Parhaat pienet osakkeet Yhdysvalloista
Joskus koolla on väliä: Yhdysvaltalaiset pienosakkeet ovat lähes aina päihittäneet suuremmat osakkeet viimeisten 15 vuoden aikana, joten niiden etsiminen ja analysointi voi olla hyvinkin kannattavaa. Markkina-analyytikot keskittyvät yleensä isompiin ja tunnetumpiin yhtiöihin. Pienten yritysten joukosta voi löytyä lupaavia osakkeita, jotka usein jäävät analyytikoiden tutkan alle, mutta voivat kuitenkin tarjota sijoittajille mahdollisuuden saavuttaa merkittäviä kurssivoittoja, jopa useiden satojen prosenttien verran. 
 
Viimeisen kahden vuoden aikana pienet yhdysvaltalaiset osakkeet ovat kuitenkin jääneet jälkeen suurempien yritysten osakkeista, ja pieniin osakkeisiin sijoittaneet ovat toisinaan kärsineet erittäin suuria tappioita. Kuten aina rahoitusmarkkinoilla, potentiaalinen tuotto on suhteessa riskiin. Artikkelissa listataan kymmenen kiinnostavaa Small Cap -osaketta (cap = lyhenne sanoista market capitalization, markkina-arvo) Yhdysvalloista, joista kolme esitellään tarkemmin. 
 
Etsitkö välittäjää, jonka avulla voit käydä kauppaa lukemattomilla osakkeilla ympäri maailmaa – ja siten myös parhailla yhdysvaltalaisilla Small Cap-osakkeilla? Klikkaa tästä ja tutustu LYNXiin.  

Pienten yhdysvaltalaisten yritysten osakkeet ovat houkuttelevia

Yhdysvaltain Small Cap -markkinat ovat erityisen houkuttelevia sijoittajille: segmentin markkinavolyymi on lähes sama kuin koko Euroopan osakemarkkinoilla, ja se on myös hyvin likvidi markkina. Pienemmät yritykset kasvattavat voittojaan vähemmän yritysostojen tai osakkeiden takaisinostojen kautta kuin suuret yritykset, vaan ensisijaisesti orgaanisen kasvun kautta. Kriisitilanteissa pieniä yrityksiä pidetään joustavampina, ja ne pystyvät usein toteuttamaan rakenneuudistuksia helpommin ja nopeammin kuin suuret yritykset.

Mitä yhdysvaltalaisia Small Cap -osakkeita kannattaa ostaa?

Hyvät hermot ja korkean riskinsietokyvyn omaaville sijoittajille pienten yritysten osakkeet voivat tarjota houkuttelevia mahdollisuuksia. Näiden osakkeiden kurssit vaihtelevat todennäköisesti huomattavasti enemmän kuin suuryritysten osakkeiden kurssit, mikä voi tarkoittaa huomattavia voittoja tai tappioita. Alta löytyy lista kymmenestä kiinnostavasta yhdysvaltalaisesta Small Cap -osakkeesta vuodelle 2024, joista kolme esitellään tarkemmin alla.

Lista Yhdysvaltojen kymmenestä parhaasta Small Cap -osakkeesta

Loading ...
Yrityksen nimi ISIN Koodi Valuutta Viimeisin hinta Markkina-arvo
Credo Technology Group Holding Ltd KYG254571055 CRDO USD 29,21 4,77
Lumentum Holdings Inc. US55024U1097 LITE USD 49,58 3,35
Pacira BioSciences, Inc. US6951271005 PCRX USD 28,19 1,31
Impinj, Inc. US4532041096 PI USD 147,17 4,08
Power Integrations, Inc. US7392761034 POWI USD 73,52 4,17
Array Technologies, Inc. US04271T1007 ARRY USD 12,82 1,95
InMode Ltd IL0011595993 INMD USD 17,41 1,46
Box, Inc US10316T1043 BOX USD 25,58 3,72
Qualys, Inc US74758T3032 QLYS USD 132,78 4,90
Ciena Corp. US1717793095 CIEN USD 46,58 6,69

