Suostumus tilisi migraatioon Yhdistyneestä kuningaskunnasta Irlantiin

Brexitin takia olemme kutsuneet sinut siirtämään LYNXin kautta avatun tilin, jota säilytetään Interactive Brokers UK Limitedissä (“IBUK“) Interactive Brokers Ireland Limitediin. Migraatiolla varmistamme, että LYNX voi jatkaa palvelun tarjoamista sinulle ilman merkittäviä muutoksia.

Haluamme kertoa sinulle tämän sivun välityksellä muutoksista, jotka koskevat tiliäsi, kun migraatio on valmis.

Mikäli et ole vielä hyväksynyt migraatiota, tiliisi sovelletaan rajoituksia. Tämä tarkoittaa, ettet voi avata uusia positioita ja voit ainoastaan sulkea tai vähentää avoimia positioita. Rajoitusten poistamista varten sinun tulee hyväksyä migraatio. Kun olemme vastaanottaneet hyväksynnän, käsittelemme sen mahdollisimman pian ja rajoitukset poistetaan noin 5 päivän kuluessa. Näet alla vaiheittaiset ohjeet migraation hyväksymistä varten.

Mikä tulee pysymään samana migraation jälkeen?

Mikä tulee muuttumaan migraation jälkeen?

Kuinka voin hyväksyä siirtymisen IBIE:hen?

Suostumuksesi antamiseksi sinun on ensin kirjauduttava sisään Tilinhallintaan syöttämällä käyttäjätunnuksesi ja salasanasi, sekä todentautumalla käyttäen kaksivaiheista tunnistautumista.

Kun olet kirjautunut sisään, näet heti alla olevan ikkunan:

1
2

Tässä ikkunassa voit hyväksyä siirron valitsemalla vaihtoehdon ”Yes, I would like to continue the Proposed Transfer”. 1

Klikkaa sitten [Continue] -painiketta 2  ja uusi ikkuna avautuu.

Ire Migration 2
3

Seuraavaksi sinun on annettava hyväksyntä useille tulevaa IBLUX-tiliäsi koskeville oikeudellisille näkökohdille. Annat hyväksynnän klikkaamalla [I Agree]-painiketta oikeassa alakulmassa. 3

Tässä vaiheessa näyttöön tulee yleiskatsaus henkilökohtaisista tiedoistasi.

4
5

Jos näytetyt tiedot ovat oikein, voit vahvistaa ne oikeassa alakulmassa napsauttamalla [My information is correct] -painiketta. 4

Jos tietyt tiedot eivät vastaa nykyistä tilannettasi, voit muuttaa niitä käyttämällä osion otsikon vieressä olevaa   -kuvaketta.5

Huomio: Jos et ole kirjautunut sisään Tilinhallintaan pitkään aikaan, on mahdollista, että joudut syöttämään tietyt henkilötiedot uudelleen tässä vaiheessa.

Neljännessä vaiheessa saat yleiskatsauksen kaikista tilisi uusista sopimusehdoista.

6
7

Voit hyväksyä nämä uudet ehdot kirjoittamalla etunimesi ja sukunimesi sivun alaosassa olevan ”Signature” vieressä olevaan kenttään. 6 Huomaa, että syötetyssä tekstissä erotetaan isot ja pienet kirjaimet.

Lopuksi vahvistat sopimuksen klikkaamalla [Continue]-painiketta7

Onnittelut, olet suorittanut kaikki siirtoprosessin vaiheet ja tilisi siirretään pian IBIE:hen.

Huomio: Jos Interactive Brokers:illa ei enää ole voimassa olevaa henkilötodistusta tai todistusta asuinpaikasta, sinun on lisäksi ladattava nämä asiakirjat.

Ainoastaan tietyt vaatimukset täyttävät asiakirjat voidaan hyväksyä. 

Voit valita ladattavat asiakirjat joko:

a) Skannaamalla QR-koodin asiakirjojen valitsemiseksi älypuhelimella.
b) Klikkaamalla [Choose file]-painiketta valitaksesi asiakirjat tiedostoistasi.

