Suojaus

Vain sinulla on pääsy tilillesi

Lynxillä tilisi on suojattu erittäin tiukoilla turvatoimilla luvatonta pääsyä vastaan. Tämän toteuttamiseksi tarjoamme kirjautumistunnusten lisäksi seuraavat turvatoimet:

  • Uniikki turvakortti ylimääräisenä turvatoimena kirjauduttaessa sisään
  • Turvasovellus, jonka voi asentaa älypuhelimeen ja jossa voi käyttää koodina sormenjälkeä (valinnainen)
  • Mahdollisuus asettaa rajoituksia IP-osoitteille. Näin voit itse määrätä, mistä sijainn(e)ista Lynxin tilille voi kirjautua

Lisäksi siirto arvo-osuustililtä vastatilille on mahdollista ainoastaan silloin, kun vastatilin numero on todennettu. Lyhyesti sanottuna, järjestelmämme valvoo jatkuvasti kaikkia toimintoja ja tekee muutokset vasta kun olet vahvistanut ne henkilökohtaisesti muutamien turvakysymysten ja/tai -koodien avulla.

 Kuinka arvo-osuustilini suojataan?

Arvo-osuustilinne on suojattu monin tavoin. Rahat voidaan siirtää vain vastatilille, joka on täsmälleen samalla nimellä kuin arvo-osuustilinne. Rahan siirtääminen arvo-osuustililtänne toisille henkilöille/yrityksille ei siis ole mahdollista.

Jokaisella asiakkaalla on henkilökohtainen käyttäjänimi ja salasana, jotka voidaan muuttaa asiakkaan niin halutessaan. Sen lisäksi on mahdollista pyytää uniikki turvakortti, joka mahdollistaa ylimääräisen suojauksen kirjauduttaessa sisään. Tilin hallintatiedoissa voidaan lisäksi ilmoittaa, mistä tietyistä IP-osoitteista voidaan kirjautua sisään.

Kuka säilyttää rahojani ja osakkeitani?

Asiakkaiden varat ovat erillisillä tileillä. Tämä suojaus on perusperiaate SEC:n (United States Securities and Exchange Commission) ja CFTC:n (Commodity Futures Trading Commission) sääntöjen mukaan. Nämä varat ovat täysin erillään IB LLC:n (Interactive Brokers) pääomasta. IB raportoi päivittäin CFTC:lle ja viikoittain SEC:lle vastaako saldo asiakkaiden varojen summaa. IB tallettaa säilytettävät arvo-osuudet erilliseen säilytysyritykseen. Siinä epätodennäköisessä tapauksessa, että IB menisi konkurssiin, arvo-osuutenne ja varanne voidaan siirtää heti takaisin (paitsi jos käytte vivutettua kauppaa).

IB on myös tallettanut ylimääräisen omien varojen puskurin erilliselle tilille varmistaakseen, että varat riittävät asiakkaiden suojaamiseen. Asiakkaiden erilliset varat on jaettu 14 suuren yhdysvaltalaisen pankin kesken (enintään 5 % per pankki) ja ne on sijoitettu osaksi valtion obligaatioihin.

Onko varoillani vielä muu suojaus?

Siinä hyvin epätodennäköisessä tapauksessa, että IB:n erilliset varat eivät riitä kaikkien saatavien kuittamiseen, Lynxin asiakkailla on vielä yhdysvaltalaisen Securities Investor Protection Corporationin (SIPC) ja englantilaisen Lloydsin tarjoama suoja. SIPC on välittäjien riippumaton elin Yhdysvalloissa. Miltei kaikki välittäjät Yhdysvalloissa ovat SIPC:n jäseniä. Maksukyvyttömyyden, konkurssin tai välittäjän valtuuttamattoman toiminnan ollessa kyseessä, SIPC korvaa vahingon sijoittajille, joilla on tili siihen kuuluvalla välittäjällä.

Koska tilinne on Lynxin kautta IB UK:lla, teillä on vielä mahdollisuus valita IB:n maksukyvyttömyyden varalta U.K. Financial Services Compensations Scheme -suojaus (FSCS). Selvyyden vuoksi on mainittava, että jos valitsette SIPC:n suojauksen (katso yllä), ette voi enää valita FSCS:n suojausta. FSCS:n suojaus tarkoittaa, että tilinne on suojattu 50 000 GBP:n summaan asti. Lisätietoja FSCS:stä saa osoitteesta www.fscs.org.uk. Voitte halutessanne lukea lisätietoja UK Financial Conduct Authority:sta (FSA) osoitteessa www.fsa.org.uk. Tämä järjestelmä kattaa välittäjän mahdollisen laiminlyönnin tai maksukyvyttömyyden, mutta ei tappioita, jotka aiheutuvat arvo-osuuskaupasta.

Edellä mainitut korvaukset koskevat rahasaldoa, arvopapereita, obligaatioita ja osakeoptioita. Korvaus ei koske indeksioptioita ja futuuripositioita. Myös nämä positiot ovat täysin turvassa talletettuina erillisille tileille, mutta SIPC:n/Lloydsin korvaus ei koske niitä.