LYNX tarjoaa sijoittajille runsaasti mahdollisuuksia käydä kauppaa älykkäämmin, nopeammin ja tehokkaammin. Tämän mahdollistavat erilaiset kaupankäyntityökalut, mukaan lukien optiotyökalut, joita sijoittajat voivat käyttää TWS-kaupankäyntialustan kautta.

Tässä artikkelissa esitellään parhaita työkaluja, jotka voivat auttaa sijoittajaa käymään kauppaa optioilla menestyksekkäästi. Artikkelissa esitellään seuraavat viisi optioilla kaupankäyntiin suunniteltua työkalua: OptionTrader, Probability Lab, ComboTrader, Risk Navigator ja Option Strategy Lab.

Optiotyökalut

Trader Workstation (TWS) on ihanteellinen ohjelmisto aktiivisille sijoittajille ja kauppiaille. Se on edistyksellinen kaupankäyntialusta, jossa sijoittajilla on käytössä yli 60 toimeksiantotyyppiä, tarjouskirja ja paljon erilaisia kaupankäyntityökaluja.

TWS-kaupankäyntialusta tarjoaa lukuisia kaupankäyntityökaluja ja algoritmeja. Niiden avulla sijoittaja voi optimoida sijoitusstrategiansa, käydä kauppaa nopeammin ja tehdä yksityiskohtaisia analyysejä.

OptionTrader

Sijoittaja voi käyttää OptionTraderia selkeän yleiskuvan saamiseksi optioiden hinnoista. Työkalussa sijoittaja voi määrittää, mitkä optiot näytetään. Kaikki valittujen optioiden osto- ja myyntihinnat näkyvät tällöin yhdellä näytöllä. Näin sijoittaja saa selkeän kuvan kaikista markkinoilla olevien optioiden nykyisistä hinnoista. Lisäksi työkalu näyttää optioiden kuvaajat ja optioiden implisiittisen volatiliteetin, jotta sijoittaja voi käyttää näitä tietoja päättäessään, mikä optio on hänelle houkutteleva ja sopii hänen strategiaansa.

Option Traderissa voi luoda ostotoimeksiannon klikkaamalla pyydettyä hintaa tai myyntitoimeksiannon klikkaamalla tarjottua hintaa. Kun toimeksianto on luotu, sen määrää, toimeksiantotyyppiä ja kestoa voi muuttaa. Tämän jälkeen toimeksianto voidaan lähettää pörssiin. Toimeksianto voidaan luoda myös volatiliteetin perusteella. Sijoittaja voi määrittää volatiliteetin arvon ja OptionTrader laskee automaattisesti toimeksiannon rajahinnan.

OptionTrader optiotyökalu
OptionTrader optiotyökalu TWS kaupankäyntijärjestelmässä

Probability Lab

Probability Lab tarjoaa käytännöllisen ja visuaalisen tavan työskennellä optioiden parissa ilman, että sijoittajan tarvitsee miettiä monimutkaista matematiikkaa. Tätä työkalua voi siten käyttää markkinoiden todennäköisyysjakauman analysointiin ja sen määrittämiseen, mikä optioyhdistelmä sopii parhaiten sijoittajan näkemykseen markkinoista.

Probability Lab optiotyökalu
Probability Lab optiotyökalu TWS kaupankäyntijärjestelmässä

Yllä näkyy Applen osake-optioiden todennäköisyysjakauma elokuun 19. päivä erääntyville optioille. Tämä todennäköisyysjakauma perustuu optioiden hintoihin. Jakaumasta voidaan esimerkiksi nähdä, että markkinat arvioivat 80,82 prosentin todennäköisyydellä, että Applen osakekurssi päättyy elokuussa alle 160 dollariin osakkeelta. Toisaalta markkinat arvioivat, että todennäköisyys sille, että Apple käy heinäkuussa kauppaa 170 dollarin yläpuolella, on vain 5,53 % (100-94,47). Jos sijoittaja uskoo, että todennäköisyys on suurempi, hän voi ehkä onnistua rakentamaan optiokombinaation houkuttelevaan hintaan.