Kun olet valinnut asiakirjat, voit ladata ne Interactive Brokers:ille klikkaamalla [Upload]-painiketta.

Huomioithanettä jos et anna suostumustasi migraatioonuusien toimeksiantojen tekeminen ja positioiden ja / tai varojen siirtämiseen arvo-osuustilille voi tulla rajoituksia. 

Migraatioprosessi

Migraatio IBUK-yksiköstä toiseen IBKR-yksikköön EU:ssa kestää kaksi päivää. Arvo-osuustilisi toimintoja rajoitetaan migraation aikana enintään 15 minuuttia, joka suunnitellaan toteutettavan normaalien kaupankäyntiaikojen ulkopuolella. IBKR automatisoi varsinaisen migraatioprosessin ja se aloitetaan, kun olet hyväksynyt migraation tilinhallinnan kautta. Migraatio ei vaikuta arvo-osuustilin positioihin tai tilin asetuksiin.

1. Migraation valmistelu

Migraation yhteydessä nykyinen arvo-osuustilisi IBUK:ssa kopioidaan IBIE:lle tai IBLUX:lle. Kaikki asetukset ja kirjautumistiedot kopioidaan, jotta migraatio onnistuu nopeasti.

2. Suostumus migraatioon

Sinulle ilmoitetaan mahdollisista sopimukseen ja liiketoimintaan liittyvistä muutoksista. Pyydämme suostumustasi migraatioon tilinhallinnan kautta.

3. Migraation synkronointi

Teemme ensin sisäisen tarkastuksen, jonka jälkeen nykyinen arvo-osuustilisi synkronoidaan uuden tilin kanssa. Synkronoinnin jälkeen aktivoimme uuden tilin.

4. Portfolion migraatio

Siirrämme kaikki positiosi ja käteisesi nykyiseltä arvo-osuustililtä uudelle tilille. Onnistuneen siirron jälkeen vanha tilisi suljetaan IBUK:lla. Voit kuitenkin edelleen katsoa ja ladata tiliotteita tilinhallinnan kautta.

5. Migraation valmistuminen

Kun migraatio on valmis, teemme sisäisen tarkistuksen tilisi onnistuneen siirron vahvistamiseksi.

LYNXin Brexit-viestintä

Tiedotamme asiakkaitamme Brexitin kaikista vaiheista suunnittelusta siirtymiseen IBLUX:iin tai IBIE:hen saakka. Sen vuoksi on tärkeää, että seuraat LYNXin ja IBKR:n viestintää migraation aikana. Näet alla aiheet, joista LYNX tulee tiedottamaan asiakkaitaan.

1. Ensimmäinen tiedote

Aihe:
Brexit-suunnittelu – ensimmäinen päivitys

Ilmoitimme ensimmäisessä Brexit-tiedotteessa, että IBKR:n tilit tullaan siirtämään IBUK:lta johonkin sen EU:n yksiköistä. Lue ensimmäinen tiedote.

2. Tiedote migraatioprosessista

Aihe:
Brexit-suunnittelu – tiedote migraatioprosessista

Tiedotamme Brexit-suunnitelman viimeisimmistä päivityksistä. Lisäksi ilmoitamme migraation vaiheista sekä migraation vaikutuksesta arvo-osuustiliisi. Lue toinen tiedote.

.

3. Migraation suostumuspyyntö

Aihe:
Brexit-suunnittelu – pyydämme lupaa arvo-osuustilisi migraatioon

Tiedotamme sinua migraation yksityiskohdista ja pyydämme suostumustasi arvo-osuustilisi siirtämiseen IBLUX:iin tai IBIE:hen allekirjoittamalla uuden sopimuksen.

4. Migraatioprosessi

Aihe:
Brexit-migraatio – migraatioprosessi

Kun olet hyväksynyt arvo-osuustilisi migraation, saat ilmoituksen migraatioprosessin alkamispäivästä ja lisätietoja siitä, milloin arvo-osuustilisi toimintoja saatetaan rajoittaa 15 minuutilla.

