Markkinadatan tilaaminen

LYNX:in asiakkaana pystyt päättämään mitä maksullisia markkinatietoja tahdot vastaanottaa. Valikoimamme ovat erittäin runsaat, jonka takia saatat kokea, ettei oikean paketin löytäminen ole helppoa. Tässä artikkelissa esittelemme, miten löydät tarvittavat tiedot. 

Datatyypit

LYNX:illä voit valita joko reaaliaikaisen tai viivästyneen datan välillä ja joillekin pörsseille ei ole valittavasti lainkaan dataa tarjolla.

1
2
3
Kuvan keskimmäiseltä riviltä pystyt näkemään reaaliaikaiset tiedot. Tunnistat tämän siitä, että tausta on musta.

Ensimmäisellä rivillä ylhäällä ei ole lainkaan kurssitietoja, mutta pystyt joko tilaamaan ne erikseen napsauttamalla Market Data Subscription  1 tai valitsemaan myöhästyneet tiedot 2

Myöhästyneet tiedot pystyt aina tunnistamaan siitä, että arvopaperin kohdassa LAST näkyy D-kirjain. 3.

Reaaliaikaisten tietojen tilaaminen järjestelmän kautta

Mikäli olet kirjautunut LYNX:in Trader Work Station järjestelmään ja tahdot tilata reaaliaikaisia tietoja, niin pystyt tekemään sen myös seuraavalla tavalla:

Reaaliaikaisten tietojen tilaaminen onnistuu siis napsauttamalla Market Data Subscription kohtaa, jolloin aukeaa uusi ikkuna. Tässä ikkunassa tulet näkemään eri datapaketteja haluamallesi tuotteelle ja niiden hinnat. Mikäli Market Data Subscription vaihtoehtoa ei ole näkyvillä, niin pystyt löytämään tilausruutuikkunan myös seuraavalla tavalla:

Lisää halumasi tuote järjestelmään, jonka jälkeen napsauta sitä hiiren oikealla painikkeella ja valitse Launch Market Data Subscription manager.  1 Esimerkissämme tahdomme tarkastella, mitä eri datapaketteja on olemassa Telialle.

1
Reaaliaikaisten tietojen tilaaminen Tilinhallinnan kautta

Pystyt tutkimaan ja valitsemaan reaaliaikaisia datapaketteja myös suoraan Tilinhallinnan kautta.

Napsauta tästä kirjautuaksesi Tilinhallintaan.

Valitse Manage Account 1 ja Trade Configuration 2 ja Market Data 3 .

koersdata 4
1
2
3
Valitse seuraavaksi Market Data Assistant 4.

koersdata 5
4
Olet nyt kohdassa Market Data Assistant. Tällä sivulla pystyt määritellemään parametrejä sijoitustuotteille, joille tahdot hankkia reealiaikaiset kurssit.

koersdata 6

Pystyt antamaan tuotteen symboolin tai ISIN-koodin, määrittelemään sen pörssin, jonka tietoja tahdot vastaanottaa, tai valuutan, jolla tuotetta vaihdetaan, sekä tuotteen tyypin.

Mikä datapaketti valita?

Esimerkki: E-mini S&P500 future

Mikäli tahdot vastaanottaa reaaliaikaisia tietoja E-mini S&P500-futuurille, sinun tulisi syöttää seuraavat tiedot:

koersdata 7

Tämän jälkeen tulet näkemään paljon eri paketteja ja eri kuukausihintoja (Monthly Fees). Mikä paketti olisi paras?

Ensiksi on syytä huomata, että 5 ensimmäistä pakettia koskevat vain E-mini S&P500-futuuria, kun taas alin paketti on relavantti vain Eversource Energy osakkeelle. Alimman paketin voimme siis jättää huomioimatta välittömästi.

Mikäli ES futuuri on ainoa tuote, jolle tahdot saada reaaliaikaisia tietoja, niin silloin halvin paketti olisi paras (CME Real-Time (NP, L1), joka maksaa vain 1.25 USD kuukaudessa.

Mikäli taas tahdot saada depth book tietoja samalla futuurille, niin silloin on parasta valita CME Real-Time (NP,L2), joka maksaa 6 USD kuukaudessa.

Tahdotko myös muiden futuureiden ja yhdysvaltalaisten arvopapereiden reaaliaikaiset tiedot? Valitse silloin US Value Bundle (NP), joka on 10 USD kuukaudessa. Huomio: Mikäli kaupankäyntikulusi ovat yli 30 US dollaria kuukaudessa, niin datapaketti on ilmainen.

Jos tahdot myös depth book tiedot  kaikille futuureille, niin voit myös lisätä US Value Bundle PLUS (NP, L2) , joka maksaa 5 USD kuukaudessa.

Esimerkki 2: Adidas AG (ADS) osake

Mikäli tahdot vastaanottaa reaaliaikaisia tietoja Adidas AG osakkeelle, sinun tulisi syöttää seuraavat tiedot:

koersdata 8

Tämän jälkeen tulet jälleen näkemään paljon eri paketteja ja eri kuukausihintoja (Monthly Fees). Mikä paketti olisi paras?

Tässä tapauksessa pystyt näkemään kaikki eri datapaketit niille pörsseille, joissa Adidas vaihtaa.  Pörssit ovat seuraavat: Italian pörssi (BVME), Stuttgartin pörssi (SWB), Sveitsin pörssi (SIX Swiss Exchange), Frankfurtin pörssi (Frankfurt/Xetra), Turquoise ja BATS/Chi-X.

Tämän lisäksi paketit ovat jaettu level 1 ja level 2 paketteihin. Level 1 paketilla tulet näkemään parhaimman tarjous-ja myyntihinnan, sekä näiden volyymit. Level 2 paketti tarjoaa myös depth book tiedot. Tämä kattaa yleisesti viisi eri myyntilaitaa ja volyymit.

Kannatta myös huomioda, että esim BATS/Chi-X pörssin tiedot ovat täysin ilmaiset, joten sen voi myös huoletta valita.

Täältä pystyt löytämään myös tarkemmat tiedot hinnoista.

Saatat olla myös kiinnostunut

Onko sinulla kysyttävää?

Ota meihin yhteyttä. Meihin saa yhteyden arkisin 9.00–19.00 numerossa 09 4245 1439 tai lähettämällä sähköpostia osoitteeseen info@lynxbroker.fi

Ota yhteyttä

Veeti Niskanen
Veeti Niskanen
Sijoitusasiantuntija