Tietosuojalausunto

Arvostamme luottamustanne, jota meihin osoitatte antamalla meille henkilökohtaisia tietojanne. Näiden tietojen suojaaminen on meille erittäin tärkeää, joten käsittelemme niitä erittäin varovaisesti.

LYNX vakuuttaa, että henkilökohtaisia tietojanne kerätään, käsitellään ja käytetään vain seuraaviin tarkoituksiin.

Hyväksynnät esim sähköpostien tai puhelinnumeroiden käytöstä voidaan kumota milloin tahansa.

1. Kuka vastaa henkilötietojen käsittelystä?

LYNX on vastuussa henkilökohtaisten tietojen käsittelystä. Tämä tietosuojalausunto pätee kaikkiin LYNXin toimenpiteisiin littyen asiakkaidensa, sekä asiakkuudesta kiinnostuneiden henkilöiden tietojen käsittelyyn, sekä www.lynxbroker.fi sivuston vierailijoihin tietojen käsittelyyn.

Yhteystiedot:

LYNX B.V.

Herengracht 527

1017 BV Amsterdam

Alankomaat

 

Tietosuojasta vastaavan henkilön yhteystiedot:

LYNX B.V.

Data Protection Officer

Herengracht 527

1017 BV Amsterdam

Alankomaat

privacy@lynx.nl

 

2. Mitä tietoja käsittelemme?

Käsittelemme tietoja, jotka olemme saaneet asiakkailtamme, tai muilta LYNXistä kiinnostuneilta henkilöiltä asiakassuhteiden hoitamiseksi ja rahoituspalvelujen tuottamiseksi. Käytämme tietojen keräämiseen avoimia lähteitä, kuten internettiä, tai kolmansia osapuolia.  (esim. the Tolerant Software GmbH & Co. KG).

Keräämme ja käsittelemme ainostaan seuraavia meille tarpeellisia tietoja:

  • nimi, osoite ja muut yhteystiedot, syntymäaika ja kansallisuus
  • lakitieto (esim. henkilöllisyystodistuksen tiedot)
  • todennus (esim. allekirjoitus)

Näiden lisäksi keräämme ja käsittelemme tietoja koskien talletuksia ja toimeksiantoja, sopimusvelvoitteita (tapahtumien liikevaihdot), taloudellista taustaa (luottotiedot, omistusten alkuperä), mainonta, myynti, dokumointitiedot (puhelinkeskustelut) ja muut vastaavat tiedot.

3. Henkilötietojen käsittelyn tarkoitus ja peruste

Käsittelemme henkilötietojanne Euroopan Unionin ja Euroopan talousalueen yleisen       tietosuoja-asetuksen mukaisesti (European General Data Protection Regulation (GDPR):

a. Sopimusvelvoitteiden täyttäminen (Artikla 6 (1) b GDPR)

Käsittely on tarpeen sellaisen sopimuksen täytäntöön panemiseksi, jossa rekisteröity on osapuolena, tai sopimuksen tekemistä edeltävien toimenpiteiden toteuttamiseksi rekisteröidyn pyynnöstä. Lisätietoja tietojenkäsittelyn syistä löytyy sivujemme kautta saatavilla olevista sopimusasiakirjoista, sekä asiakirjasta ”Ehdot ja edellytykset”

b. Oikeutetut edut (Artikla 6 (1) f GDPR)

Käsittely on tarpeen rekisterinpitäjän tai kolmannen osapuolen oikeutettujen etujen toteuttamiseksi
Esimerkit:
• Tietokantojen välistä tietojen vaihtoa (esim. Tolerant) poliittisesti vaikutusvaltaisten henkilöiden ja potentiaalisten asiakkaiden tunnistamiseen, jotka löytyvät rangaistuslistalta.
• Vaatimusten arviointi ja optimointi asiakkuussuhteissa
• Mainostaminen ja markkinatutkimus, mikäli et ole vastustanut tietojen käyttöä näihin tarkoituksiin.
• Laillisten vaatimusten täyttyminen ja puolustus laillisissa kysymyksissä
• Tietoturvan varmistaminen yrityksen sisällä
• Rikollisuuden estäminen
• Toimenpiteet palveluiden ja yritystoiminnan kehitykselle
• Riskienhallinta yrituksen sisällä
• Lainanantajan tai valvojien pyynnöt tilinsulkemiselle

 c. Suostumus (Artikla 6 (1) a GDPR)