5. Tervetulokirje

Aihe:
’Uusi arvo-osuustilisi’

Arvo-osuustilisi onnistuneen migraation jälkeen toivotamme sinut tervetulleeksi uuteen IBKR-yksikköön ja kerromme millä tavalla uusi yksikkö eroaa IBUK:sta. Lisäksi pyydämme sinua kirjautumaan sisään tilinhallintaan ennen kuin arvo-osuustiliä voidaan käyttää kaupankäyntiin.

LYNX ja Interactive Brokers

LYNX on tarjonnut palveluitaan Yhdistyneessä kuningaskunnassa toimivan Interactive Brokers:in (IBUK) välityksellä vuodesta 2006 lähtien. LYNX välittää asiakkaiden toimeksiannot IBUK:lle, joten käteisvarojasi ja (arvopaperi)positioitasi säilytetään  IBUK:n arvo-osuustilillä.

Miksi LYNX tekee yhteistyötä Interactive Brokers:in kanssa?

IBUK:n kanssa solmitun yhteistyön ansiosta LYNX pystyy tarjoamaan asiakkailleen pääsyn 125 pörssiin 31 maassa. Suurin osa näistä pörsseistä antaa asiakkaille mahdollisuuden sijoittaa suoraan osakkeisiin, optioihin, futuureihin, vipuvaikutteisiin tuotteisiin, joukkovelkakirjoihin, hyödykkeisiin ja ETF:iin. Lisäksi asiakkailla on käytettävissä 22 eri valuuttaa.

IBUK:lla on erittäin edistynyt toimeksiantojen reititysjärjestelmä toimeksiantojen tekemiseen (SmartRoutingSM), joka on kytketty useisiin pörsseihin ja markkinoihin. Tämän tekniikan avulla eri pörssit skannataan ja toimeksiantojen reititys taphatuu parhaalla markkinalla, perustuen toteutushintaan, nopeuteen ja toteutuksen kokonaiskustannuksiin. SMART-reitityksen ansiosta asiakkaiden toimeksiannot toteutetaan nopeammin ja parhailla mahdollisilla ehdoilla.

Lyhyesti sanottuna IBUK:n kanssa tehdyn yhteistyön ansiosta, LYNX mahdollistaa sijoittamisen maailmanlaajuisesti edistyksellisen kaupankäyntijärjestelmän kautta.

Millä tavalla migraatio vaikuttaa arvo-osuustilisi suojaukseen?

Tällä hetkellä kaupankäyntitilisi IBUK:ssa koostuu kolmesta segmentistä. Tämä tilirakenne antaa mahdollisuuden käydä kauppaa erilaisilla rahoitusvälineillä lähes kaikkialla maailmassa. Käteisvarojesi ja (arvopaperi)positioidesi säilytys ja suojaus riippuvat tilin segmentistä. Odottamattoman konkurssin sattuessa kuulut siis osittain US Securities Investor Protection Corporation– ja osittain UK Financial Services Compensation Scheme -korvausjärjestelmään. Voit lukea lisää suojauksesta täältä.

IBKR:n uusien yksiköiden, sekä IBLUX että IBIE, kanssa tili koostuu vain yhdestä segmentistä. Tässä segmentissä kaikki varat ja (arvopaperi)positiot talletetaan ja suojataan. Riippuen yksiköstä, johon tilisi on siirretty, sovelletaan tiliisi joko Luxemburgin (Système d’indemnisation des investisseurs) tai Irlannin (Investor Compensation Scheme) sijoittajien korvausjärjestelmää. Sekä Luxemburgin että Irlannin sijoittajien korvausjärjestelmä korvaa enintään 20 000 euroa.

Asiakkaiden rahoitusvälineitä sekä käteistä pidetään vaatimusten mukaisesti erillään IBKR:n omaisuuseristä. Siinä epätodennäköisessä tilanteessa, jossa IB menee konkurssiin, velkojat eivät voi käyttää asiakkaiden käteistä tai muita omaisuuseriä, koska niitä säilytetään erillään. Voit lukea lisää IB:n EU-yksiköiden turvallisuudesta ja suojauksesta täällä: https://www.lynxbroker.fi/brexit/tilin-suojaus/.

