Mikä on futuuri? Vinkkejä futuurikauppaan

Mikä on futuuri?

Futuuri on julkisesti noteeerattu johdannaissopimus, jolla sitoudutaan ostamaan ja myymään tiettynä tulevaisuuden ajankohtana kohde-etuutta, kuten osakkeita tai velkakirjoja, tiettyyn ennaltamääriteltyyn hintaan. Futuurikauppaa käyvät sijoittajat jakautuvat kahteen eri koulukuntaan. Jotkut sijoittajat käyttävät futuureja suojautuakseen kohde-etuuden hinnanmuutoksilta. Toiset sijoittajat taas spekuloivat markkinahinnan muutoksella ja yrittävät täten tehdä voittoja.

futuuri

Futuurikaupalla on maine spekulatiivisena ja korkean riskin sijoittamisena. Tämä on osittain oikeutettua ottaen huomioon futuurikaupoilla miljoonien voitot ja tappiot tehneet sijoittajat ja pankit. Futuurisijoittaminen tuli monen tietoisuuteen kun Barings Bankin työtekijä ajoi koko pankin konkurssiin tekemällä 1,3 miljardin dollarin tappiot futuurikaupoillla.

Futuurit voivat kuitenkin olla kuitenkin myös sopivia riskisijoittamista välttävälle sijoittajalle. Tässä artikkelissa esittelemme eri tyyppisiä futuureja, niiden kaupankäyntiin soveltuvia strategioita, sekä parhaita työkaluja näiden strategioiden toteuttamiseen.

Erityyppiset futuurit

Futuureja on tarjolla maailmanlaajuisesti erittäin laaja kirjo. Futuureilla on erityyppisiä kohde-etuuksia, kaupankäyntiaikoja ja kertoimia. Sijoittajan on myös tärkeä olla tietoinen tuotteen likviditeetistä, eli siitä kuinka helposti tuote on vaihdettavissa takaisin käteiseksi.

Yksi tärkeimmistä valinnoista futuurikaupoissa, on kohde-etuuden valitseminen. Sijoittajan tulisi miettiä, missä osa-alueilla hänen osaamisensa on kaikkein vahvinta. Onko sinulla laaja ymmärys raaka-ainekaupasta tai joukkovelkakirjoista? Vai haluatko mielummin valita kohde-etuudeksi indeksin, kuten Dow Jonesin tai Nasdaqin? Valinta on sinun.

Futuurikaupassa, niin kuin muussakin sijoittamisessa, pörssin aukioloalat on hyvä pitää mielessä. Esimerkiksi Tokion pörssin Nikkei 225 futuuri voi tuntua mielenkiintoiselta sijoituskohteelta, mutta sijoittajian tulisi pitää mielessä että kauppaa kyseisellä tuotteella käydään yöllä ja aikaisin aamusta Suomen aikaa.

Hinnoittelu ja marginaali

Futuurin hinta määrittyy kohde-etuuden käteismarkkinahinnan (spot-hinnan) mukaan. Mitä lähempänä futuurin toteutushetki on ostohetkestä sitä pienempi ero spot-hinnalla ja forward-hinnalla (toteutushinnalla). Kohde-etuuden riskitaso vaikuttaa futuuriin vaadittuun marginaaliin.

Strategiat futuurikauppaan

Monet ammattisijoittajat käyvät futuureilla päiväkauppaa. He saattavat pitää positioita avoimina vain muutamia sekunteja. Tämä vaatii sijoittajalta tarkkuutta ja hyvää ajoitusta. Sijoittajat saavat vain pieniä voittoja tämäntyyppisestä kaupankäynnistä, joten he tekevät useita toimeksiantoja päivittäin. Päiväkauppaa käyvät sijoittajat käyttävät teknisiä analyysejä arvioidakseen oikean ajan toimeksiannon tekemiseen.

Sijoittajat jotka käyvät futuurikauppaa pidemmällä aikavälillä tekevät yleensä sijoituspäätöksensä kohde-etuuden hintaan vaikuttavan yleisen trendin perusteella. Täten sijoittajat käyttävät useimmiten fundamenttianalyysia työkaluna kohde-etuuden arvon muutoksen arvioimiseen.

Lynxillä on työkalut kaikentyyppisen futuurikaupan tueksi. Lynxiltä löytyy yli 80 eri indikaattoria, joita yhdessä käyttämällä sijoittaja voi saada tukea sijoituspäätöksen tekemiseen. Esimerkiksi BookTrader ja ChartTrader ovat erinomaisia työkaluja päiväkauppaa tekeville sijoittajille, joiden avulla sijoittaja voi seurata kurssien kehitystä reaaliajassa ja tehdä toimeksiantoja vain kahdella hiiren painalluksella.

Lynxin edulliset hinnat futuurikauppaan

futuuri hinnat usa

 

futuurit-hinnat-eurooppa

Mikäli sinulla on lisäkysymyksiä koskien futuurikauppaa, tai hintoja, niin älä epäröi ottaa yhteyttä Lynxin asiakaspalveluun.

Tämän artikkelin sisältö ei ole tarkoitettu sijoitusneuvoksi ja investointi päätöksiä ei tule tehdä tämän artikkelin perusteella. Artikkelin kirjoittajalle ei ole avoimia positioita edellämainituissa rahoitusvälineissä.

Kaarlo Pasternack

Kaarlo Pasternack

Yhteyspäällikkönä

Kaarlo Pasternack toimii yhteyspäällikkönä Lynxin suomalaisille asiakkaille. Kaarlo kirjoittaa sijoittamiseen ja rahoitusmarkkinoihin liittyviä artikkeleita sekä ohjeistaa suomalaisia asiakkaitamme Lynxin kaupankäyntijärjestelmien käytössä.

Kyllä, haluan ilmaisen tietopaketin

LYNX on paras osakevälittäjä kansainvälisillä markkinoilla. Tutustu tietopakettiin ja ota yhteyttä!

Information package image
Tietopaketin sisältö
  • Hinnasto
  • Salkunsiirtolomake
  • Perussopimus, marginaalisopimus, optio-ja futuurisopimus
  • Ilmainen e-kirja, joka sisältää 12 vinkkiä sijoittamiseen
required field
Antamalla meille tietojasi hyväksyt sen, että LYNX tallentaa tiedot ja käyttää niitä markkinointitarkoituksiin. Voit peruuttaa tämän ottamalla meihin yhteyttä info@lynxbroker.fi.
Yhteystieto ikoni Soita
+358 (0)9-4245 1439
Yhteystieto ikoni Lähetä sähköpostia
info@lynxbroker.fi
Yhteystieto ikoni Keskustele
chatissa