Riskinavigaattori

Riskinavigaattori (Risk Navigator) antaa sinulle yleiskuvan avoimien positioiden riskeistä. Riskinavigaattori näyttää avoimien positioiden riskin kreikkalaisen kirjainten avulla. Nämä ovat delta, gamma, vega ja theta. Lisäksi riskinavigaattori näyttää visuaalisesti avoimen position hinnan kehityksen. Alta löydät vaiheittaiset ohjeet riskinavigaattorin käytöstä.

1. Klikkaa Analytical Tools ruudun yläkulmassa .

2. Valitse Risk Navigator .

3. Valitse Open My Portfolio .

Riskinavigaattorin yläosassa näytetään tilisi saldo, marginaalivaatimukset sekä päivittäinen voitto tai tappio 1. Näytöllä näkyy yleiskatsaus kaikista avoimista positioista. Voit suodattaa positioita oikealla kohde-etuuden, valuutan ja eräpäivän mukaan 2. Vasemmalla puolella on kaavio, joka näyttää salkkusi voitot ja tappiot tietyn prosentuaalisen liikkeen mukaisesti 3.

 

 

1
2
3

Esimerkki
Salkussa on avoin positio AEX-indeksissä, joka koostuu yhdestä futuurista ja useista optioista, jotka erääntyvät marraskuussa. Kohde-etuutena on EOE. Riskinavigaattorissa tapahtuu kaksi muutosta. Ensinnäkin vain AEX-indeksin futuuri- ja optiosijoitukset näytetään 4. Merkitykselliset riskit on nyt eritelty valitulle kohde-etuudelle. Optioiden kreikkalaiset kirjaimet näyttävät kuinka paljon aika-arvoa (theta) päivässä kuluu vaihtoehdoista ja millä tavalla volatiliteetin liike (vega) vaikuttaa tulokseen 5. Sen alapuolella position tuloksen kaavio mukautetaan valitun kohde-etuuden perusteella 6. Tämä antaa heti käsityksen siitä, kuinka paljon tulos tietyllä AEX-tasolla on tällä hetkellä. Jos haluat tarkastella tulosta vanhentumisen yhteydessä, voit merkitä viimeisen käyttöpäivän kohtaan päivämäärä (date) , jolloin tämä tulos näkyy myös kaaviossa katkoviivalla 7.

4
5
6
7

Saatat olla myös kiinnostunut

Onko sinulla kysyttävää?

Ota meihin yhteyttä. Meihin saa yhteyden arkisin 9.00–19.00 numerossa 09 4245 1439 tai lähettämällä sähköpostia osoitteeseen info@lynxbroker.fi

Ota yhteyttä

Veeti Niskanen
Veeti Niskanen
Sijoitusasiantuntija