Interactive Brokers perustettiin vuonna 1978 ja se on vakiintunut maailmanlaajuisena toimijana online-pörssivälityksessä. IBKR:llä on maailmanlaajuisesti yli 600 000 asiakasta, joiden yhteenlasketut talletetut varat ovat yli 160 miljardia Yhdysvaltain dollaria. IBKR on listattu NASDAQ:issa (osakekoodi IBKR) ja sen markkina-arvo on 20,57 miljardia Yhdysvaltain dollaria (päivämäärä 6 marraskuuta 2020).Yhteistyön ansiosta LYNXin asiakkaat voivat käydä kauppaa osakkeilla, optioilla ja futuureilla maailmanlaajuisesti IBKR:n kautta kilpailukykyisin hinnoin ja ammattimaisella kaupankäyntialustalla.

Usein kysytyt kysymykset

LYNX tekee yhteistyötä IBUK:n kanssa asiakkaiden toimeksiantojen toteuttamisessa ja arvo-osuustilien ylläpitämisessä. Tällä hetkellä IBUK käyttää ns. eurooppalaista passia, jonka nojalla palveluita voidaan tarjota myös Euroopan mantereella. Odotamme, että jos Brexitin siirtymäkausi  päättyy, eikä Yhdistyneen kuningaskunnan ja Euroopan unionin välillä ole tehty sopimusta, IBUK ei voi enää käyttää eurooppalaista passia. Konkreettisesti tämä tarkoittaa sitä, että IBKR:n täytyy tehdä muutoksia 1. tammikuuta 2021 alkaen siihen ketkä saavat harjoittaa liiketoimintaa IBUK:n kanssa.

Migraatiosuunnitelma koskee asiakkaita, jotka asuvat EU:ssa se yritystilejä, jotka on avattu Euroopan Unioniin kuuluvassa maassa. Näitä tilejä hallinnoi tällä hetkellä Interactive Brokers (UK) Limited (IBUK).

Mikäli et suostu tilisi siirtämiseen nimettyyn IB:n tytäryhtiöön EU:ssa, uusien positioiden avaamista, positioiden siirtoa ja talletusten tekemistä tilillesi saatetaan rajoittaa. Voit halutessasi siirtää portfoliosi IBKR:n ulkopuoliselle välittäjälle milloin tahansa.

Mikäli et vastaa suostumuspyyntöömme, arvo-osuustiliisi sovelletaan samoja kaupankäynti- ja siirtorajoituksia kuin jos päätät olla hyväksymättä migraatiota. Lisäksi arvo-osuustiliisi sovelletaan nykyisen sopimuksen ehtoja (mukaan lukien palkkiot ja marginaalikäytäntö), kunnes se siirretään nimetylle EU-yksikköön, siirretään IBKR:n ulkopuoliselle välittäjälle tai suljetaan.

Toimeksiannot, jotka teet tilinsiirron jälkeen, kuuluu sinun ja IBIE:n väliseen uuteen asiakassopimukseen (riippuen siitä, mihin yksikköön arvo-osuustilisi on siirretty). Kopio uudesta asiakassopimuksesta toimitetaan sinulle tilinhallinnassa, minkä jälkeen sinulla on mahdollisuus hyväksyä tilisi migraatio.