Olette antaneet suostumuksenne henkilötietojenne käsittelyyn yhtä tai useampaa erityistä tarkoitusta varten (esim sähköpostiosoite mainontaa varten ja uutiskirjeiden lähettäminen)

Suostumus voidaan perua milloin tahansa. Tämä koskee myös suostumusilmoituksen antamista ennen GDPR:n voimassaoloa 25.5.2018. Suostumuksen kumoaminen ei vaikuta tietojenkäsittelyn laillisuutteen ennen lopullista kumoamista.

d. Oikeudellisten velvoitteiden (Artikla 6 (1) c GDPR) tai yleisen edun vuoksi (Artikla 6 (1) e GDPR)

Rahoituspalvelujen tarjoajana meillä on erinäisiä oikeudellisia velvoitteita: Lakisääteiset vaatimukset (esim. arvopaperikauppalaki, rahanpesun torjunta, pankkitoiminta, verotusta koskevat säännökset) sekä valvontavaatimukset (esim. BaFin ja ESMA). Käsittely on tarpeen henkilöllisyyden, sekä iän tarkastamisessa, rikollisuuden ja rahanpesun torjunnassa, sekä muussa riskienhallinnassa yrityksen sisällä.

4. Henkilötietojen kerääminen ja käyttö

Henkilötietojenne vastaanottaminen ja käyttäminen auttaa meitä mukauttamaan palveluitamme toiveisiinne sopiviksi ja parantamaan toimintaamme. Käytämme tietoja tilausten käsittelyyn. Tämän lisäksi käytämme tietoja sopiaksemme kanssanne tilauksista, tuotteista, palveluista, sekä markkinointimahdollisuuksista (sähköpostin kautta tapahtuva kommunikointi), sekä päivittääksemme tietojanne, ylläpitääksemme asiakastilejä, sekä tarjotaksemme palveluista, joista saatatte olla kiinnostunut. Näiden lisäksi käytämme tietoja parantaaksemme tuotevalikoimaamme ja järjestelmiämme, ja estämään verkkosivustomme väärinkäytön. Sallimme myös kolmansille osapuolille mahdollisuuden tehdä teknisiä, logistia tai muita palveluita puolestamme.

Keräämme seuraavia henkilötietoja:

