakkeilla voi olla mahdollisuus vahvaan nousuun. Yhdysvaltain vaalien alla on mielenkiintoista seurata, ottaako joku presidenttiehdokkaista selkeän kannan kannabikseen.

Sijoittaminen senttiosakkeisiin LYNXin kautta? 

LYNX tarjoaa sinulle pääsyn yli 7000 senttiosakkeeseen Yhdysvalloissa, Alankomaissa, Belgiassa ja monissa muissa maissa. 

Parhaat Internet of Things (IoT) -osakkeet 2024

Kommentit pois päältä artikkelissa Parhaat Internet of Things (IoT) -osakkeet 2024

Parhaat vakuutusosakkeet 2024

Kommentit pois päältä artikkelissa Parhaat vakuutusosakkeet 2024

Parhaat peliosakkeet 2024 

Kommentit pois päältä artikkelissa Parhaat peliosakkeet 2024 

Parhaat öljyosakkeet 2024

Kommentit pois päältä artikkelissa Parhaat öljyosakkeet 2024

--- ---

--- (---%)
Mkt Cap
Vol
Päivän ylin
Päivän alin
---
---
---
---

Displaying the --- chart

Displaying today's chart