Optioiden erääntyminen

Milloin ostamasi optiot erääntyvät?

LYNXin laadukkaiden sekä luotettavien kaupankäyntijärjestelmien kautta, sijoittajilla on pääsy yli sataan pörssiin ympäri maailman ja LYNX on ollut aktiivisten optiokaupankävijöiden suosiossa keski-Euroopassa jo monien vuosien ajan. Kauttamme sijoittajat voivat käydä optiokauppaa Euroopassa, Amerikassa sekä Aasiassa. Sijoittajalla on myös varaa valita, sillä tarjoamme osake-, indeksi-, valuutta- sekä futuurioptioita.

Vuosien saatossa olemme lisänneet tarjontaamme paljon erilaisia optioita. Ennen sijoittajille tarjottiin pääasiassa kuukausioptioita, jotka erääntyivät aina kyseisen kuukauden kolmantena perjantaina. Nykyään tarjoamme näiden kuukausioptioiden lisäksi myös viikko- sekä päiväoptioita, eli optioita on tarjolla, riippumatta sijoitushorisontista.

Mitä erääntyminen tarkoittaa ja milloin erääntyminen tapahtuu?

Option erääntymisellä tarkoitetaan aikaa jolloin kyseisen optiosopimuksen ehdot erääntyvät ja kaupankäynti optiolla päättyy. Normaaleilla optioilla on standardisoidut erääntymisajat. Yleisin erääntymispäivä optioille on kyseisen kuun kolmas perjantai ja erääntyminen tapahtuu pääasiassa pörssin sulkeuduttua. Esimerkiksi suurin osa yhdysvaltalaisista optioista erääntyy klo 23:00 siinä missä saksalaiset osakeoptiot erääntyvät klo 18:30 Suomen aikaa.

Haluatko tietää milloin optiosi erääntyvät? Alla on lyhyt katsaus kuukausioptioiden erääntymiseen.

  Saksalaiset osakeoptiot Saksalaiset indeksioptiot Yhdysvaltalaiset optiot
Päivä Kuukauden kolmas perjantai Kuukauden kolmas perjantai Kuukauden kolmas perjantai
Kaupankäynti päättyy klo 18:30 ESTX50 klo 13:00
DAX klo 14:00
klo 23:00
Optioiden erääntyminen: Yhdysvaltalaiset optiot

Yhdysvaltalaiset kuukausioptiot erääntyvät kyseisen kuukauden kolmantena perjantaina. Lähes kaikille optioille, erääntyminen tapahtuu klo 23:00 Suomen aikaa. On kuitenkin olemassa yksi poikkeusryhmä; S&P 500 (SPX) indeksioptiot erääntyvät klo 16:30, eli Yhdysvaltojen markkinoiden avauksessa. Tämä koskee kuitenkin vain niin sanottuja kvartaalioptioita (erääntyminen maalis-, kesä-, syys- ja joulukuussa), jotka ovat nimellisarvoltaan 100x suurempia kuin normaalit SPX indeksioptiot.

Optioiden erääntyminen: Saksalaiset osakeoptiot

Myös saksalaiset kuukausioptiot erääntyvät kyseisen option erääntymiskuukauden kolmantena perjantaina. Saksalaisilla osakeoptioilla voi käydä kauppaa klo 18:30 asti Suomen aikaa. Mikäli ostamasi option arvo on yli 0,01 EUR, LYNX toteuttaa kyseisen option ilmaiseksi. Kuukausioptioiden lisäksi LYNX tarjoaa myös viikko-optioita, jotka erääntyvät perjantaisin.

Optioiden erääntyminen: Saksalaiset indeksioptiot

Indeksioptioissa sijoittaja voi valita kuukausi-, viikko- ja päiväoptioita. Kaupankäynti saksalaisilla DAX- ja TecDAX-indeksioptioilla päättyy klo 14:00 ja MDAX-indeksioptioilla klo 13:05 Suomen aikaa (XETRA keskipäivän huuto). Eurostoxx50 indeksioptioiden kaupankäynti loppuu jo klo 12:00. Näiden optioiden selvityshinta ei ole indeksin viimeisin arvo, vaan selvityshinta muodostuu viimeisten kaupankäyntiminuuttien keskikurssista. Keskikurssi lasketaan ottamalla indeksin arvo kerran minuutissa.

