Kaupankäynti viputuotteilla Trader Work Station -kaupankäyntijärjestelmässä on yksinkertaista ja helppoa. Kaupankäynti voidaan jakaa kolmeen osaan: tuotteen hakeminen ja valitseminen, toimeksiannon asettaminen ja position ostaminen sekä position myyminen.

Viputuotteen hakeminen ja valitseminen

Viputuotteita haetaan samalla tavalla kuin muitakin sijoitustuotteita, osakkeita tai futuureja. Napauttamalla kaupankäyntijärjestelmässä tyhjää riviä pääset syöttämään hakemasi tuotteen nimen. Tässä esimerkissä haluan ostaa sertifikaattia, jonka kohdeosuutena on kulta ja vipuvaikutus on viisinkertainen.

Viputuotteiden etsiminen

Tämän jälkeen painettuasi ’Enter’, järjestelmä avaa uuden ikkunan, jossa on esillä kaikki haulla löytyneet rahoitustuotteet. Seuraavaksi valitset listasta haluamasi tuotteen ja painat ’OK’.

Viputuotteet

Nyt voit valita missä pörssissä haluat käydä kauppaa, mutta pääsääntöisesti viputuotteilla käydään kauppaa liikkeellelaskijan määrittämällä markkinapaikalla, joten voit valita markkinapaikaksi ’SMART’.

Viputuotteen hakeminen

Tuote ilmestyy kaupankäyntijärjestelmässä valitsemallesi riville, jonka jälkeen voit asettaa toimeksiantoja tuotteelle.

Viputuotteilla kaupankäynti

Kuten kaikkien muidenkin rahoitusinstrumenttien kanssa, voit myös käyttää tuotteelle yksilöllistä ISIN-koodia hakemisessa. Syötät vain ISIN-koodin tyhjälle riville ja painat ’Enter’ ja valitset markkinapaikan, jonka jälkeen tuote lisätään kaupankäyntijärjestelmässä valitulle riville.

Toimeksiannon asettaminen ja position ostaminen

Toimeksiannon asettaminen viputuotteelle tapahtuu samalla tavalla kuin osakkeelle. Osto-toimeksiannon voit asettaa painamalla kyseisen tuotteen ’Ask’-sarakkeen hintaa, jolloin järjestelmä avaa uuden ikkunan, jossa voit asettaa toimeksiannolle haluamasi vaatimukset kuten voimassaoloajan, ostohinnan ja -määrän sekä toimeksiannon tyypin. Kun olet valinnut toimeksiannolle haluamasi ehdot, voit painaa sinisellä pohjalla lukevaa ’Transmit’-painiketta jolloin toimeksianto välitetään pörssiin. Tässä esimerkissä haluan ostaa 50 kappaletta sertifikaattia markkinahintaan, joten valitsen kohtaan ’Quantity’ 50 ja kohtaan ’Order Type’ MKT eli markkinahintainen toimeksianto.

Viputuotteet tilausruutu

Kun olet asettanut toimeksiannon, tulee se näkyviin kohdeosuuden alapuolelle omalle riville. Järjestelmä ilmoittaa toteutuneesta toimeksiannoista oikeaan alakulmaan ilmestyvällä pop-up ikkunalla.

Viputuotteet osto

Position myyminen

Kuten myös ostaminen, viputuotteissa position myyminen tapahtuu samalla tavalla kuin osakkeissa. Myyntitoimeksiannon voit asettaa painamalla kyseisen tuotteen ’Bid’-sarakkeen hintaa, jolloin järjestelmä avaa uuden ikkunan, jossa voit asettaa toimeksiannolle haluamasi vaatimukset. Kun olet valinnut toimeksiannolle haluamasi vaatimukset, voit painaa ’Transmit’-painiketta, jolloin toimeksianto välitetään pörssiin.

Vaihtoehtoisesti, mikäli haluat myydä ostamasi position, voit painaa tuotteen riviä hiiren oikealla painikkeella, jolloin järjestelmä avaa valikon. Valikon yläreunassa on punaisella pohjalla painike, jossa lukee ’CLOSE’. Tästä painamalla järjestelmä avaa toimeksiantoikkunan, johon on automaattisesti asetettu koko positiosi myytäväksi.

Viputuotteet myynti

Huomioithan, että viputuotteet ovat pankin luomia ja hallinnoimia instrumentteja, josta johtuen niillä käytävä kauppa on pääsääntöisesti sijoittajan ja pankin välistä. Tästä johtuen spread osto- ja myyntilaidan välillä on lähtökohtaisesti vakio. Suosittelemme lukemaan tuotteeseen liittyvät ehdot liikkeellelaskijan nettisivuilta ennen kaupankäynnin aloittamista.

Lisää tietoa tarjottavista tuotteista, tuotteiden knock out -tasoista, hallinnointikuluista sekä kaikesta muusta tuotteisiin liittyvästä kannattaa myös hakea liikkeellelaskijan nettisivuilta. Euroopassa viputuotteita tarjoavia toimijoita ovat muun muassa Vontobel, Société Générale, City Group sekä Commerzbank.

Lisää tietoa kaupankäynnistä saat käyttöoppaista osoitteesta: www.lynxbroker.fi/asiakkaat/kasikirja/

Tässä artikkelissa ei ole annettu sijoitusneuvoja tai suosituksia. Mainitut viputuotteiden liikkeellelaskijat ovat esimerkkejä

 

--- ---

--- (---%)
Mkt Cap
Vol
Päivän ylin
Päivän alin
---
---
---
---

Displaying the --- chart

Displaying today's chart