  • Antamanne henkilötiedot: Keräämme ja tallennamme tietojanne, jotka annatte vierailemalla sivustollamme tai muuta vastaavaa kautta. Annatte meille tietojanne kun etsitte tietoa sivustoltamme, ilmoittaudut kursseillemme, osallistut arvontaamme ja/tai kyselyihimme, tilaatte uutiskirjeemme/ infopakettimme, tai olette yhteydessä asiakaspalveluumme. Henkilötiedot sisältävät nimenne, osoitteenne, puhelinnumeronne, LYNX-tilinumeronne, tilintietoja, seuralistojen sisällöt, sekä arvopaperilistat (näyte). Halutessanne voitte olla jakamatta kyseisiä tietoja, mutta tämä saattaa rajoittaa palveluitamme/ saatavilla olevia ominaisuuksia.
  • Automoitu tiedonhankinta: Vierailemmalla verkkosivustollamme tulemme välittömästi tallentamaan tiettyjä tietojanne. Kuten monet muutkin verkkosivustot, käytämme myös evästeitä, mikä tarkoittaa sitä, että vastaanotamme tietoa heti, kun vierailette LYNXin verkkosivulla. Tässä yhteydessä erityisesti tietokoneenne IP-osoite, käyttäjänimenne, vierailuajankohta ja vierailijan selaimen käyttämät tiedot tallennetaan ja niitä käytetään verkkosivujen vierailujen ja napsautusten tilastolliseen analyysiin.
  • Sähköposti: LYNX vastaanottaa vahvistusviestin, kun olette avanneet meiltä lähetetyn sähköpostin, mikäli tietokoneenne ei estä tätä. Käytämme tätä funktiota, jotta voimme parantaa sähköpostiemme tasoa ja tehdäksemme niistä kiinnostavampia. Mikäli ette tahdo vastaanottaa meiltä sähköpostia, niin voitte ilmoittaa meille siitä, ottamalla yhteyttä privacy@lynx.nl
  • Henkilötietojen kerääminen muista lähteistä: Toisinaan saatamme käyttää henkilötietojanne muista lähteistä ja lisätä niitä jo olemassaoleviin tietoihimme. Esimerkkeinä muista lähteistä saaduista tiedoista ovat päivitetyt yhteystiedot, joilla varmistetaan, että kommunikointi toimii ja tulette vastaanottamaan meiltä aina viimeisimmät tiliotteet, tai muut tärkeät viestit/asiakirjat. Tämän lisäksi keräämme tietoa mahdollisesta poliittisesta asemastanne, tai mikäli olette joutuneet rangaistuslistalle rikouksen seurauksena.

5. Henkilötietojen jakaminen
LYNXin sisällä eri yksiköt pääsevät tietoihinne johtuen sopimusveloitteista, sekä oikeudellisista velvollisuuksistamme. Palveluntarjoamme, sekä välittäjämme voivat myös saada tietoja samaisista syistä, mikäli he säilyttävät luottamuksellisuudensa. Nämä yritykset toimivat seuraavilla aloilla: IT-palvelut, logistiikka, painatus, telekommunikointi ja konsultointi, myynti ja markkinointi.

Mitä tulee tietojen siirtämiseen yrityksen ulkopuolisille tahoille, on syytä huomauttaa, että rahoituspalvelujen tarjoajana sitoudumme olemaan jakamatta faktoja tai arkaluontoista tietoa asiakkaistamme muille tahoille. Pääsääntöisesti voimme luovuttaa teistä tietoja vain lain niin edellyttäessä. Näissä olosuhteissa tietojen vastaanottajat voivat olla:

Julkiset tahot ja laitokset (finanssivalvonta, verottajat, lainvavalvontaviranomaiset) mikäli laki, niin edellyttää.

Muut vastaanottajat voivat olla niitä, joille olet antanut suostumuksen tiedon jakamiseen, tai tahoja, joille meidän kuuluu antaa tietoja laillisista syistä.

LYNXin tarjoamat palvelut sisällyttää muuan muassa sopimuksen asiakkuudesta Interactive Brokers UK:n kanssa. Tästä johtuen LYNX kerää henkilökohtaista tietoa teiltä, joka myös jaetaan Interactive Brokers UK:lle, jotta asiakkuussopimus voidaan viimeistellä (tilinavaus). LYNXillä ei ole mitään vaikutusta siihen, miten Interactive Brokers käsittelee tietojanne. Pyydämme teitä ystävällisesti tutustumaan heidän käytäntöönsä seuraavan linkin kautta Interactive Brokers Group Privacy Notice

6. Onko henkilötiedot siirrettävissä EU:n ulkopuolelle, tai kansainvälisille yrityksille?

Tietojensiirto Euroopan Unionin ulkopuolisille maille tapahtuu mikäli:

  • Toimeksiantonne toteutetaan (maksut ja toimeksiannot)
  • Lain vaatiessa (esim veroraportointi) tai
  • Olet antanut meille tähän suostumuksen.