Parhaat Small Cap -osakkeet

Sijoittajat voivat harkita esimerkiksi seuraaviin Small Cap -osakkeisiin sijoittamista:

Qualys: tietoturvaa digitalisoituvaan maailmaan

Qualys (ISIN: US74758T3032 – Kaupankäyntitunnus: QLYS – Valuutta: USD) on edelläkävijä ja johtava pilvipalveluihin pohjautuvien tietoturva- ja compliance-ratkaisujen toimittaja yrityksille ja organisaatioille. Vuonna 1999 perustettu yritys oli ensimmäinen palveluntarjoaja, joka tarjosi kyberturvallisuuden liittyvien haavoittuvuuksien hallintaan ratkaisuja pilvipalveluun perustuvien sovellusten kautta, niin sanotulla Software-as-a-Service (SaaS) -mallilla. 

Qualysin kyberturvallisuusalusta perustuu nykyaikaiseen, pilvi- ja mikropalvelupohjaiseen arkkitehtuuriin, joka takaa laajennettavan, suorituskykyisen ja ennen kaikkea turvallisemman IT-ympäristön. Erilaiset sovellukset auttavat yksinkertaistamaan tietoturvan ylläpitoa ja vähentämään sen aiheuttamia kustannuksia. Yritys hyödyntää myös tekoälyä palveluidensa parantamiseen ja automatisointiin.

Liikevaihdon ja tuloksen kasvu on ollut tasaista

Viimeisten kolmen vuoden aikana Qualysin liikevaihto on kasvanut keskimäärin 16 prosenttia ja voitto hieman keskimääräistä nopeammin, 18 prosenttia vuodessa. Vuonna 2023 analyytikot odottavat liikevaihdon kasvavan edelleen 13 % 555 miljoonaan dollariin ja osakekohtaisen tuloksen nousevan 37 % 5,11 dollariin osakkeelta. Vuonna 2024 analyytikot odottavat liikevaihdon kasvavan 617 miljoonaa dollaria (+11 %) ja osakekohtaisen tuloksen nousevan 5,29 dollariin (+4 %). 

Qualysin osakekurssi
Qualysin osakekurssi noin viiden vuoden ajalta. Lähde: LYNX+. Tallennettu: 26.1.2024.

Qualysin osake on ollut pitkäaikaisessa noususuunnassa vuonna 2012 toteutetusta listautumisannista lähtien (liikkeeseenlaskuhinta 12 dollaria). Osake saavutti hiljattain uuden ennätyskorkeuden 206.35 dollarissa. Nykyisellä 190,25 dollarin hinnalla yhtiön markkina-arvo on noin 7 miljardia dollaria. Tällä pienen markkina-arvon osakkeella sijoittajat voivat sijoittaa kyberturvallisuusalaan. Verkkoturvallisuuteen ja vaatimustenmukaisuuteen erikoistunut yritys hyötyy ensisijaisesti kasvavasta tietotulvasta sekä turvallisuuden ja valvonnan tarpeesta – ja tämä pätee erityisesti kansainvälisten konfliktien aikana.

Ciena: Tietoliikenne- ja kaapeliverkkojen infrastruktuurin yritys

Ciena (ISIN: US1717793095 – Kaupankäyntitunnus: CIEN – Valuutta: USD), jonka pääkonttori sijaitsee Marylandissa, Yhdysvalloissa, on johtava optisten verkkojen ja tarvikkeiden valmistaja. Ciena Corporation perustettiin vuonna 1992, ja yritys keskittyy optiseen tiedonsiirtotekniikkaan, esimerkiksi tuolloin uusiin laajakaista- ja valokaapeleihin. Yritystä pidetäänkin teknologisena edelläkävijänä, joka pohjusti tietä kustannustehokkaalle internetille. Yhtiön kukoistuskaudella 2000-luvun alun tienoilla osakkeen hinta nousi yli 1 000 Yhdysvaltain dollarin korkeuksiin ja se romahti sitten 5 dollarin paikkeille. 

