Sijoittaminen kannabisosakkeisiin- Medical Marijuana ETF

Kiinnostaako sijoittaminen kannabisosakkeisiin? Ajatus saattaa kuulostaa oudolle, mutta tarkastellaanpa asiaa kuitenkin tarkemmin.

Olet varmasti kuullut sanonnan ”Kaikki mitä voidaan keksiä, on jo keksitty”. Usein tämä tuntuu pitävän paikkansa myös osakemarkkinoilla, kun uusien sijoituskohteiden löytäminen tuntuu haastavalle. Monet ovat kuitenkin löytäneet uusia mahdollisuuksia kannabisyrityksistä, joissa nähdään tulevaisuus. Idea kannabisosakkeisiin sijoittamisesta sai lisää pontta vajaa viikko sitten, kun Toronton osakemarkkinoilla pystyi ensimmäistä kertaa käymään kauppaa kannabis-ETF:llä.

Sijoittaminen kannabisosakkeisiin

Miksi sijoittaminen kannabisosakkeisiin voisi kannattaa?

Kanadasta kantautui äskettäin uutisia, joiden mukaan maa olisi laillistamassa kannabiksen viihdekäyttöön kesällä 2018. Lakimuutoksen jälkeen Kanadan provinssit voivat itsenäisesti päättää missä ja miten marihuanaa tullaan myymään. Lääkekannabis on ollut sallittua Kanadassa jo vuodesta 2001 lähtien ja osa lääkekannabisyrityksistä ovat olleet sijoittajien tarkastelun alla jo pitkään.

Yhdysvalloissa asenteet kannabista kohtaan ovat muuttuneet myös yhtä lailla salliviksi. Kannabislakien uudistajille suurin voitto oli se, kun Coloradon ja Washington laillistivat kannabiksen viihdekäytön vuonna 2012. Presidentinvaalien yhteydessä järjestetyissä kansanäänestyksissä myös Kalifornia, Nevada, Massachusetts ja Maine päätyivät samaan ratkaisuun. Lääkekäytön sallivat Florida, Arkansas ja Pohjois-Dakota.

Mitä Yhdysvallat edellä, sitä Eurooppa perässä. Euroopan jättiläinen Saksa laillisti myös lääkekannabiksen vuoden alussa. Näin ollen lääkekannabiksen käytöstä tuli sallittua useiden eri vakavien sairauksien hoitoon, kuten syövät ja ms-tauti.

Mitä tämä siis käytännössä tarkoittaa?  Ne sijoittajat, jotka kannabisosakkeita ostavat, uskovat siihen, että kannabis tullaan laillistamaan vielä muutaman vuoden sisällä kaikissa Yhdysvaltojen osavaltioissa, joista se pikku hiljaa leviää koko Eurooppaan. Sijoittajien unelmissa tämä saa aikaan niin sanotun kannabiskulttuurin kukoistuksen, jonka vaikutukset näkyvät monilla eri sektoreilla. Oletukset viittaavaat esimerkiksi siihen, että kannabiksen käyttö lääkkeenä tulee yleistymään, mikä saattaa haastaa kaikki perinteiset lääkeyritykset. Kannabiksen laillistamisen uskotaan tarjoavan myös kansantaloudellisia mahdollisuuksia, koska se tulisi johtamaan uuden teollisuuden alan syntymiseen. Mikäli olet samoilla linjoilla, niin ehkä kannabikseen sijoittaminen ei ole niin huono ajatus.

Medical Marijuana

Muutaman päivän ajan Toronton osakemarkkinoilla on ollut mahdollista käydä kauppaa maailman ensimmäisellä kannabis-ETF:llä.  ETF:n nimi on Horizons Medical Marijuana Life Sciences ETF ja tuotteen löytää seuraavalla tickerillä: HMMJ. ETF tarjoaa suoran yhteyden Pohjois-Amerikassa listattuihin biotekniikka-ja lääkekannabisyritysten osakkeisiin. Kuuluisiin yrityksiin lukeutuu muun muassa GW Pharmaseuticals, Aurora Cannabis ja Canopu Growth Corporation. GW Pharmaceuticals yrityksen tämän hetkinen markkina-arvo on 3 miljardia dollaria.

Kyseinen ETF tarjoaa edullisen keinon sijoittaa kannabisyrityksiin mikäli vain uskoa riittää kyseisiin markkinoihin.  ETF:n arvo pyörii tällä hetkellä 10.75 dollarissa ja sen on myös löydettävissä LYNXin kautta.

Onko sinulla kysyttävää kyseisestä ETF:stä tai kenties kiinnostusta tietää mikäli joku muu arvopaperi löytyy järjestelmästämme. Ota meihin yhteyttä sähköpostitse info@lynxbroker.fi tai puhelimitse 09 4245 1439, niin tarkastamme asian sinulle.

Tässä artikkelissa esitetyt mielipiteet ja näkökulmat eivät ole sijoitusneuvontaa, vaan kirjoittajan omia mielipiteitä. Emme suosittele lukijaa tekemään sijoituspäätöksiä artikkelin pohjalta. Kirjoittaja ei myöskään omista artikkelissa mainittuja arvopapereita    

Youri Sleutel

Youri Sleutel

Sijoitusasiantuntija

Youri toimii sijoittamisen asiantuntijana Lynxillä. Hän kirjoittaa artikkeleita sijoittamiseen ja sijoitustuotteisiin liittyen. Tämän lisäksi Yourin vastuulla on kaupankäyntijärjestelmien opastusvideoiden teko.

Kyllä, haluan ilmaisen tietopaketin

LYNX on paras osakevälittäjä kansainvälisillä markkinoilla. Tutustu tietopakettiin ja ota yhteyttä!

Information package image
Tietopaketin sisältö
  • Hinnasto
  • Salkunsiirtolomake
  • Perussopimus, marginaalisopimus, optio-ja futuurisopimus
  • Ilmainen e-kirja, joka sisältää 12 vinkkiä sijoittamiseen
required field
Antamalla meille tietojasi hyväksyt sen, että LYNX tallentaa tiedot ja käyttää niitä markkinointitarkoituksiin. Voit peruuttaa tämän ottamalla meihin yhteyttä info@lynxbroker.fi.
Yhteystieto ikoni Soita
+358 (0)9-4245 1439
Yhteystieto ikoni Lähetä sähköpostia
info@lynxbroker.fi
Yhteystieto ikoni Keskustele
chatissa