Tällä hetkellä omaisuutesi on suojattu Ison- Britannian rahoituspalveluiden korvausjärjestelmässä ja Yhdysvaltain arvopapereiden sijoittajansuojausyhtiössä. Voit lukea tilisi suojauksesta lisää täältä. Migraation jälkeen Irlannin sijoittajien korvausjärjestelmä suojaa omaisuuttasi, jos IBIE laiminlyö velan takaisinmaksunsa ja on kykenemätön täyttämään velvollisuutensa sinua kohtaan.

rlannin sijoittajien korvausjärjestelmä korvaa enintään 20 000 euroa. Asiakkaiden rahoitusvälineitä sekä käteistä pidetään vaatimusten mukaisesti erillään IBKR:n omaisuuseristä. Siinä epätodennäköisessä tilanteessa, jossa IB menee konkurssiin, velkojat eivät voi käyttää asiakkaiden käteistä tai muita omaisuuseriä, koska niitä säilytetään erillään. Voit lukea lisää IB:n EU-yksiköiden turvallisuudesta ja suojauksesta täällä:https://www.lynxbroker.fi/brexit/tilin-suojaus/

Tämän hetkisten tietojen mukaan, suurin osa tuotteista, joilla voidaan käydä kauppaa IBUK:ssa, ovat saatavilla myös IBLUX:ssa ja IBIE:ssa. Vivutettu FOREX-kaupankäynti ei kuitenkaan ole mahdollista IBIE-yksikössä.

Mikäli olet antanut arvopapereita vakuudeksi IBUK/IB LLC:lle, ne siirretään IBIE:lle tilisi migraation yhteydessä. Sinun ei tarvitse tehdä erillisiä toimenpiteitä vakuuksien osalta. On mahdollista, että IB itse suorittaa joitain hallinnollisia vaiheita arvopaperirekisterien päivittämiseksi migraation seurauksena. Tällä ei kuitenkaan ole suoraa vaikutusta arvo-osuustiliisi.

Ensiksi avoimet positiosi siirretään. Siirrämme sen jälkeen kertymät, kuten osingot tai korot, kun ne on muunnettu käteiseksi. Nykyinen arvo-osuustilisi suljetaan heti, kun kaikki positiosi, mukaan lukien kertymät, on siirretty uudelle arvo-osuustilillesi. Kun arvo-osuustilisi on suljettu, sitä ei enää voi käyttää kaupankäyntitarkoituksiin. Arvo-osuustili on kuitenkin edelleen käytettävissä tilinhallinnan kautta hallinnollisiin tarkoituksiin, kuten historiallisten tiliotteiden katselemiseen.

Tiliasetukset pysyvät samoina migraation jälkeen, sikäli kuin se on lain ja säädösten mukaan sallittua. Tämä sisältää esimerkiksi  hintatiedot, lisäkäyttäjät sekä hälytykset. Joissakin tapauksissa arvo-osuustili siirretään yksikköön, jossa koko tuotevalikoimaa ei voida tarjota. Asiakkaat, joilla on näiden rajoitusten alaisia ​​tuotteita, voivat joko säilyttää tai sulkea avoimet positiot, mutta eivät voi avata uusia positioita.

Ei, käyttäjätunnuksesi, salasanasi ja kaikki tilisi aktiiviset kaksivaiheiset todentumiskeinot pysyvät voimassa siirron jälkeen. Sinulle kuitenkin annetaan uusi tilinumero.

Kyllä, siirto ei vaikuta ohjelmiin, joita käytät kaupankäyntiin tai tilisi hallinnointiin.

Ei, avoimia toimeksiantoja ei siirretä uudelle tilille. Migraation jälkeen LYNX lähettää asiakkaille yleiskatsauksen (mahdollisista) toimeksiannoista, jotka eivät ole enää voimassa migraation seurauksena. Asiakkaat voivat halutessaan tehdä toimeksiannot uudelleen kaupankäyntitarkoitustensa mukaisesti.

Tällä hetkellä IBUK:n arvo-osuustileille, joilla käydään kauppaa useilla eri rahoitusvälineillä, sovelletaan US Pattern Day Trading (PDT) -sääntöä, koska IBUK on yhdysvaltalaisen IB LLC:n tytäryhtiö. PDT-sääntö rajoittaa tilejä, joiden varat ovat alle 25 000 Yhdysvaltain dollaria (tai vastaava summa muussa valuutassa), tekemään enintään 3 päiväkauppaa 5 arkipäivän sisällä.