Viime vuosina yrityksen tuotevalikoimaa on jälleen laajennettu merkittävästi, ja nykyään se koostuu esimerkiksi niin sanotun pakettikytkennän, tiedonsiirron, verkonvalvonnan ja verkkopalveluiden ratkaisuista ja ohjelmistoista. Cienalla on nyt yli 2 000 teknologiapatenttia. Tele- ja kaapelipalvelujen tarjoajat tarvitsevat Ethernet-piirejä ja -järjestelmiä automatisoitua verkkoinfrastruktuuria varten. Niiden tavoitteena on lisätä sen tehokkuutta ja nopeutta. Yrityksen asiakkaisiin kuuluvat muun muassa Samsung, AT&T ja Vodafone.

Yritykseltä odotetaan vahvaa tuloskasvua

Viimeisten kolmen vuoden aikana yrityksen liikevaihto ei ole kasvanut ja osakekohtainen tulos on tullut alaspäin. Tilikaudelta 2021/22 raportoitiin 3,6 miljardin Yhdysvaltain dollarin liikevaihto, ja tilikaudelta 2022/23 odotetaan 20 prosentin kasvua 4,36 miljardiin dollariin. Osakekohtaisen tuloksen odotetaan kasvavan 40 prosenttia 1,90 dollarista 2,66 dollariin. Tulevalta tilikaudelta 2023/24 analyytikot odottavat 4,62 miljardin dollarin liikevaihtoa (+6 %) ja 3,27 dollarin osakekohtaista tulosta (+23 %).

Cienan osakekurssi
Cienan osakekurssi noin viiden vuoden ajalta. Lähde: LYNX+. Tallennettu: 26.1.2024.

Cienan osake oli nousussa usean vuoden ajan 2022 tammikuuhun asti. Tämänhetkinen noin 51 dollarin hinta on kuitenkin selvästi alle vuoden 20 vuoden korkeimman, vuoden 2021 lopussa saavutetun noin 78 dollarin hinnan. Suurten tutkimus- ja kehitysinvestointien, uusien, innovatiivisten tuotteiden ja kasvavan kysynnän ansiosta Ciena on kääntynyt jälleen kasvu-uralle vuosien taantuman jälkeen. Yrityksen osake on tällä hetkellä kohtuullisesti arvostettu, joten se voisi sopia pitkän aikavälin sijoittajille. Pidemmällä aikavälillä Ciena voi hyvinkin nousta uudestaan Mid Cap -kokoluokkaan.

InMode: Nopeasti kasvava lääketieteen teknologiayritys Israelista

InMode (ISIN: IL0011595993 – Kaupankäyntitunnus: INMD – Valuutta: USD) on israelilainen lääketieteellisen teknologian yritys, joka on kuitenkin listautunut Yhdysvaltojen Nasdaq pörssiin. Yritystä pidetään teknologiajohtajana minimaalisesti invasiivisten kirurgisten toimenpiteiden ja kosmeettisen kirurgian alalla. Toisin sanoen tämä tarkoittaa pienempiä leikkaushaavoja. Yrityksen ratkaisut ovat teknisesti yleisesti käytössä olevia nykyisiä menettelyjä parempia, joten sen tuotteille on kasvava kysyntä. InModen laitteita käytetään muun muassa plastiikkakirurgiassa, gynekologiassa, dermatologiassa, ENT:ssä ja silmäkirurgiassa. Sovellusalueisiin kuuluvat muun muassa ihonhoito, akne, karvanpoisto, sekä pigmentti- ja verisuoniongelmat. InMode käyttää innovatiivisia tekniikoita, jotka perustuvat muun muassa radiotaajuuksiin tai laseriin. Yhtiön tuottoisin segmentti on kauneuskirurgia, jonka nykyinen volyymi on noin 12 miljardia Yhdysvaltain dollaria ja jonka odotetaan kasvavan lähes kaksinumeroisella vuosivauhdilla seuraavien viiden vuoden aikana. Kauneuskirurgian voittomarginaalit ovat myös korkeat.