Tämän lisäksi tietojensiirto ulkopuolisille maille tapahtuu mikäli:

  • Mikäli tätä vaaditaan yksittäisissä tapauksissa esim IT-palvelujen tarjoaja on Yhdysvalloissa, tai muussa maassa ja haluamme varmistaa, että tietotekniikan toimintamme on Euroopan tietosuojan mukaisella tasolla.
  • Asianomaisen henkilön suostumuksella, tai rahanpesun ja terrorismin torjumiseksi. Muissa tapauksessa olemme myös siirtämään tietoja Euroopan Unionin tietosuojan mukaisesti rikollisuuden torjumiseksi.

7. Evästeet

Evästeet ovat pieniä tiedostoja, jotka palvelin tallentaa käyttäjän tietokoneelle selaimen (esim. Microsoft Explorer tai Mozilla Firefox) kautta. Niillä on kaksi tehtävää. Ensiksi ne auttavat selailussa muistamalla käyttäjänimet, salasanat ja mieltymykset, kuten kieliasetukset. Lisäksi on evästeitä, jotka rekisteröivät sivut, joilla vierailette, ja mahdollistaa mieltymyksienne arvioinnin. Näiden tietojen avulla mainostajat ja sivustojen hallinnoijat voivat sijoittaa sivustolle teitä kiinnostavia mainoksia. Lisäksi evästeillä voidaan estää, että näette aina saman mainoksen.

Mikäli tahdotte lisätietoa evästeistä, niin vierailkaa sivulla Cookie Policy.

8. Henkilötietojen säilyttäminen

Käsittelemme ja tallennamme henkilötietojasi, niin kauan kuin se on välttämätöntä sopimusehtojen ja oikeudellisten velvoitteiden täyttämiseksi.

Mikäli tietoja ei enää vaadita sopimusvelvoitteiden tai oikeudellisten velvoitteiden täyttämiseksi, niin ne poistetaan tietyn ajan kuluttua. Säilytämme kuitenkin tiedot seuraavissa tapauksessa:

• Noudattaaksemme kauppa- ja verotuslakeja: Verolaki, finanssivalvontalaki, rahanpesua ja terrorismin esto. Aikaraja tietojen säilyttämiseen on 5 vuotta.

• Lakisääteisistä syistä.

 9. Oikeudet käyttäjänä

Jokaisella käyttäjällä on pääsy omiin tietoihin Artikla 15 GDPR nojalla, oikeus vaatia epätarkkojen tai virheellisten tietojen oikaisua Artikla 16 GDPR, oikeus tietojen poistoon Artikla 17 GDPR, oikeus saada rekisterinpitäjä rajoittamaan käsittelyä Artikla 18 GDPR, vastustamisoikeus Artikla 21 GDPR ja oikeus tietojen siirtäminen Artikla 20 GDPR.

Käyttäjällä on oikeus hakea muutosta toimivaltaiselle tietosuojavaltuutellu (Artikla 77 DSGVO yhteydessä Artiklaan 19 BDSG).

Voitte peruuttaa suostumuksesi henkilötietojen käsittelyyn milloin tahansa. Tämä koskee myös sellaisten suostumusilmoitusten kumoamista, jotka annettiin meille ennen yleisen tietosuojadirektiivin voimassaoloa eli ennen 25.5.2018.

Peruuttaminen toimii vain tulevaisuudessa. Ennen peruuttamista ei ole tapahtunut käsittelyä.

10. Tiedonantovelvollisuus

Osana liikesuhteen aloittamista ja ylläpitoa teidän on luovutettava meille henkilökohtaisia tietojanne. Meillä on laillinen velvollisuus kerätä ja ylläpitää tietoja asiakkuussopimuksen aloittamiseksi, ylläpitämiseksi ja lopettamiseksi. Ilman näitä tietoja emme voi avata asiakkuutta.

Erityisesti rahanpesua koskievien määräysten vuoksi meidän on käytävä läpi henkilökohtaiset tietonne: Nimi, syntymäpaikka, syntymäaika, kansallisuus, osoite ja henkilöllisyystodistustiedot. Jotta voimme täyttää tämän laillisen velvollisuuden, teidän on annettava meillä nämä tiedot (rahanpesulaki) ja ilmoitettava meille välittömästi, mikäli tietoihin tulee muutoksia asiakkuussuhteen aikana.