Koska IBIE-tilejä ei rekisteröidä IB LLC:hen, tileihin ei enää sovelleta PDT-sääntöä.

Kyllä, migraatiolla ei ole vaikutusta hinnoitteluun.

Henkilötietojesi käsittelyssä ja suojaamisessa ei tapahdu merkittäviä muutoksia migraation yhteydessä. IBIE- ja IBUK-yksiköiden henkilötietojen käsittelyn ja suojaamisen välillä ei ole merkittäviä eroja.

Et. Saat vuotuisen tiliotteen tilinhallinnasta käyttämältäsi tililtä ajalta 1. tammikuuta 2020 siirtymispäivään saakka ja toisen vuotuisen tiliotteen uudelta tililtäsi siirtymäpäivästä alkaen 31. joulukuuta 2020 asti/mukaan lukien. Emme odota muutoksia vuotuiseen veroraporttiin, joka toimitetaan keväisin. Löydät ohjeistuksen, kuinka voit pyytää ja tarkastella vuosiraportteja täältä.

Ei, hinnoittelu pysyy samana ja on riippumaton välittäjästä (IBIE), jossa arvo-osuustiliäsi säilytetään.

Ei, sinulta ei veloiteta mitään arvo-osuustilisi migraation hyväksymisestä tai siirrosta uuteen yksikköön.

IBIE ei tarjoa vivutettua valuuttakauppaa. Asiakkaat, joilla on vivutettuja valuuttapositioita IBUK-tilillä, voivat siirtyä IBIE:hen. Avoimet positiot siirretään IBIE:hen, mutta ne voidaan ainoastaa sulkea migraation jälkeen.

Marginaalivaatimukset siirtyvät sääntöihin perustuvasta menetelmästä riskipohjaiseen menetelmään. Tämän seurauksena on mahdollista, että tilisi marginaalivaatimukset muuttuvat.

Voit tarkistaa vaikutuksen portfolioosi käyttämällä riskinavigaattoria (Risk Navigator), joka on saatavilla kaupankäyntialustan edistyneessä versiossa (LYNX Trading), joka voidaan ladata täältä. Lisätietoja riskinavigaattorin käytöstä löytyy täältä.

Riskinavigaattorin voi avata analyyttiset työkalut (analytical tools)-osiossa valitsemalla ’Risk Navigator’ ja ‘Open My Portfolio’.

risk-navigator-margin

Lisätietoja riskinavigaattorista löytyy oheisesta linkistä.

Seuraavaksi valitse Settings (1) ja Margin mode (2).

Kun olet avannut riskinavigaattorin, valitse ‘Margin EU Account Migration (3) nähdäksesi tilisi marginaalivaatimukset migraation jälkeen.

Jos simulaatio osoittaa, että marginaalivaatimukset saattavat vaikuttaa portfolioosi, sinun tulisi ennakoida migraation jälkeiset vaikutukset. Marginaalivaatimusten tiukentuminen saattaa merkittävästi vähentää tilisi ylimääräistä likviditeettiä (excess liquidity), mikä saattaa johtaa yhden tai useamman position likvidointiin.

Suosittelemme, että seuraat tarkasti marginaalivaatimuksia ja käytettävissä olevia varoja, jotta voit tarvittaessa tasapainottaa portfoliotasi.

Voit käyttää seuraavia vaihtoehtoja tätä tarkoitusta varten:

Sulje tai vähennä avoimia positioita vapauttaaksesi käyttövaroja, joita vaaditaan uusien marginaalivaatimusten täyttämiseksi. Voit tarkistaa marginaalivaatimusten vaikutuksen riskinavigaattorista.

Talleta tarpeeksi varoja täyttääksesi marginaalivaatimukset. Voit katsoa täältä ohjeet talletuksen tekemistä varten. Kun olet tehnyt siirtoilmoituksen, voit tallettaa varoja verkkopankkisi kautta.

Voit tietysti myös käyttää molempien vaihtoehtojen yhdistelmää.

Artikkeli on viimeksi päivitetty 01.03.2021.