Teknologiajohtaja ja yritysostoehdokas

Kolmen viime vuoden aikana tämän israelilaisen yrityksen liikevaihto on kasvanut keskimäärin 41 prosenttia. Samaan aikaan voitot kasvoivat 43 prosenttia vuodessa. Koko vuonna 2022 InMode saavutti 454 miljoonan dollarin liikevaihdon ja 2,42 dollarin osakekohtaisen tuloksen. Analyytikot odottavat kuitenkin InModen kasvun hidastuvan merkittävästi vuodesta 2023 eteenpäin. Liikevaihdon odotetaan kasvavan 12 % 509 miljoonaan dollariin vuonna 2023, kun taas tuloksen odotetaan kasvavan vain 6 % 2,56 dollariin osaketta kohti. Analyytikot odottavat myös tilikaudelle 2024 aiempia vuosia maltillisempaa kasvua. Liikevaihdon ollessa 557 miljoonaa dollaria (+9 %) osakekohtaisen tuloksen odotetaan olevan 2,74 dollaria (+7 %).

InModen osakekurssi
InModen osakekurssi noin viiden vuoden ajalta. Lähde: LYNX+. Tallennettu: 26.1.2024.

Kasvun hidastumisesta huolimatta InMode on selkeä teknologiajohtaja minimaalisesti invasiivisten kirurgisten toimenpiteiden ja kauneuskirurgian teknologioiden aloilla. Yhtiö on 1,9 miljardin Yhdysvaltain dollarin markkina-arvollaan vielä melko pieni, ja se on myös mahdollisesti kiinnostava ostokohde suurille lääketieteellisen teknologian konserneille. Arvioidun vuoden 2024 P/E-luvun ollessa 8,2, osakkeen hinta on erittäin edullinen. InModen osake, joka korjaantui vajaasta 100 dollarista alle 20 dollarin hintoihin, joutui äskettäin jälleen voimakkaan myyntipaineen alle myyntivaroituksen vuoksi. Nykyisellä noin 23 dollarin hintatasolla arvo tarjoaa kuitenkin hyvin spekulatiivisia sisäänpääsymahdollisuuksia riskejä ottaville sijoittajille.

Yhdysvaltojen parhaiden Small Cap -osakkeiden tuoton vertailu

Loading ...
Yrityksen nimi Viimeisin hinta 52 viikon alin 52 viikon ylin YTD 6 kk 1 v 5 v
Credo Technology Group Holding Ltd 29,21 13,38 29,89 50,03 % 53,82 % 62,01 %
Lumentum Holdings Inc. 49,58 35,35 65,16 -5,42 % -0,96 % -14,22 % -0,24 %
Pacira BioSciences, Inc. 28,19 25,33 41,65 -16,47 % -12,48 % -31,39 % -35,39 %
Impinj, Inc. 147,17 48,39 175,41 63,36 % 74,79 % 48,67 % 444,07 %
Power Integrations, Inc. 73,52 62,13 99,60 -10,46 % -10,12 % -18,83 % 102,20 %
Array Technologies, Inc. 12,82 10,60 26,64 -23,69 % -23,05 % -39,56 %
InMode Ltd 17,41 16,72 48,25 -21,72 % -20,17 % -52,93 %
Box, Inc 25,58 23,29 31,94 -0,12 % -1,39 % -14,28 % 39,17 %
Qualys, Inc 132,78 122,53 206,35 -32,40 % -34,23 % 1,35 % 49,26 %
Ciena Corp. 46,58 39,94 63,24 3,49 % 6,88 % 5,12 % 5,72 %

Parhaat yhdysvaltalaiset Small Cap ETF-rahastot

Sijoittajat, jotka haluavat sijoittaa yhdysvaltalaisiin Small Cap -yrityksiin, voivat tehdä niin myös erilaisten ETF-rahastojen kautta. Näitä ovat esimerkiksi iShares MSCI USA Small Cap UCITS ETF, Amundi Russell 2000 UCITS ETF tai Invesco Russell 2000 UCITS ETF.