ComboTrader

Tiesitkö, että TWS-kaupankäyntialustan kautta sijoittajat voivat käydä kauppaa monimutkaisilla optioyhdistelmillä yhdellä hiiren klikkauksella? Optiopörssit, kuten Euronext, tarjoavat spread book -kirjan. Tämä tarkoittaa, että sijoittajat voivat käydä kauppaa suoraan optioyhdistelmillä yksittäisten optioiden sijaan. Sijoittaja voi hyödyntää sellaisia optiokombinaatioita kuin vertical spread, butterfly, straddle tai iron condor yhdellä toimeksiannolla.

Tällaisen yhdistelmätoimeksiannon suuri etu on se, että sijoittajan ei tarvitse tehdä erillistä osto- ja myyntitoimeksiantoa kombinaation jokaiselle yksittäiselle optiolle. Sijoittaja voi valita optioyhdistelmän, jonka jälkeen järjestelmä näyttää, mikä on koko yhdistelmän osto- ja myyntihinta. Alla olevassa kuvassa on esimerkki tällaisesta optioyhdistelmästä ja sen vastaavista optiohinnoista.

ComboTrader optiotyökalu
ComboTrader optiotyökalu TWS kaupankäyntijärjestelmässä

Risk Navigator

Risk Navigator tarjoaa tietoa salkun avoimien positioiden riskeistä. Optioiden kreikkalaiset kirjaimet (delta, gamma, vega ja theta) esitetään selvästi. Lisäksi avoimien positioiden tuotot kohde-etuuden eri hinnoilla esitetään visuaalisesti.

Yläreunassa sijoittaja näkee ensin tilinsä tiedot. Sen alapuolella näkyy, mitkä positiot ovat avoinna, sekä niiden hinnat ja kreikkalaisten kirjaimien arvot. All underlyings -rivillä näkyvät positioiden yksityiskohdat. Esimerkissä näkyy, että tämän optioyhdistelmän delta on -35, gamma 2, vega 0 ja theta 0.

Kaaviosta näkee voiton ja tappion elokuun erääntymispäivänä. X-akselilla näkyy hinta ja y-akselilla voitto/tappio. Näin sijoittaja näkee tarkalleen, millä hintatasolla on mahdollista saavuttaa tuottoa.

Risk Navigator optiotyökalu
Risk Navigator optiotyökalu TWS kaupankäyntijärjestelmässä

Option Strategy Lab

Tämä on hieman monimutkaisempi optiotyökalu, jonka avulla sijoittaja voi helposti luoda monimutkaisia optioyhdistelmiä. Järjestelmä ehdottaa optiostrategioita syötettyjen hinta- tai volatiliteettiin liittyvien odotusten perusteella.

Sijoittaja voi vertailla tuloksia eri ominaisuuksien, kuten odotetun voiton, Sharpe-luvun ja voiton todennäköisyyden perusteella. Tuloksia voidaan suodattaa myös preemion, delta-arvon, toteutushinnan ja/tai erääntymispäivän mukaan. Kunkin strategian mahdolliset voitot ja tappiot sekä riskin ja tuoton suhde näkyvät skannerissa.

Option Strategy Lab optiotyökalu
Option Strategy Lab optiotyökalu TWS kaupankäyntijärjestelmässä

Kaupankäynti optioilla LYNXin kautta optiotyökalujen avulla

Voit käydä optiokauppaa alhaisin hinnoin LYNXin kautta. Voit käydä kauppaa kaikilla eurooppalaisilla ja amerikkalaisilla osakeoptioilla ja indeksioptioilla yhdellä hiiren klikkauksella. Sinulla on myös pääsy parhaisiin optiotyökaluihin, kuten OptionTraderiin, ja voit lähettää optioyhdistelmät pörssiin kokonaisuudessaan.--- ---

--- (---%)
Mkt Cap
Vol
Päivän ylin
Päivän alin
---
---
---
---

Displaying the --- chart

Displaying today's chart