Optiokaupankäynti LYNXillä – paras kansainvälinen optiovälittäjä

LYNXin tarjoama ammattilaisille kehitetty TWS kaupankäyntijärjestelmä mahdollistaa optioiden ostamisen, myymisen sekä kirjoittamisen helposti matalilla hinnoilla. Sijoittaja voi käydä kauppaa osake- ja indeksioptioilla vaivattomasti Amerikassa, Euroopassa sekä Aasiassa. Tarjoamme yli 3 000 erilaista osakeoptiota jo Yhdysvalloissa pelkästään. Lisäksi sijoittaja voi käydä kauppaa periaatteessa millä tahansa eurooppalaisella osake- tai indeksioptiolla Saksassa, Britanniassa, Hollannissa tai Ranskassa. Yksikään välittäjä ei tarjoa yhtä paljon optioita Saksaan kuin LYNX.

Tämän lisäksi LYNX haluaa tukea optiosijoittajia, tarjoamalla asiakkailleen OptionTrader ja ComboTrader -kaupankäyntityökalut ilmaiseksi. Näiden työkalujen avulla, sijoittaja voi arvioida riskit nopeasti ja (yhdistelmä)toimeksiantoja voi toteuttaa vaivatta. OptionTrader tarjoaa optioiden kreikkalaiset kirjaimet eikä sijoittajan tarvitse itse pähkäillä näitä. Vie sijoittamisesi seuraavalle tasolle LYNXin kaupankäyntityökalujen avulla.

7 syytä valita LYNX

 • Matala ja läpinäkyvä hinnoittelu
 • Volyymialennuksia aktiivisille kaupankävijöille
 • Sekä amerikkalaisia että eurooppalaisia optioita
 • Vakaat ja luotettavat kaupankäyntijärjestelmät
 • Kätevät työkalut: ComboTrader sekä OptionTrader
 • Toteuta optioyhdistelmiä välittömästi
 • Matalat dynaamiset marginaalivaatimukset

Matala ja läpinäkyvä hinnoittelu

LYNXin takuu: Ei piilokuluja.

LYNXin kautta voi sijoittaa ympäri maailman, poikkeuksellisen edullisilla hinnoilla ja ilman piilokuluja, kuten säilytyspalkkioita, palvelumaksuja tai osingonnostokuluja.

osakkeet-eurooppa-rebate
optiot
futuurit-forex

LYNXin tarjoamat työkalut optiokaupankäyntiin

OptionTrader: selkeä, analyyttinen, nopea

Kaikki mitä optiosijoittaja voi haluta: kiitos selkeän käyttöliittymän, OptionTrader sopii sekä aloittelijalle että ammattilaiselle. OptionTrader tarjoaa siistin ja selkeän valikon, josta sijoittaja voi valita haluamansa optiosopimuksen kohdeosuudelle. Työkalu tarjoaa myös monia moduuleja riski- ja portfolioanalysointiin, minkä lisäksi näet aina kaikki halutut tiedot tarjolla olevista optioista. Avainsanoina tehokkuus ja yksinkertaisuus.

Toiminnot lyhyesti

 • Kaikki optiot kohdeosuudelle yhdellä silmäyksellä
 • Optiokaupankäyntiä yhdellä painalluksella. Muokkaa ja tarkastele optiotoimeksiantojasi
 • Muokkaa ruutu omiin tarpeisiisi
 • Sopimuskohtainen implisiittinen volatiliteetti
 • Laske optiosopimuksen arvo
 • Open Interest ja kreikkalaiset kirjaimet (Delta, Gamma, Vega ja Theta)

ComboTrader: nopeus & turvallisuus

Optioyhdistelmiä helposti ja selkeästi pörssistä: ComboTrader on ideaali työkalu optiosijoittajalle, joka haluaa toteuttaa useita optioyhdistelmiä samaan aikaan. Työkalun ansiosta sijoittajan ei tarvitse toteuttaa transaktioita yksi kerrallaan. Kun toimeksianto on toteutettu, voit olla varma siitä, että koko yhdistelmä on salkussasi. Voit helposti toteuttaa strategioita kuten spread, straddle tai butterfly tai luoda kokonaan omia optioyhdistelmiä.

Toiminnot lyhyesti

 • Luo optioyhdistelmiä ja lähetä yhdistelmätoimeksiantoja
 • Kaupankäyntiä kaikilla kohdeosuuksilla (osakkeet, optiot tai futuurit)
 • Yhdistelmän osto- ja myyntilaita yhdellä silmäyksellä
Yhteystieto ikoni Soita
+358 (0)9-4245 1439
Yhteystieto ikoni Lähetä sähköpostia
info@lynxbroker.fi
Yhteystieto ikoni Keskustele
chatissa