Small Cap ETFISINKaupankäyntitunnusValuutta
iShares MSCI USA Small CapIE00B3VWM098SXRGEUR
Amundi Russell 2000 UCITS ETFLU1681038672RS2KEUR
Invesco Russell 2000 UCITS ETFIE00B60SX402SC0KEUR

Yksityiskohtaiset tiedot tuotteista löytyvät täältä:  
 
iShares MSCI USA Small Cap  
Amundi Russell 2000 UCITS ETF 
Invesco Russell 2000 UCITS ETF   

Mitä ovat Small Cap -yritykset?

Maailmanlaajuisesti eri säännellyistä pörsseistä löytyy yhteensä noin 15 000 noteerattua julkista yritystä. Niistä noin 6 000 on pienempiä yrityksiä, niin sanottuja Small- tai Microcap -yrityksiä. Suurempia pörssiyhtiöitä kutsutaan puolestaan Mid Cap- tai Large Cap -yrityksiksi niiden markkina-arvon perusteella. Isoista, vakiintuneista yrityksistä käytetään usein myös termiä Blue Chips. Small Cap -yritysten määritelmä on kuitenkin suhteellinen, ja rajat ovat häilyviä: Yhdysvalloissa alle 10 miljardin markkina-arvon omaavia yrityksiä on mukana pienyrityksiin keskittyvässä Russell 2000 -indeksissä. Saksassa vastaavan kokoinen yritys voisi nousta päämarkkinaindeksi DAXiin. Yhdysvalloissa markkina-arvoltaan keskikokoiset (Mid Cap) yritykset ovat 30–50 miljardin dollarin kokoluokassa.

Johtopäätös: Yhdysvaltalaiset pienyritykset voivat tarjota korkeita tuottoja korkealla riskillä

Small Cap -yritykset ovat syystä kiinnostavia useille sijoittajille. Pienten yritysten joukosta voi löytyä tulevaisuuden suuryrityksiä, jolloin ennen muita sijoittaneet voivat tehdä valtavia voittoja. Vain hyvin harvoista yrityksistä kuitenkaan tulee globaalisti jotain markkinasegmenttiä hallitsevia yrityksiä, mutta joka tapauksessa näillä pienillä yrityksillä on lähes poikkeuksetta suuryrityksiä enemmän kasvupotentiaalia. Suurempien mahdollisuuksien vastapainona ovat kuitenkin myös suuremmat riskit. Tämä on käynyt selväksi esimerkiksi viime kuukausina InModen osakkeen kohdalla. Small Cap -osakkeet ovat yleensä paljon volatiilimpia kuin tavalliset osakkeet, ja siksi ne sopivat vain sellaisille sijoittajille, jotka pystyvät sietämään suurempia kurssiriskejä.

Haluatko käydä kauppaa parhailla yhdysvaltalaisilla Small Cap -osakkeilla?

LYNXin kautta voit käydä kauppaa lukuisilla osakkeilla, suoraan yhtiöiden kotipörsseissä. Näin voit hyötyä suuresta kaupankäyntivolyymista ja pienemmistä osto- ja myyntihintojen välisistä erotuksista. LYNXin kautta voit päiväkauppiaana tai sijoittajana hyödyntää erinomaista sijoitustuotevalikoimaa, sillä voit käydä kauppaa osakkeilla, ETF-rahastoilla, futuureilla, optioilla ja monilla muilla sijoitustuotteilla edullisesti. Vertaile kaupankäyntihintojamme kilpailijoihin ja käy tulevaisuudessa kauppaa ammattimaisen kaupankäyntialustan kautta.

--- ---

--- (---%)
Mkt Cap
Vol
Päivän ylin
Päivän alin
---
---
---
---

Displaying the --- chart

Displaying today's chart