Mikäli emme saa tarvittuja tietoja ja asiakirjoja, emme voi edetä asiakkuuden kanssa eteenpäin.

11. Automatisoidut yksittäispäätökset

Pääsääntöisesti emme tee päätöksiä, jotka perustuvat automaattiseen käsittelyyn (Artikla 22 GPDR) liikesuhteen aloittamiseksi ja toteuuttamiseksi. Mikäli käytämme näitä menettelytapoja, niin tulemme ilmoittamaan niistä erikseen (edellyttäen nämä ovat lakisääteisiä.

12. Profilointi

Ajoittain teemme profilointia, eli tietojen automaattista käsittelyä. Tämä pätee seuraaviin tapauksiin:

• Lakisääteisten ja lainsäädännöllisten vaatimusten vuoksi olemme sitoutuneet torjumaan rahanpesua, terrorismin rahoittamista ja omaisuusrikoksia. Tämän vuoksi teemme tietojen arviointia. Nämä toimenpiteet suojaavat myös sinua.

• Kohdennetun markkinoinnin ja laadun takaamisen vuoksi käytämme arviointityökaluja. Nämä mahdollistavat asiakkaan tarpeisiin perustuvan viestinnän ja mainonnan, mukaan lukien markkina-ja mielipidetutkimukset.

13. Tietosuojavaltuutettu

Sinulla on oikeus tehdä valitus tietosuojavaltuutetulle

Autoriteit Persoonsgegevens

Postbus 93374

2509 AJ Den Haag

14. Vastustamisoikeus , Artikla. 21 GDPR

a. Tapauskohtainen arviointi

Teillä on oikeus henkilökohtaiseen erityiseen tilanteeseensa liittyvällä perusteella milloin tahansa vastustaa henkilötietojen käsittelyä, joka perustuu Artikla 6 (1) (f) GDPR (data processing based on legitimate interests); Tämä pätee myös profilointiin Artikla 4 No. 4 GDPR markkinoinnissamme. Mikäli vastustatte, niin meillä on vastuu lopettaa henkilötietojen käsittely, mikäli laki ei siltä edellytä meiltä.

b. Oikeus vastustaa suoramarkkinointia varten

Yksittäisissä tapauksessa käsittelemme henkilötietoja suoramarkkinointia varten. Teillä on oikeus milloin tahansa vastustaa henkilötietojen käsittelyä tällaista markkinointia varten, mukaan lukien profilointia silloin kun se liittyy tällaiseen suoramarkkinointiin.

Mikäli vastustatte, niin meillä on vastuu lopettaa henkilötietojen käsittely kyseisiin tarkoituksiin.

Kirje voi olla muodoltaan vapaa ja se tulee lähettää seuraavaan osoitteeseen:

LYNX B.V.

Data Protection Officer

Herengracht 527

1017 BV Amsterdam

Alankomaat

privacy@lynx.nl

 

PDF

Pystyt löytämään PDF-tiedoston tietosuojalausunnosta täältä:

Kyllä, haluan ilmaisen tietopaketin

LYNX on paras osakevälittäjä kansainvälisillä markkinoilla. Tutustu tietopakettiin ja ota yhteyttä!

Information package image
Tietopaketin sisältö
  • Hinnasto
  • Salkunsiirtolomake
  • Perussopimus, marginaalisopimus, optio-ja futuurisopimus
  • Ilmainen e-kirja, joka sisältää 12 vinkkiä sijoittamiseen
required field
Antamalla meille tietojasi hyväksyt sen, että LYNX tallentaa tiedot ja käyttää niitä markkinointitarkoituksiin. Voit peruuttaa tämän ottamalla meihin yhteyttä info@lynxbroker.fi.
Yhteystieto ikoni Soita
+358 (0)9-4245 1439
Yhteystieto ikoni Lähetä sähköpostia
info@lynxbroker.fi
Yhteystieto ikoni Keskustele
chatissa